Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.02.2017 09:04 | Správy | Politika
InfografikaVideo

Toto Daniel Lipšic nečakal ani v najhoršom sne: Prepadnutie na ulici!

Expolitik Daniel Lipšic (43), ktorého nedávno obvinili z tragickej nehody, sa v stredu ráno stal obeťou zákerného útoku.

Po tom, čo odprevadil svojho najmladšieho syna Petra do škôlky, si na neho pred budovou počkali štyria maskovaní muži. Tým spočiatku nevenoval pozornosť, no o pár ulíc ďalej na neho vytiahli vodné pištole a začali mu striekať vodu na chrbát. Kto a prečo na Lipšica zaútočil takýmto nechutným spôsobom? 

Zvláštny incident sa stal skoro ráno v centre hlavného mesta. „Keď som vychádzal zo škôlky, stála pred vchodom skupina mamičiek, ktoré mi povedali, že pred škôlkou je nejaká skupina zamaskovaných mužov. Nevenoval som tomu pozornosť a išiel som do práce,“ začína rozprávanie Lipšic. O pár ulíc ďalej však zacítil, ako mu niekto strieka vodu na chrbát. „Keď som sa otočil, tak za mnou boli štyria maskovaní muži s vodnými pištolami, z ktorých jeden ‚hrdinskú akciu‘ nahrával na mobil a hovoril, že to je odveta za ‚vodné delo‘,“ pokračuje exposlanec. Keď sa otočil a rozbehol sa za neznámymi chlapíkmi, tí vzali nohy na plecia a zmizli.

 

Odveta za vodné delo

 

V minulosti sa vodné delo v súvislosti s Lipšicom spájalo najmä počas protestov Gorila v roku 2012 za čias jeho úradovania na ministerstve vnútra. Organizátor vtedajších demonštrácií Peter Weisenbacher však tvrdí, že s útokom nemá nič spoločné. „Viem o tom toľko, že pán Lipšic klamal, keď povedal, že pri tých útokoch nikto zranený nebol a zranení boli viacerí ľudia po tom, ako polícia zaútočila vodným delom. Akékoľvek násilie však odsudzujem aj zo strany obyčajných ľudí. Nevedel som o tom, že by sa niečo takéto na Lipšica chystalo,“ povedal Weisenbacher. Sám Lipšic nedávno uviedol, že vodné delo použila polícia až po tom, čo pred parlamentom zostali prevažne radikáli. „Ak by prelomili policajné bariéry, bolo by veľmi ťažké ochrániť hradný areál pred závažnými škodami,“ vyjadril sa Lipšic.

 

Pokuta 99 eur

Stredajší útok považuje za zaplatenú akciu. Najviac ho však šokovalo miesto, kde k nemu došlo. „Ak chcete, tak si ma počkajte kdekoľvek, ale nie pred školou alebo škôlkou mojich detí. Moju rodinu z našich sporov vynechajte,“ dodáva naštvaný Lipšic. Novému Času prezradil, že incident ohlásil na polícii. „Trestné oznámenie som podal kvôli ochrane svojich detí. Nechcem tomu prikladať viac dôležitosti, ako to má,“ skonštatoval advokát.

Muži zákona potvrdili, že podnet prijali. „Vo veci sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia,“ vyjadril sa hovorca Michal Szeiff. Právnik Marek Benedik hovorí, že daný skutok je veľmi nízkej intenzity a trestný čin to nebude. „Otázka, či vôbec priestupok. Ak nejaký delikt, tak nanajvýš priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, ktorého sa možno dopustiť aj schválnosťami. Za to hrozí pokuta do výšky 99 eur,“ tvrdí Benedik.

Otvoriť galériu
Ako došlo k útoku?
Zdroj: infografika NČ

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Aktualizované
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu