Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2017 14:53 | Správy | Domáce správy

Žiačka Kristínka sa zverila so svojím prianím, ktoré by zmenilo Slovensko: V škole ostali všetci zarazení!

Nezvyčajný detský sen! Školáčka Kristínka (10) sa chce stať prezidentkou a o svojej vytúženej profesii napísala pred Vianocami aj list samotnému Andrejovi Kiskovi.

Prezident na list veselého dievčatka ihneď reagoval a Kristínku pozval aj so spolužiakmi do prezidentského paláca. Štvrtáčka už má pre prezidenta pripravené otázky na telo.

Štvrtáčka Kristínka (10) z Bratislavy napísala veselý list samotnému prezidentovi Andrejovi Kiskovi, ktorému sa zdôverila, že v budúcnosti by chcela ísť v jeho šľapajách. „Chcela som ho potešiť pred Vianočnými sviatkami a povedať mu o mojom záujme stať sa prezidentkou. Chcem viesť náš štát a pomáhať ľuďom,“ povedala Kristínka vo svojom prvom rozhovore s novinármi. Rodičia o jej zámere vedeli a podporili ju. „Bola som pri tom, keď písala list a boli sme ho spolu poslať.

Otvoriť galériu

 

Každý deň sa pýtala, či jej už prezident odpísal. Až raz sme sa z internetu dozvedeli veselú správu,“ povedala mamina. Andrej Kiska Kristínkin list zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti a mal viac ako 1100 zdieľaní. „Prezident dostáva približne 500 listov mesačne a na všetky listy so spätnou adresou odpovieme. Tento list bol výnimočný v tom, že ho písalo 10-ročné dievčatko a takýchto listov prezident počas svojho mandátu nedostal veľa. Bol v pozitívnom duchu a zaujímavé je, že v takom veku sa zaujíma o politiku. Hneď požiadal kolegov, aby zorganizovali stretnutie s Kristínkou aj s celou triedou,“ povedal hovorca prezidenta Roman Krpelan s tým, že Kristínka sa s prezidentom stretne už vo štvrtok.

Otvoriť galériu
Hovorca prezidenta Kisku Roman Krpelan.
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

 

 

Na prijatie sa šikovná školáčka už nevie dočkať a prezradila, že prezidentovi vlastnoručne vyrobí darček. „Strašne som sa tešila, že nás pozval. Opýtam sa ho, ako sa má a čo robí taký prezident,“ doplnila Kristínka. Vo svojej profesii však ona sama už má všetko jasné. „Žena sa môže stať prezidentkou, lebo to nie je nikde napísané v zákone, že by nemohla byť,“ uzavrela budúca prezidentka.

 

V škole boli v šoku

Informácie o liste pre prezidenta zaskočila aj vedenie jej školy. „Kristínka na mňa pôsobí ako tichšia žiačka, nenápadná, na ňu by som to netipovala. Dozvedela som sa to cez internet. Keď sa to potvrdilo, že je to naša žiačka, bola som šťastná a radovala som sa,“ prezradila riaditeľka základnej školy na Dudovej ulici Hana Závodná. Keď sa táto informácia rozletela po škole, dievčatko sa stretlo aj so závisťou. „Niektorí spolužiaci sa mi smiali, že na to nemám,“ povedala smutne, aj keď vo svoj sen verí.

Otvoriť galériu
Kristínka túži stať sa našou prezidentkou.
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

 

ANKETA:

Keď bude prezidentkou, Slovensko bude veselé

Otvoriť galériu
Jakub
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

Jakub (10)

Keď chce byť prezidentkou, tak podľa mňa, by to bolo dobré. Vedela by sa postarať o naše Slovensko a veľmi jej to prajem. Zatiaľ naplánovala v triede veľa vecí a má fantáziu. Dokázala by to a verím jej.

 

Otvoriť galériu
Natália
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

Natália (9)

Myslím si, že by to mohla dokázať, lebo je veľmi múdre dievča a vie vymýšľať. Vnímam ju ako hravú a vymýšľavú kamarátku, učí sa na samé jednotky. Berieme to pozitívne, že mu napísala.

 

Otvoriť galériu
Martin
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

Martin (10)

Má veľmi dobré známky, aj keď známky na tom nezávisia. Keby bola prezidentkou ja by som bol šťastný, lebo je veselá a Slovensko by bolo viac veselé.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lab, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila