Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Natália z Čistého dňa štyri mesiace po prevalení kauzy: Jej otec prezradil, čoho sa bojí najviac!

Desí sa momentu, keď vyjde medzi ľudí. Natália (16), ktorá mala byť ako 14-ročná sexuálne zneužitá v reedukačnom centre Čistý deň v Galante, oslávi onedlho 17 rokov.

Po tom, ako sa jej meno takmer každý deň objavovalo v médiách, sa jej život výrazne zmenil. Súdom bola preložená do Komunity Ľudovítov za Zvolenom, musela vypovedať na súde a viac než štyri mesiace nemala kontakt s rodičmi. Jej otec Miroslav (49) hovorí, že dcéra chce na všetko zlé zabudnúť, no má strach, ako budú na ňu ľudia reagovať.

Od prevalenia kauzy v zariadení Čistý deň ubehli štyri mesiace. Otec Natálie Miroslav (49) je rád, že vlna nespočetných otázok je už za nimi. „Všetko sa utíšilo. S Natálkou som neustále v kontakte, denne jej píšem listy, ona mi zo zariadenia často volá, a keď môžem, idem za ňou,“ hovorí jej otec, ktorý po prevalení kauzy ani nespával. „Viete, bolo to veľmi ťažké, keď sa všetko prevalilo, že moja Natálka bola v Čistom dni zneužitá. Nevidel som vtedy vlastnú dcérku štyri mesiace,“ spomína Miroslav.

Natália sa bojí vyjsť von

 

Tínedžerka v októbri vypovedala, že chce zostať v resocializačnom zariadení. Pri príchode na súd aj odchode z neho ju bránili vlastnými telami kamaráti z Komunity Ľudovítov. Medzi nimi aj mladík (24), ktorý z nej po celý čas nespustil oči. Ako sám prezradil, Natáliu sa snaží ochrániť od všetkého zlého.

Otvoriť galériu

Čakajú jú skúšky

Život mladej dievčiny sa postupne upokojil. „Natálka je veľmi spokojná. Učí sa do školy a o pár dní ju čakajú skúšky, aby mohla dostať polročné vysvedčenie. Keď som bol za ňou na návšteve, stále sa usmievala, hovorila, že sa stará o zvieratá, chodí do kaplnky, kde si utrieďuje myšlienky. Chce na všetko zabudnúť a začať nový život,“ rozpráva jej otec Miroslav a priznáva, že kauza jeho dcéru poznačila. „Bojí sa, že keď príde do sveta a nebude už v centre, budú na ňu ukazovať prstom a budú o nej hovoriť,“ dodáva otec. Tínedžerka má súdom nariadené, že v Komunite Ľudovítov zostáva do konca augusta. Má teda ešte osem mesiacov na to, aby sa proti rečiam obrnila takým spôsobom, že jej nebudú ubližovať.

Natália sa do reedukačného centra dostala ako 14-ročná, po tom, ako neodolala drogám. Najskôr bola v Čistom dni, kde ju mal zamestnanec zariadenia ako maloletú sexuálne zneužiť. Polícia kauzu vyšetruje, zatiaľ nikoho neobvinila. Čistý deň celú kauzu odmieta. Akreditačná komisia ministerstva práce navrhla ministrovi Jánovi Richterovi zariadeniu odobrať akreditáciu, no aj on sa vyjadril, že počká až na ukončenie vyšetrovania políciou.

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Peter Nagy
Foto
Peter Nagy má NOVÚ priateľku! V 65-ke našiel lásku u TEJTO krásnej fitnes trénerky
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
AktualizovanéFoto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta