Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2016 16:05 | Správy | Politika

Sulík o situácii na našej politickej scéne: Ak sa Kiska stane premiérom, spravím toto!

Líder SaS má jasno v tom, čo podnikne ak vznikne politická strana Progresívne Slovensko na čele s terajším prezidentom Andrejom Kiskom, vyhrá voľby a Kiska sa stane premiérom.

Richard Sulík sa vyjadril že v takomto prípade bude prvý, kto mu bude gratulovať a bude to úprimné. Povedal to v bilančnom rozhovore pre TASR s tým, že on osobne po funkcii predsedu vlády nebaží.

"Som pripravený a ochotný to robiť, ak nám voliči dajú mandát. Neuhnem, nezľaknem sa, naopak, pôjdem do toho plnou silou. Ale ak to tak nebude, nie som z toho nešťastný. To, že som sa nestal premiérom, ma neškrie ani trochu," povedal na margo vývoja po posledných parlamentných voľbách, kedy SaS skončila druhá za Smerom-SD a Sulík spustil rokovania o vzniku stredopravej koalície.

Aj v súčasnosti je presvedčený, že by takáto vláda bola pre Slovensko oveľa lepšia. "Ale, bohužiaľ, páni Béla Bugár (Most-Híd) a Radoslav Procházka (vtedy #Sieť) sa mali zamyslieť, čo by bolo lepšie a horšie. Ale mňa osobne to neškrie. Moje politické ciele už boli naplnené. Bol som predseda parlamentu, teraz som europoslanec. Ale som pripravený to robiť, ak nám voliči dajú mandát," uistil.

 

Ak chcel Sulík vytvoriť po voľbách koalíciu, vládnuť by musel aj s Borisom Kollárom (Sme rodina). V októbri Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) potvrdil pravosť dokumentov, ktoré ho spájajú s mafiou a pašovaním drog. Kollár to odmieta, tvrdí, že neviezli drogy, ale striebro. Porovnávať tento prípad s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD), ktorého opozícia kritizuje pre kauzu Bašternák, však Sulík nechce. "Kaliňák je minister vnútra, je vyšetrovaný pre majetkové podvody a je vyšetrovaný svojimi podriadenými. To je asi stonásobný dôvod na to, aby odstúpil. Je to čerstvá vec, deje sa to teraz, kým u Kollára je to roky stará vec. Nie som z toho šťastný a nemyslím si, že je to správne, ale on bude najlepšie vedieť, čo, kedy a kde prevážal či pašoval. Ak by bol Kollár za čokoľvek vyšetrovaný, bol by som proti tomu, aby sa stal napríklad ministrom," povedal Sulík.

Dokumentom NBÚ však líder SaS verí. "Nemám dôvod neveriť. Ale takouto snahou by mohli preskúmať aj nahrávku Roberta Fica (Smer-SD)," odkázal. Sulík zároveň uznáva, že súčasná koalícia Smer-SD, Most-Híd a SNS je stabilnejšia, ako by bola prípadná stredopravá vláda. "Lebo kšefty spájajú. U nás by to mal Andrej Danko (SNS) ťažšie pri dosadení pochybných ľudí do funkcií. Napríklad rozpad #Siete by bol problém, ktorý by sme museli riešiť, ale určite by to bola čistejšia a slušnejšia koalícia," myslí si.

Na otázku, či by ju ako premiér dokázal udržať, Sulík odvetil, že už nie je nováčikom. "Už nie sme na začiatku, aj ja mám za tie roky nejaké skúsenosti. Navyše je to neporovnateľná situácia s rokom 2010, kedy sme boli ako vyorané myši," uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!
Okatá Linduška sa napriek neľahkej diagnóze teší zo života.
Foto
Linduška z Hlohovca trpí zriedkavým ochorením: Problémy s liekom! V ťažkej situácii pomáhajú dobrí ľudia
Kramár si prišiel po svoju novopečenú dcérku a jej mamičku.
FotoVáš Tip
Dojatý Maroš Kramár s novorodenou dcérkou: Nechcel som si na tomto stavať popularitu