Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2017 15:00 | Šport | Futbal

Pavel Hapal rokoval so zväzom o novej zmluve: Zostáva kouč pri dvadsaťjednotke?

Tréner Pavel Hapal (47) zostáva pri kormidle slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov aj v ďalšom kvalifikačnom cykle.

Český kouč sa dohodol s vedením Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na predĺžení spolupráce a uzavrel novú zmluvu.

"Pavel Hapal mal štandardne uzavretú zmluvu na kvalifikačný cyklus s klauzulou o jej predĺžení, v prípade postupu do baráže, respektíve pri priamom postupe do skončenia finálového turnaja majstrovstiev Európy. To sa naplnilo. Náš záujem na pokračovaní spolupráce sme prezentovali už na jeseň minulého roka, obe strany sa zhodli v tom, že chcú spoločne dosiahnuť ďalší cieľ a preto sme k 1. januáru 2017 uzavreli nový kontrakt, za rovnakých časových podmienok. Teda na kvalifikačný cyklus, plus baráž, respektíve finálový turnaj ME 2019," povedal pre web SFZ generálny sekretár Jozef Kliment.

Rokovania neboli zložité, keďže ani jedna zo strán nekládla podmienky, ktoré by akýmkoľvek spôsobom bránili v podpise nového kontraktu. "Pavel Hapal bol pre nás jediným kandidátom," potvrdil prezident SFZ Ján Kováčik. "V prvom dvojročnom cykle odviedol dobrú robotu, ním vedené mužstvo dosiahlo priamy postup na majstrovstvá Európy víťazstvom v kvalifikačnej skupine. Zároveň produkovalo pekný futbal, získalo si uznanie odborníkov. To, čo si vážime veľmi vysoko, je spôsob, akým hráči trénera Hapala oslovili slovenskú futbalovú verejnosť – ukázali vôľu, srdce, oduševnenie, prístup, hrdosť. V tom je odpoveď na to, prečo sme neuvažovali o inom trénerovi pre dvadsaťjednotku na ďalší kvalifikačný cyklus."

 

Práca Hapala pri kormidle SR "21" nezostala bez povšimnutia ani v klubovom prostredí. Na jeseň sa jeho meno spomínalo v súvislosti s pražskou Spartou, keď tá potrebovala riešiť obsadenie trénerského postu po uvoľnení Zdeňka Ščasného. Už predtým o ňom uvažovali Plzeň i Slavia Praha, vo futbalových kruhoch sa špekulovalo aj o záujme z Poľska. "Pre mňa bola prioritou slovenská dvadsaťjednotka. Najprv som chcel dokončiť rozrobenú kvalifikáciu a to postupom, potom urobiť taký plán prípravy, aby sme v júni na šampionáte v Poľsku obstáli. Nebol čas a ani dôvod zamýšľať sa nad nejakou inou prácou. Navyše, nemusel som nič odmietať, pretože nešlo o žiadnu konkrétnu ponuku," povedal 47-ročný český tréner.

Spolu s Hapalom predĺžil zmluvu aj jeho asistent Oto Brungeraf, s ktorým spolu "ťahajú káru" už desiaty rok. Ako dvojička sa dali dokopy pri Hapalovom angažmáne v FC Nitra v lete 2007, nasledovali spoločné zastávky v Mladej Boleslavi, MŠK Žilina, poľskom Lubine, v FK Senica i pri "dvadsaťjednotke".

"Moja situácia bola jednoduchá – ponuka pokračovať v spolupráci s Pavlom Hapalom na projekte dvadsaťjednotky aj v ďalšom kvalifikačnom období bola najlepšia, akú som mohol dostať, preto som sa rozhodol okamžite," potvrdil Brunegraf.
      

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!