Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.01.2017 08:26 | Správy | Zahraničné správy

Veľký záťah na rakúskych a slovenských kšeftárov: Dílerka pašovala drogu v podprsenke!

Gang drogových dílerov pôsobiacich na medzinárodnej scéne sa podarilo rozbiť pri spolupráci kriminalistov z rakúskej spolkovej krajiny Burgenland a Slovenska. Medzi zatknutými bola aj dílerka, ktorá pašovala drogy v podprsenke.

Vyšetrovanie prípadu sa začalo na jeseň v roku 2015 na základe podnetov týkajúcich sa pašovania drog cez slovensko-rakúsky hraničný priechod Jarovce-Kittsee, informoval šéf burgenlandského krajinského kriminálneho úradu Ernst Schuh. Čoskoro sa vtedy podarilo odhaliť štruktúru, v ktorej pôsobia podozriví, ako aj fakt, že páchatelia sa k finančným prostriedkom na kúpu drog dostávali i prostredníctvom predaja bicyklov odcudzených vo Viedni.

Otvoriť galériu

Zatkli otca aj syna

Takto získané peniaze využili po návrate do Bratislavy na nákup drogy Crystal Meth, ktorú následne pašovali do Rakúska. Zistilo sa, že tak možno objasniť až 140 krádeží bicyklov v rakúskej metropole. Kriminalisti napokon dostali informáciu o mužovi (61) a jeho synovi (42), ktorí boli v Bratislave partnermi pašerákov drog z Viedne. Do Bratislavy za nimi pravidelne cestovali drogoví kuriéri rôznych národností, napríklad Čečenci, Filipínci, Maďari alebo Turci. Drogy cez hranicu prepravovali skryté v odevoch, spodnej bielizni alebo sedadlách motorových vozidiel. V jednom prípade našli u kuriérky 100 gramov drogy v podprsenke.

Pri monitorovaní oboch hlavných podozrivých sa zistilo, že sa u nich nezávisle od seba hlási päť až desať drogových kuriérov denne, pričom si každý z nich odnáša 10-50 gramov Crystal Methu. Cena za gram tejto drogy dosahovala v Bratislave 40 eur, vo Viedni sa však gram predával za 80-120 eur.  Oboch spomínaných podozrivých mužov zadržali v bratislavskom regióne slovenskí policajti v prítomnosti rakúskych kolegov. Ich sedem nehnuteľností policajti dôkladne prehľadali. Oboch mužov Slovensko vydalo na trestné stíhanie do Rakúska, kde otca poslali na päť rokov a syna v stredu na sedem rokov do väzenia.

Zatknutých nahradili noví díleri

 

Rakúska polícia zatkla na hranici 25 dílerov, ktorí skončili za mrežami, pričom zaistila aj 350 gramov spomínanej drogy v hodnote predstavujúcej na čiernom trhu asi 350-tisíc eur a päť áut využívaných pašerákmi.  Keď došlo k rozbitiu tejto skupiny, na plynulosti obchodovania s drogami sa to neprejavilo, pretože zadržaných nahradili noví ľudia. Od jesene 2015 tak v sieti vyšetrovateľov skončilo celkove 63 podozrivých, 51 mužov a 12 žien, ktorí do Rakúska pašovali 39 kilogramov Crystal Methu v hodnote predstavujúcej na čiernom trhu 3,9 milióna eur, bilancovala v Eisenstadte burgenlandská polícia. Pri 25 domových prehliadkach sa našiel jeden kilogram spomínanej drogy, falošné finančné prostriedky i zbrane vrátane jedného samopalu.

Otvoriť galériu

Polícia vypátrala aj okolo 100 malých dílerov, respektíve narkomanov, a iniciovala ich trestné stíhanie. Viacero dodávateľov treba ešte vypátrať, takže vyšetrovanie celej kauzy ešte nie je skončené.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili