Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.01.2017 14:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zlodej z Kňažkovej vily Pavel Novotný: Tajný prevoz do nemocnice! Amputácia?!

Polícia z neho nespustí oči! Čecha Pavla Novotného, ktorý podľa mužov zákona kradol vo vile herca Milana Kňažka (71), už previezli z bratislavskej nemocnice.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V piatok krátko po ôsmej hodine ráno ho za prísnych bezpečnostných opatrení naložili do auta smerujúceho do špeciálneho zdravotníckeho zariadenia pre obvinených v Trenčíne. V hlavnom meste ho pritom museli strážiť o čosi dlhšie, ako plánovali, lekári sa totiž snažili zachrániť jeho nohu, do ktorej ho Kňažko postrelil.

Známeho herca prebudil Novotný uprostred noci. „Potichu som vyšiel, zasvietil som a on sa otočil. Nevedel som, či má zbraň, a tak som bezprostredne vystrelil tri razy za sebou do oblasti jeho nôh a on sa dal následne na útek,“ opísal momenty hrôzy Kňažko. Polícia zlodeja spacifikovala a odvtedy ležal v nemocnici s prestrelenou tepnou.

Otvoriť galériu

Po ôsmich dňoch sa jeho stav zlepšil natoľko, aby ho mohli previezť do špeciálnej nemocnice pre obvinených v Trenčíne. V piatok po ôsmej hodine ráno si poňho prišli členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže. K autu ho na vozíku priviedli policajti v civile, dnu už nastúpil bez pomoci. „Muž opúšťal Univerzitnú nemocnicu Bratislava v uspokojivom a zlepšujúcom sa stave, stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa Petra Stano Maťašovská.

 

Doteraz nebolo jasné, ako sa doktori popasovali s jeho zranením. Nový Čas zistil, že lekári mali počas týždňa plné ruky práce so záchranou nohy, do ktorej ho Kňažko postrelil. Chvíľu sa dokonca skloňovalo aj slovo amputácia. „Zranenú nohu sa napriek prvotným zlým prognózam podarilo napokon cievnym chirurgom zachrániť,“ dodala Maťašovská.

Na slobodu nepôjde
Polícia Novotného krátko po vlámačke obvinila z krádeže a prečinu porušovania domovej slobody, za čo mu hrozia tri až desať rokov vo väzení. Spis bol zároveň posunutý na Okresnú prokuratúru s návrhom na vzatie do väzby. „Okresný súd Bratislava I. neeviduje podanie sťažnosti obvineným P. N. poti uzneseniu o vzatí do väzby. Rozhodnutie je teda právoplatné,“ povedal hovorca Krajského súdu Pavol Adamčiak. Do ďalšieho verdiktu vyšetrovateľov tak Novotný zostane v trenčianskej väzenskej nemocnici.

O tom, čo sa s ním bude diať ďalej, však zo Zboru justičnej a väzenskej stráže nehovoria. „Nakoľko zbor nedisponuje súhlasom dotknutej osoby, nie sme oprávnení Vám poskytnúť požadované informácie,“ skonštatoval Adrián Baláž z Kancelárie riaditeľa. Novotný mal podľa našich zdrojov prepadnúť hráčskej vášni a veľa času trávil v kasíne hlavného mesta a zlá finančná situácia ho mala dohnať ku krádeži.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí