Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2016 09:00 | Správy | Politika

Katrinec obviňuje Andreja Danka z toho, že je agresívny k ženám: Exmanželka a priateľka prehovorili!

Do šéfa Národnej rady Andrej Danko (42) sa obul kontroverzný aktivista Ivan Katrinec. Druhého najvyššieho ústavného činiteľa vôbec nešetril a obvinil ho z násilníckeho správania voči ženám.

Katrinec tvrdí, že má v rukách okrem svedeckých výpovedí žien, ktoré mali neprimerané spôsoby zažiť na vlastnej koži, aj kompromitujúci videozáznam. Osudná májová noc v roku 2015 tak podľa neho bude mať ďalekosiahle následky. Dôkazmi, ktoré v utorok predloží Generálnej prokuratúre a médiám, chce Danka pripraviť o funkciu. Ako na nečakaný útok reaguje šéf parlamentu a čo na to hovorí jeho exmanželka?

Status, ktorý zverejnil na svojej stránke aktivista Katrinec, vyráža dych. Píše v ňom, že šéf parlamentu má údajne násilnícku povahu. Katrinec tvrdí, že Andrej Danko mal zbiť ožratý na ulici v Bratislave 8. 5. 2015 svoju priateľku. Sám pritom údajne dostal od svedka incidentu jednu presne mierenú, aby sa spamätal, čo robí. Reakcie Danka sa vôbec nebojí. „Že to píšem takto verejne? Ak to nie je pravda, nech na mňa podá trestné oznámenie za ohováranie a krivé obvinenie,“ píše Katrinec na sociálnej sieti.

Novému Času priznal, že na svoje tvrdenia má vraj aj dôkazy, ktoré dnes dá nielen príslušným orgánom, ale aj médiám s tým, že o nedôstojnom správaní by podľa jeho slov vedeli hovoriť viaceré ženy. „K dispozícii mám aj výpovede svedkov, aj videozáznamy, ktoré sa chystám predložiť,“ prezradil. Dôkazy mal dostať od jednej osoby, ktorá nepochádza z politických kruhov.

Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu

Krátke video má k dispozícii aj redakcia Nového Času. Vidieť na ňom zronenú ženu a muža nápadne podobného Dankovi. To, že by na ňom mal niekoho napadnúť, nemožno tvrdiť, hoci ide zrejme len o sekvenciu z dlhšieho videa.

Manželka prehovorila
S Dankom sa v poslednom čase spája viacero osôb nežného pohlavia. Pred dvoma rokmi mu stroskotalo 15-ročné manželstvo s jeho láskou Silviou. Kým jeho exmanželka rozvod nekomentuje, šéf národniarov tvrdí, že za krachom vzťahu bola jeho práca. „Moja častá neprítomnosť doma, ako aj enormné pracovné napätie narušili vzťahy v mojej rodine. V niektorých veciach to po rokoch skrátka škrípalo,“ priznal Danko. Napriek tomu teraz tvrdí, že majú korektné vzťahy. Jeho bývalá žena novým obvineniam, ktoré šíri Katrinec, nemôže uveriť. „Ja mám svoj život a on svoj. Určite sa voči mne nesprával agresívne.“

Otvoriť galériu

Má novú známosť
Po krachu manželstva sa po jeho boku objavovala blondínka Alexandra Juhásová, s ktorou sa rozišiel pred niekoľkými mesiacmi. O dôvodoch rozchodu obaja doteraz mlčia. V súčasnosti sa však už podľa informácií Nového Času vedľa šéfa parlamentu objavuje nová partnerka - sexi redaktorka TA3 Simona Frantová, s ktorou sa stretli na viacerých akciách. Pýtali sme sa jej, čo ako priateľka šéfa parlamentu hovorí na drsné obvinenia a či sa k nej niekedy správal násilne.

Otvoriť galériu

„Voči mne sa nesprával nikdy neprimerane a nebudem sa k tomu vôbec vyjadrovať,“ dodala sympatická brunetka s tým, že takéto veci nebude riešiť, lebo jej to neprináleží. Nový Čas oslovil aj samotného predsedu Národnej rady. „Pán Andrej Danko po návrate zo službnej cesty na Cypre podáva trestné oznámenie na Ivana Katrinca aj Igora Matoviča,“ uviedla jeho hovorkyňa Eva Kliská. Možno zatiaľ len špekulovať, či načasovanie tejto kauzy nesúvisí s tým, že je v zahraničí.

Otvoriť galériu

Čo šéfovi parlamentu nevyšlo

1. Večera za 70-tisíc
Pohostenie pre 18 parlamentných šéfov pozostávajúce z päťchodového menu na Bratislavskom hrade vyšlo s DPH na viac ako 72-tisíc eur. Predseda Národnej rady označil večeru za zážitkovú. Na neformálny samit bol Andrej Danko po jeho konci patrične pyšný. Pre svojich partnerov neprichystal len dary so symbolikou Slovenska, ale aj honosnú večeru, ktorá zahŕňala také špeciality ako pečená cvikla s kozím syrom, grilovaný pstruh či jelení steak.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc, rtvs, tasr

2. Náhubkový zákon
Opoziční poslanci zasypali osobu Andreja Danka kritikou po tom, ako im obmedzil čas na vystúpenie v pléne len na 30 minút, zakázal v parlamente transparenty či nedôstojné oblečenie. Zákon vrátil NR SR aj prezident, koaličná väčšina ho však opäť odklepla.

3. Neudržal nervy na uzde
V televíznej debate s Richardom Sulíkom poriadne vypenil. Dôvodom bola tajná schôdzka v novembri tohto roka v Rakúsku, kde sa mali údajne baviť aj o predčasných voľbách. Jablkom sváru sa nestal obsah rozhovoru, ale to, kto koho na schôdzku pozval.

Otvoriť galériu
Zdroj: rtvs

4. Nevydarené manželstvo
Po 15 rokoch sa v roku 2014 rozviedol s manželkou Silviou, s ktorou má dvoch synov Andreja (15) a Adama (10). Jeho exmanželka nechce kvôli deťom ich rozchod komentovať. Šéf národniarov priznal, že má vinu na krachu manželstva práve on.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc, rtvs, tasr

5. Vreckový prejav
Rečnil s rukami vo vreckách. Otvorenie vianočných trhov a prejav Andreja Danka sa neobišli bez faux pas. Vyškoliť v otázke dobrých mravov ho musel jeho zástupca z parlamentu Béla Bugár. Ten neskôr ľutoval, že svojho šéfa strápnil na verejnosti.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc, rtvs, tasr

Aké dôkazy má v rukách

Ivan Katrinec, aktivista

Na svojom statuse na sociálnej sieti píšete o vážnych obvineniach voči predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi. Má ísť o násilné správanie k ženám, ktoré sa pohybovali v jeho blízkosti. Dôkazy sú však ešte z roku 2015, možno staršie. Prečo s tým idete von až teraz?

- Keby som mal tie dôkazy skôr, verte, že už by boli vonku.

 

Kedy sa teda k vám dostali?

- Bolo to len prednedávnom, overovali sme si ešte nejaké veci u dám, nechcem hovoriť, čo všetko s nimi robil, aj u svedkov. Až teraz to máme skompletizované, a preto s tým ideme von. Že to vyšlo práve teraz? Niekto bude mať vianočný darček.

Ide o vážne obvinenie. Aké dôkazy máte v rukách?

- K dispozícii mám aj výpovede svedkov, aj videozáznamy, ktoré sa chystám predložiť.

Už ste vec dali príslušným orgánom?

- Najprv to ide na prokuratúru, tak ako riešim všetky veci, a potom to dám novinárom na tlačovke.

Budú tam teda dôkazy hovoriace o bitke, áno?

- Áno, dnes to dám na prokuratúru, skoro všetky dôkazy, uvidím, ako na to zareaguje pán veľkomožný, a podľa toho sa zariadime.

Máte teda toho viac a budete dôkazy dávkovať?

- Neviem vám povedať, čo predložím, ale máme toho dosť, aby som ho okamžite vyzval na odstúpenie z postu šéfa parlamentu.

Otvoriť galériu
Ivan Katrinec
Zdroj: anc, tasr

Kto je Ivan Katrinec

Táto kontroverzná postava sa dostala do povedomia najmä vďaka kauze dnes už exposlanca Smeru Vladimíra Jánoša, ktorý mal údajne psychicky a fyzicky týrať svoju manželku Ivetu. Katrinec je členom občianskeho združenia ICOCRIM (Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou). Hoci nemá právnické vzdelanie, prischol mu titul advokát. V parlamentných voľbách kandidoval za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, mač, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
(ilustračné foto).
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať