Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.12.2016 13:20 | Správy | Politika
Exkluzívne

Monika Flašíková-Beňová sa rozvádza: Otvorená spoveď o tom, ako skončili s Flašíkom!

Europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová (48) a Fedor Flašík (58) uzavreli manželstvo v roku 2006, o desať rokov neskôr priznali jeho krach.

Exkluzívne pre Nový Čas europoslankyňa odhalila, prečo ich vzťah skončil a ako s manželom vychádza teraz.

Kedy ste sa dohodli na tom, že manželstvu je koniec?

- Už dlhší čas spolu nežijeme, nielen preto, že prestavujem dom. Dohodli sme sa na tom pred šiestimi týždňami. Nechceli sme o tom hovoriť preto, že išli Vianoce a chceli sme, aby deti boli ešte v pohode, aj keď nemáme spoločné deti. Bola som deň pred Vianocami u Fedorových rodičov, ktorých mám veľmi rada, aj u jeho sestry s deťmi, no a potom už Štedrý večer sme trávili každý sám. Ja so synom, on s dcérami a so zaťmi.

 

Kde sa to celé zlomilo?

- Keď sú ľudia tak dlho spolu ako my dvaja, tak to sa nezomelie, ale postupne sa to pretaví do toho štádia. Tak, ako sme si pôvodne mysleli to, že ja som 3-4 dni v zahraničí a potom cez víkendy doma, že sa to dá ustáť, tak to donekonečna ísť nemôže. Každý sme si začali žiť svoj život, Fedor so svojimi koníčkami, ja so svojimi. Tým, že som v Bratislave len počas víkendu, tak sme si už nevedeli zladiť spoločne voľný čas. Postupne sme sa tak od seba vzdialili, a zistili sme, že už sme tak ďaleko, že sa nevieme priblížiť.

Začalo sa to vyvíjať týmto smerom tento rok?

- Ani si nemyslím, že sa to začalo tento rok, trvá to už dlhšie, pretože pri ľuďoch, ktorí sa tak dlho poznajú a spolu žijú, to nie je otázka, že teraz si to poviem a idem hneď do rozchodu. Veľa sme sa rozprávali a zistili sme, že vieme fungovať aj bez seba a s väčším odstupom, bez stresu, hádok a byť vo väčšej pohode.

Mrzí vás to, ako sa ten vzťah vyvinul?

- Nepovedala by som výraz mrzí, ale, samozrejme, keď sa s niekým rozchádzate po takom dlhom čase, tak zostane nejaká emócia. Áno, je mi to ľúto, ale hneď s tou ľútosťou je aj taká šanca, že teraz bude život zrejme iný. Uvidíme aký.

Otvoriť galériu

Budete sa teda rozvádzať.

- Už sme o tom hovorili. Povedali sme si, že sa stretneme v januári, keď sa vrátime po sviatkoch obaja do Bratislavy a že sa chceme dohodnúť tak, aby nikto nemal stres z nášho rozvodu. Chceme to vyriešiť hlavne my dvaja a právnici už len formálne doklepnú tú žiadosť o rozvod.

Ako na informáciu o rozvode reagovali deti?

- Fedorove deti neviem, lebo som o tom s nimi nehovorila, ale keďže sme si na Vianoce poslali darčeky a pekne sme si zavinšovali, tak si myslím, že to zvládame dobre. Aj môj syn bol už na to pripravený, keďže ja bývam uňho, tak vidí, ako to vyzerá. Myslím si, že deti to zvládli v pohode, určite je to lepšie, ako keby sme mali spoločné deti.

Verejnosť vás vždy vnímala ako idylický pár. Ako vidíte vašu spoločnú budúcnosť?

- My sme idylický pár aj do budúcnosti. Nechápem také vzťahy, že ľudia sa rozvedú a začnú sa nenávidieť, nadávať na seba. Ja si ho veľmi vážim a verím tomu, že vždy budeme dobrí priatelia. Ja som bola u Fedora na Vianoce o tretej na kávičke a pohári vínka. Deň nato som ho prišla vyprevadiť na Semmering. Náš vzťah je paradoxne lepší ako predtým, keď sme obaja žili v strese a rozmýšľali sme o tom, kto to slovo prvý povie.

Zrejme myslíte slovo rozvod. Kto to prvý povedal?

- Ja som to prvá povedala. A nebolo to ľahké, ale vedela som, že to niekto už musí povedať.

Ako na to reagoval Fedor?

- V pohode. Zvládli sme to obaja. Mali sme taký dlhý rozhovor a potom ešte niekoľko ďalších a dospeli sme do štádia, že spolu veľmi dobre vychádzame, komunikujeme a píšeme si skoro každý deň a je to taký pohodový rozchod.

Písalo sa aj o tom, že za krízou môže byť aj niekto iný.

- Nie je v tom nikto iný. Absolútne nikto iný. Ak myslíte môjho bývalého kolegu, tak ten v tom vôbec nie je. Ten žije svoj život a veľmi ma mrzelo, že ho do toho vtedy ťahali, ale ani nikto iný v tom nie je. Nebývam nikde inde, nechodím nikde inde, bývam u syna Martina a som v pohode.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať