Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2017 12:45 | Šport | Hokej

Obrovský smútok v hokejovom Trenčíne: Nečakaná smrť hlavného trénera Jána Kobezdu († 41)

Hokejový Trenčín i fanúšikovia sú v šoku! Dnes dopoludnia nečakane zomrel tréner hokejistov Trenčína a manažér Ján Kobezda († 41).

Novému Času to potvrdil funkcionár klubu Viliam Ružička. "Áno, bohužiaľ je to pravda. Som v šoku, s Jankom sme sa poznali dlhé roky, s jeho otcom som dokonca hrával. Nemôžem tomu uveriť," povedal tichým hlasom Ružička.

Otvoriť galériu

Kobezda bol ešte ráno na tréningu vojakov, ktorí následne odcestovali do Košíc na extraligový zápas. "Prišlo mu nevoľno, išiel do nemocnice, kde dostal infarkt. Mužstvo sme následne pri Poprade stiahli naspäť, zápas dnes neodohráme," doplnil Ružička.

Trenčania sa tak vrátil z cesty, keď smerovali na dnešný večerný zápas do Košíc. "Keď mi na obed zatelefonoval Viliam Ružička a oznamil túto smutnú spravu, zostal som v šoku. Zaroveň ma požiadal, aby sme dnešné stretnutie neodohrali, s čím sme pochopiteľne súhlasili," povedal nám manažér Košíc Juraj Bakoš.

Zápas 41. kolo Tipsport Ligy Košice - Trenčín sa odohrá v náhradnom termíne, na všetkých ostatných štadiónoch si Kobezdu uctia minútou ticha.

Otvoriť galériu

Kto bol Ján Kobezda

 

Narodil sa 31. júla 1975 v Ilave. Bol hokejovým obrancom. Venoval sa najmä defenzívnym činnostiam, pričom ťažil zo svojej robustnej postavy.

Otvoriť galériu

K hokeju ho (rovnako ako brata Michala) priviedol otec, niekdajší hokejový brankár. S hokejom začínal v Dubnici, bol člen tímu starších žiakov, ktorý vybojoval titul majstra Slovenska, spolu s bratom a Pavlom Demitrom († 36). V seniorskom mužstve debutoval v ročníku 1993/94. Sezónu 1997/98 odohral v Dukle Trenčín. Nasledujúce dva roky hral v nižších zámorských súťažiach, v prvej sa dostal do výberu All Stars ECHL. V sezóne 2000/01 pôsobil opäť v Dukle Trenčín, jeho mužstvo vyradilo v semifinále play-off Slovan a vo finále podľahlo Zvolenu. So 127 minútami patril k najtrestanejším hráčom. Pred ďalšou sezónou ho angažoval fínsky klub IFK Helsinki, vedenie ho ešte pred štartom súťaže poslalo na hosťovanie do Ilves Tampere, kvôli nesplnenej kvóte piatich zahraničných hráčov. Už po piatich zápasoch si bolestivo poranil slabiny a v Helsinkách podstúpil operáciu, sezóna sa tak pre neho skončila. Ďalší rok začal v Slovane, po desiatich stretnutiach však ohlásil pre dlhotrvajúce problémy s bedrovými kĺbmi koniec kariéry. Následne pôsobil ako tréner tri roky na Islande v tíme Skautafélag Akureyrar.

Na Islande začal aj svoju trénerskú kariéru, v ktorej pokračoval po svojom návrate na Slovensko. V Dubnici nad Váhom bol koučom juniorky, neskôr dva roky seniorského mužstva v 2.lige. Štyri roky pôsobil v juniorskom tíme HK Bulldogs (dva roky ako asistent, dva roky ako hlavný tréner). Svoje poznatky a skúsenosti potom zúročil v sezóne 2013/14, keď ako tréner juniorky Dukly dosiahol na zlatú medailu.

V máji 2015 sa stal generálny manažérom Dukly Trenčín. Kobezda na začiatku roka okrem manažérskej funkcie prevzal aj trénerský post v Dukle, keď nahradil českého kouča Josefa Tureka. V zlúčenej funkcii pôsobil už v minulom ročníku, Duklu spolu s asistentom Marcelom Hanzalom doviedol do play off, vo štvrťfinále s ňou nestačil na neskoršieho finalistu z Banskej Bystrice.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mko, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie