Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2016 12:40 | Šport | Futbal
Video

Suarez o najkrajšej akcii zápasu: Messi predviedol sólo ako z PlayStation

Futbalisti FC Barcelona úspešne zakončili kalendárny rok 2016 v najvyššej domácej súťaži, keď v nedeľňajšom mestskom derby nedali šancu Espaňolu.

Pod víťazstvo úradujúceho španielskeho šampióna v pomere 4:1 sa dvoma gólmi podpísal Luis Suarez, viac sa však po zápase hovorilo o majstrovských kúskoch Lionela Messiho.

Päťnásobný najlepší hráč sveta podľa FIFA spečatil v 90. minúte svojím 12. presným zásahom v ligovej sezóne triumf domáceho tímu. Už predtým ale vypracoval spoluhráčom dva góly, pričom najmä jeho sólo pred gólom Suareza v 67. minúte stálo za to. Messi vyobracal štyroch protihráčov, pričom jednému nasadil jasličky, tiesnený dokázal aj zakončiť, ujala sa však až dorážka uruguajského útočníka.

"To bola od Lea akcia ako z PlayStation. Želal som si, aby sa skončila gólom. Ak by mu to vyšlo, bol by to určite jeden z najkrajších gólov za uplynulé roky," povedal Suarez o Messiho slalome.

 

O minútu neskôr Argentínčan predviedol ďalší podobný dribling, keď sa predral cez húštinu obrancov do šestnástky, kde dokončil jeho akciu Jordi Alba. V samom závere sa sám zapísal do streleckej listiny po narážačke so Suarezom. Druhýkrát v zápase mu tak diváci aplaudovali po stojačky a na Camp Nou znelo zborové "Messi, Messi".

"V druhom polčase sme videli najveľkolepejšiu verziu našich ofenzívnych hráčov, zvlášť Messiho. Aj keď sa to často opakuje a vyzerá to pomaly ako rutina, nemali by sme to prestať oslavovať. To, čo predvádza na ihrisku, je niečo unikátne," citovala agentúra dpa slová trénera Barcelony Luisa Enriqueho. V zápase zaujalo aj krásne vysunutie od Iniestu, po ktorom Suarez v 18. minúte otvoril skóre. "Bol to intenzívny duel, v ktorom sme ťažili z tvrdej práce z uplynulých dní. Keď hráme kvalitne ako tím, je potom pre naše opory jednoduchšie presadiť sa aj individuálne. Leo je však pre nás kľúčový," pridal sa k chválam na Messiho adresu Iniesta.

Rivalovi nezostávalo nič iné, ako zložiť súperovi poklonu. "Hrali sme dobre, no keď urobíte proti Barcelone čo i len najmenšiu chybičku a doprajete jej hráčom meter priestoru, potrestajú vás za to," povzdychol si brankár Espaňolu Diego Lopez. Ten duel nedochytal, v 53. minúte musel po zrážke so Suarezom striedať. Medzi žrďami ho nahradil Roberto Jimenez.

"Zápas sme kontrolovali, pokiaľ sa nezranil Diego Lopez. Prišlo to v najhoršom možnom čase. Pokiaľ sa rozprávame o Messim a Iniestovi - patria k najlepším hráčom na svete a ich kvality sa v zápase jednoducho musia prejaviť," poznamenal tréner Espaňolu Quique Sanchez Flores. Jeho tím prišiel v lige o sériu deviatich zápasov bez prehry, "blaugranas" sa naopak víťazstvom na toto číslo dostali. Na vedúci Real Madrid strácajú tri body, líder však má k dobru svoj zápas 16. kola, ktorý si odložil pre povinnosti na MS klubov FIFA. Pre Barcelonu to bol záverečný ligový zápas v tomto roku, v stredu ju však ešte čaká odvetný súboj šesťnásťfinále Kráľovského pohára s Hercules (prvý zápas: 1:1).
      

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?