Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.12.2016 10:01 | Správy | Domáce správy

Beáta prišla o jedinú dcéru Stelu († 22) aj nenarodenú vnučku: Túto výbavičku si už malá Elka neoblečie

Naplánovali si krásnu spoločnú budúcnosť a všetko sa rozplynulo v okamihu! Ostal len obrovský žiaľ a nezodpovedané otázky. Štefan (24) so svojou vyvolenou Stelou († 22) si povedali áno len v júli a minulú nedeľu očakávali vytúžený príchod dcérky Elky.

V trebišovskej nemocnici však predčasne dotĺklo nielen srdiečko bábätka, ale o dva dni neskôr zomrela aj Stela. Rodina si myslí, že zdravotníci zanedbali starostlivosť a ich najdrahší mohli žiť. Nemocnica má iné podozrenie. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

Obrovský smútok zavládol v Egreši (okres Trebišov), kde Štefan dokončieval prístavbu ich spoločného domu, aj v bydlisku Steliných rodičov v Čerhove. „Nesmierne sme sa tešili na predvianočný živý darček, našu dcérku Elku, a odrazu sa mi život úplne rozsypal. Neviem, čo bude, je to ako ten najhorší sen!“ vraví roztraseným hlasom mladý vdovec, ktorý nechápe, čo sa mohlo stať.

Otvoriť galériu

„Stelka nemala žiadne problémy. Dva dni pred plánovaným pôrodom ju však rozbolel žalúdok. Stalo sa to cestou z Košíc, keď sme sa stali svedkami autonehody, pri ktorej auto skončilo v priekope. My sme však s tým nemali absolútne nič spoločné,“ vraví Štefan zlomeným hlasom.

Otvoriť galériu

 

Posledné slová mamičky

Milovanú manželku doviezol do nemocnice a o pár hodín sa dočkal najhoršej správy v živote. „Povedali mi, že dieťatku nebije srdiečko a zomrelo. Stelka to musela počuť, ale na druhý deň sa ma neustále pýtala, čo je s malou. To boli jej posledné slová, lebo potom ju udržiavali v umelom spánku, keďže podstúpila ďalšiu operáciu,“ vraví nešťastný muž.

Otvoriť galériu

Polícia prípad vyšetruje

On sám medzitým vypovedal na polícii. „Z nemocnice im oznámili, že manželkin stav podmienil úraz, ktorý možno niekto spôsobil. To je však nezmysel, veď ona bola živá a zdravá. Aj primár uviedol, že dieťatko zomrelo v dôsledku nedokrvenia maternice a manželka krvácala z prasknutej cievky na slezine,“ vraví nešťastný muž, ktorého manželka zomrela po strate krvi, dva dni po príchode do nemocnice.

„Zrútil sa mi svet, a keďže som presvedčený, že v nemocnici jej neposkytli dostatočnú pomoc, podal som podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Verím, že sa dokáže pochybenie personálu v oboch prípadoch, lebo sa tomu dalo zabrániť a urobiť pre záchranu viac,“ myslí si zronený Štefan.

Podozrenia netajili ani rodičia zosnulej Stely. Jej mama Beáta (45) dokázala len s plačom ukázať bohatú výbavičku pre vytúžené vnúčatko. Prišla aj o jedinú dcéru, ktorá bude mať dnes pohreb. Policajný hovorca Alexander Szabó potvrdil, že príčiny úmrtia objasní až pitva. Prípad vyšetrujú ako prečin ublíženia na zdraví.

 

Úraz jej mohol niekto spôsobiť

Vladimír Dvorový, riaditeľ trebišovskej nemocnice

Pri vstupnom vyšetrení sa zistilo, že plod bol mŕtvy a stav rodičky vážnejší, so známkami zranení a s vnútorným krvácaním, bolo nutné vykonať niekoľko operácií. Jej stav bol podmienený úrazom, ktorý možno niekto spôsobil, vec sme preto oznámili polícii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!