Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.01.2017 12:05 | Správy | Domáce správy
Video

Z výslnia padol Kostka na samé dno, jeden problém je obzvlášť pálčivý: Zúfalá obhajoba miliónového maséra!

Z výslnia padol až na samé dno! Miliónový masér Pavol Kostka, ktorý sa pred necelým rokom preslávil tým, že vďaka lukratívnym zmluvám so štátnou poisťovňou zarobil milióny eur, pomaly končí.

Firma, ktorá držala záštitu nad jeho šiestimi Klinikami Kostka, minulý týždeň zanikla. Kuriózne je, že miliónový masér má podľa oficiálnych čísel zo Sociálnej poisťovne dlhy viac ako 16-tisíc eur. Ako vysvetľuje svoj strmý pád samotný Kostka?

Tržby vo výške neuveriteľných 2 miliónov eur v roku 2015 už zrejme nezopakuje. Pavol Kostka musel po škandále zavrieť všetkých šesť pobočiek, ktoré rozbehol po celom Slovensku. Vďaka unikátnemu kódu, ktorý zriadila Všeobecná zdravotná poisťovňa, sa mu začalo mimoriadne dariť pred štyrmi rokmi. Teraz je všetko inak a podnikateľ sa borí s dlžobami.

V Sociálnej poisťovni má jeho firma, ktorú len pred týždňom zrušil, dlh vo výške 16 121 eur. „Vždy sme pomáhali ľuďom, do tejto situácie sme sa dostali nie preto, že sme chceli. Zdravotná poisťovňa nám nezaplatila veľmi veľa a situácia je zlá,“ vysvetľuje zronený Kostka. Štátna poisťovňa však odmieta, že by mala voči Kostkovi a jeho firme CPKSB nejaké podlžnosti. „VšZP má s CPKSB vyrovnané všetky faktúry týkajúce sa úhrady za poskytnutú zdravotnú starostlivosť poistencom VšZP,“ tvrdí hovorkyňa Petra Balážová.

 

 

Kto to uhradí?

Kostkova spoločnosť minulý týždeň skončila a zlúčila sa s inou firmou, kde už Kostka nefiguruje. Na otázku, či miliónový masér dokáže vyplatiť spomínaných 16-tisíc eur, Kostka neodpovedal. „Vy sa pýtate veci... To tak nie je, vy všetko interpretujete, lebo máte vo všetkom pravdu...“ dodal s tým, že len chcel vždy pomáhať ľuďom. V súčasnosti sa zaoberá indukovanou regeneráciou, čiže rieši napríklad to, aby rástli poškodené platničky.

Otvoriť galériu

Zároveň tvrdí, že značka Klinika Kostka nezanikla a ponúka služby na rôznych úrovniach. Všeobecná zdravotná poisťovňa pritom odzmluvnila jeho pobočky vo viacerých oblastiach ešte minulý rok v júni. „V odbornosti neurológia a psychiatria boli ukončené k 31. 10. 2016,“ povedala Balážová. Podľa týždenníka Trend je v súčasnosti otvorená len psychiatrická ambulancia jeho manželky Slavky Kostkovej v ich rodnej Spišskej Belej neďaleko Kežmarku.

 

Pochybenia dokázali

Poslanec Miroslav Beblavý, ktorý celú kauzu otvoril, hovorí, že satisfakciu ešte necíti. „Bude to až vtedy, keď sa od pána Foraia a zvyšku bývalého manažmentu VšZP podarí vymôcť škodu vo výške 1,5 milióna eur v kauze Kostka. Zatiaľ stále platí, že pán Kostka sa neuveriteľne a protizákonne obohatil na občanoch Slovenska,“ povedal Novému Času. Kostka vždy odmietal, že by v niečom pochybil. Napriek tomu Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou udelil za jeho výkony pokutu.

Otvoriť galériu

Kostka sa obhajuje: Zlá situácia nie je naša vina

Firmu CPKBS, ktorá prevádzkovala Kliniky Kostka, ste pred pár dňami vymazali z obchodného registra. Spoločnosť však od minulého roka dlhuje Sociálnej poisťovni vyše 16-tisíc eur. Ako to plánujete riešiť?

Nemáte správne informácie. Vždy sme pomáhali ľuďom, do tejto situácie sme sa dostali nie preto, že sme chceli. Zdravotná poisťovňa nám nezaplatila veľmi veľa a situácia je zlá. Aký je dôvod, že nás zase otvárate? Nebolo dosť 200 prepustených ľudí, šesť zavretých pobočiek, nebolo dosť tragédie?

Dozvedeli sme sa, že máte podlžnosti v Sociálnej poisťovni, preto vám volám.

Zdravotná poisťovňa dlhuje aj nám a to nikoho nezaujíma.

Koľko je to peňazí?

To nie je správna otázka, koľko to je. Keby sa veci riešili, tak ako by to mohlo byť, tak všetko by bolo v poriadku. Ale za to, že sme v neustálom mediálnom tlaku, tak to sa nedá takto. My sme jediná spoločnosť, ktorá mala nejakú podlžnosť?

Bude sa dať vyplatiť tých 16-tisíc eur, ktoré sociálka eviduje?

Vy sa pýtate veci... To tak nie je, vy všetko interpretujete, lebo máte vo všetkom pravdu...

Chcel som počuť vaše stanovisko k tejto veci.

Vy ste sudca? Veľmi citlivo vám vysvetľujem, že jatríte staré rany. Ubližujete ľuďom. Nič sme nikomu neurobili, robili sme si svoju robotu, liečili sme ľudí a do situácie sme sa nedostali vlastným zavinením. Vy teraz na mňa vytiahnete nejaké číslo...

Sociálna poisťovňa tú sumu oficiálne eviduje.

Do tejto situácie sme sa nedostali preto, lebo sme urobili niečo zlé. My sme ponúkli fenomén indukovanej regenerácie, ktorým sa nikto nezaoberá. Dokážeme indukovať regeneráciu platničky, naše platničky dokážu rásť, dokážeme indukovať zmeny na cievach, zmeny v organizme. Máme to podchytené, podložené štúdiami. Kto sa kedy tým zaoberal? Chcete nám ubližovať...

Čomu sa v súčasnosti venujete?

Indukovanej regenerácii, aby platničky rástli, aby ľudia nemali bolesti.

Už je to teda vedecká činnosť a nie praktická?

Klinika Kostka bol zmluvný prostriedok, ako implementovať výsledky našej činnosti pre širokú verejnosť.

Klinika Kostka ešte existuje?

Nikdy nezanikla. Je to brand name - je to ochranná známka, ktorá charakterizuje to, že spoločnosť má nejaké pravidlá.

Zastrešovala ju firma CPKBS, ktorú ste zrušili.

11 firiem zastrešovalo Kliniku Kostka.

Koľko tých pracovísk teda ešte funguje?

To nebudem s vami riešiť. Zistite si to. Ja ponúkam tieto služby na rôznych úrovniach. My chceme pokračovať v pokoji ďalej.

Vývoj kauzy

2011  - Lukratívny kód CDT00

Klinika maséra Pavla Kostku získala v roku 2011 od Všeobecnej zdravotnej poisťovne kód CDT00. Cez tento kód, ktorý nikomu inému nedala a nehradila, uhrádzala fyzioterapiu, balneológiu a liečebné terapie.

Február 2016  - Biznis maséra je odhalený

Podvod sa „prevalil“ vo februári 2016. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou dostal prvý podnet proti spoločnosti CPKSB, ktorá prevádzkovala kliniky Kostka. Podal ho asistent poslanca Beblavého Vincent Bujňák. Úrad upozornil na kliniku, ktorej sa za vlády Smer-u mimoriadne darí, a na pochybnosti v odbornosti, dĺžke trvania terapií a úhrade úkonov.

Jún 2016 - Poisťovňa ruší zmluvy

Raketovo stúpajúce zisky maséra Kostku - jeho tržby dosahovali podľa priznania za rok 2015 neuveriteľné 2 milióny eur - dostávajú STOP. Všeobecná zdravotná poisťovňa zrušila k 30. 6. 2016 zmluvy s CPKSB, s. r. o., na základe ktorých hradili nielenže viac peňazí za výkony, ako bolo treba, ale platili aj to, čo súkromné poisťovne vôbec neuhrádzajú.

Júl 2016 - Za neschválené výkony: 4,15 milióna eur

V lete 2016 zverejnil Najvyšší kontrolný úrad výsledky svojich kontrol vrátane CPKSB P. Kostku. Kód CDT00 mu vyniesol milióny od štátnej poisťovne bez právneho podkladu! „Za celé obdobie poisťovňa uznala a uhradila za neschválené výkony 4,15 milióna eur,“ uviedla Bolech Dobáková.

Január 2017 - Prepúšťanie a rušenie firiem

Pavol Kostka a jeho biznis skončili. Od leta 2016 zatvoril
všetky svoje kliniky, prepustil 200 zamestnancov a ukončil činnosť takmer všetkých svojich firiem. Všeobecná zdravotná poisťovňa, ktorá jeho aktivity dotovala, musela zaplatiť pokutu 75 000 eur. Firma CPKSB má nedoplatky v Sociálnej poisťovni.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mač, ld

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!