Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.01.2017 20:45 | Šport | Tenis

Nishikori prekvapil Lukáša Lacka: Tak toto som nečakal!

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

V pozícii kvalifikanta podľahol piatemu nasadenému Japoncovi Keiovi Nišikorimu 4:6, 4:6, 4:6. Ani v treťom vzájomnom zápase nenašiel recept na finalistu US Open z roku 2014, napriek prehre však v Melbourne vyrovnal svoje maximum z januára 2012. Aj vtedy vyhral vrátane kvalifikácie päť duelov, zastavil ho až Španiel Rafael Nadal.

Lacko odvrátil na začiatku stretnutia s Nišikorim za stavu 1:1 tri brejkbaly, v siedmom geme však prišiel o podanie a Japonec získal prvý set vo svoj prospech. Nišikori, ktorý stratil pri vlastnom servise iba tri fiftíny, ťažil z výborného pohybu. Hral variabilnejšie, bol dôraznejší v dlhých výmenách, lepšie returnoval a hneď na začiatku druhého setu Lackovi opäť zobral podanie.

Následne prišlo ku krátkej dažďovej prestávke, počas ktorej organizátori zatiahli strechu arény Margaret Courtovej. Halové podmienky Nišikorimu vyhovovali a po ďalšom brejku odskočil súperovi na 5:1. Lacko síce v ďalších minútach vďaka zlepšenej hre znížil na 4:5, no v desiatom geme si Nišikori udržal podanie. O osude tretieho setu rozhodol Japoncov brejk za stavu 2:2.

 

Lacko po zápase priznal, že ho Nišikori prekvapil. "V porovnaní s našimi predchádzajúcimi vzájomnými duelmi zmenil jednu vec. Čakal som, že bude hrať dlhšie výmeny, no on to vypaľoval. Najväčšie šance som mal v druhom sete, v ktorom chytil menšiu krízu. V treťom dejstve zahral neskutočne dobre. Ja som už cítil tých 19 odohratých setov v nohách. Napriek prehre som s účinkovaním v Melbourne spokojný. Bol to pre mňa vydarený úvod roka. Dúfam, že ma povzbudí do ďalších turnajov. Začiatkom februára je v Bratislave na programe daviscupové stretnutie s Maďarskom. Budem rád, keď ma kapitán Miloš Mečíř nominuje," povedal Lacko pre Slovenský rozhlas.

 Nišikori bol rád, že vyhral v troch setoch. "Teší ma, že som postúpil medzi najlepšiu šestnástku. Bol to skvelý duel, diváci si prišli na svoje. Dnes ma podržalo podanie, v dôležitých momentoch som si dokázal pomôcť kvalitným prvým servisom. V treťom sete som zažil viacero krušných chvíľ, no zvládol som to. Na Australian Open sa cítim ako doma, mám tu veľa fanúšikov, ktorí ma podporujú," povedal v prvom interview priamo na kurte najlepší ázijský tenista. Japonec v súboji o postup do štvrťfinále narazí na štvornásobného melbournskeho šampióna Švajčiara Rogera Federera. Grandslamový rekordér zdolal desiateho nasadeného Čecha Tomáša Berdycha hladko 6:2, 6:4, 6:4. Zahral 40 víťazných úderov a nečelil ani jedinému brejkbalu.

"Priznám sa, že som neočakával taký ľahký zápas. To ma naozaj veľmi prekvapilo. Cítil som sa lepšie ako v prvých dvoch kolách. Bol to pre mňa mentálny test, či som schopný celý zápas udržať koncentráciu. Podarilo sa a už sa tešim na ďalší zápas," povedal Federer.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!