Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2017 14:02 | Správy | Politika

Danko sa poriadne obul do Matoviča: Ten človek je šialenec!

Slovensko musí byť hrdý štát, inak v Európskej únii neprežije. Vyhlásil to predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko.

"Jediná záchrana funkčnosti Slovenska je, keď ľudia budú cítiť úctu k štátu. My sa musíme naučiť mať radi štát, učiť sa spravovať štát, mať úctu k predstaviteľom štátu. Štát musí zodvihnúť hlavu z piesku a byť hrdý," zdôraznil  v relácii V politike v televízii TA3.

Vládna koalícia podľa Danka funguje a je ucelená, a to napriek tomu, že ju tvoria strany s rôznymi prioritami. Priznal, že dochádza k prirodzenej rivalite napríklad medzi SNS a Smerom-SD, ale koaliční partneri si zachovávajú slušnosť. "Dochádza k prirodzenej rivalite, nikdy nebudú zažehnané všetky problémy, veď my sme sa nezlúčili do jedného celku. Ale sú to problémy, ktoré sú prekonateľné," povedal.

Danko sa venoval aj sporu s RegioJetom. Podľa vlastných slov nemá osobný problém s majiteľom spoločnosti RegioJet Radimom Jančurom. Trvá však na tom, že RegioJet si musí vážiť štát, v ktorom podniká. "Nie si iba brať hrozienka," poznamenal. Zároveň zdôraznil, že Slovensko nevyháňa investorov, váži si každého z n ich. "Ale musí mať jasné čitateľné podmienky, štátni úradníci mu nemôžu nadštandardne vychádzať v ústrety spôsobom, ktorý poškodzuje záujmy Slovenska," doplnil. Danko by tiež prijal koncepciu dopravy do budúcnosti a investície do obnovy vagónov.

 

Hovoril aj o národnom leteckom prepravcovi, chýbajú mu aj slovenské lode na Dunaji. "Ide ma roztrhnúť, keď pozerám na Dunaj a nevidím tam jednu loď so slovenskou vlajkou," vyhlásil šéf SNS, ktorý chce riešiť aj zákon o energetických podnikoch. "Kde budeme mať kumulované podiely a štát bude hrdý partner tých chlapcov z J&T," vysvetlil.

Danko sa opäť venoval aj opozícii. SaS podľa neho priniesla politiku útočenia a urážok, Miroslav Beblavý (nezaradený) je podľa Danka zúfalec, ktorý predkladá do parlamentu množstvo návrhov, s nikým o nich nerokoval a má pritom len jeden hlas. Lídra hnutia OĽaNO-NOVA Igora Matoviča označil Danko za šialenca. "Tento pán si mýli pojmy s dojmami. Jemu nejde o politickú moc, jemu ide o hašterenie, zlú energiu, agresivitu. Človek má čo robiť vôbec vstrebať jeho pohľad," podotkol Danko. Zopakoval, že na Matoviča podá pre jeho útoky na Dankovu rodinu trestné oznámenie. "Podám ho v prvom polroku. Keď to spíšem, podám to a budem si za tým stáť," zdôraznil s tým, že žiadnych 52 miliónov nezobral. "Stojím si za tým, že som nikdy nič neukradol a nič zlé nespravil," vyhlásil Danko. Opozícia si podľa neho neuvedomuje, že ak chce meniť veci, musí mať politickú moc, a to dosiahne len konsenzom. Súčasné opozičné strany však podľa neho nedokážu ľudí spájať a hľadať dohody.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu