Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2017 00:05 | Oprášené drámy

Tragédia v Liptove: Žena nožom prepichla manžela aj druha!

Liptáčka skántrila muža, zničila štart do života trom svojim deťom a druha bodla nožom. Zbesilo vyčíňala na konci 80-tych a začiatkom 90-tych rokov minulého storočia.

Najstarší syn vtedy 30-ročnej ženy z Liptova nemal ešte ani pol roka, keď sa jeho pripitá matka v kuchyni pri klepaní mäsa pohádala s manželom. Švihla nožom a zranený muž sa zrútil na zem. Napriek okamžitému lekárskemu zásahu mu nebolo pomoci. Za ťažké ublíženie na zdraví s následkom smrti súd koncom 80-tych rokov minulého storočia poslal ženu do väzenia na šesť rokov. V čase nadobudnutia právoplatnosti rozsudku bola Liptáčka tehotná a tak jej nástup do basy odložili. Po amnestii prezidenta jej trest znížili o dva roky. Malého syna si po zatvorení Liptáčky zobrali starí rodičia. Druhý syn nešťastnej ženy sa narodil ako pohrobok, štyri mesiace po otcovej smrti. Starí rodičia o neho neprejavili záujem a tak sa chlapček ocitol v Dojčenskom ústave v Martine. 

Po návrate z väzenia Liptáčka začala žiť s druhom. Keď ich dcérka nemala ešte ani pol roka, Liptáčka - opäť v podnapitom stave - svojho nového životného pasrtnery pichla nožom do ľavej strany hrudníka. Zranenie druha nebolo vážne a prvostupňový súd jeho partnerku nepotrestal. Po odvolaní prokurátora Krajský súd v Banskej Bystrici postal Liptáčku za mreže na tri roky. Druh aj s malou dcérkou odišli do Česka. Susedia hovorili, že to nebol jej prvý útok na druha - pred časom ho zhodila zo schodov. Žena mala šťastie, po 1,5 roku vo väzení opäť prišla amnestia, ktorá jej trest znížila. V base absolvovala protialkoholickú liečbu a Okresný súd v Trnave ju prepustil na slobodu.

 

Po návrate z väzenia sa žena snažila. Mladšieho syna, ktorý bol v ústave, jej zverili. Nastúpila do práce v kuchyni reštaurácie. Vydržala tam robiť pol roka. Jedného dňa syna nechala u susedov a odišla do Česka. Po návrate sa so synom príliš často začala objavovať v miestnej krčme. Do materskej školy chlapčeka vodila medzi prvými a chodila poň medzi poslednými. Neraz prišla po dieťa aj podnapitá. Keď jej oznámili, že syna berú do detského domova, zmohla sa len na jednu vetu: "No hej, ja viem, že je čudný..." Koľko viny mala na správaní sa syna, to si Liptáčka nepriznala.

Mimochodom, brat Liptáčky býval so ženou v nie príliš čisto udržiavanom byte. V detských domovoch mali päť detí. To už však bola dráma ďalších detí, iných počmáraných ľudských životov...  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom
Bomb in Kobane in Syria
Útok na vojenskú základňu v strednom Iraku: Je to odveta Izraelu?
Ako by Huliaka a Kuffu potrestali exšéfovia NR SR?!
Foto
“Experti" Huliak a Kuffa: Jeden fúka dym na rastlinu, druhý chráni muchy! Exšéfovia NR SR reagujú