Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.12.2016 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Speváčka Kristína dostala poriadne šteklivú ponuku: Ako zareagovala?

Žije v jednom kole. Nahrávanie nového vianočného videoklipu a pesničky, koncertné turné doma i v Česku, charita, svadba aj špekulácie o dieťati.

Aj keď Kristína Peláková nerada hovorí o súkromí, urobila pre Nový Čas Nedeľa výnimku...

Práve vám vyšla nová pesnička Vianočná jahoda a k nej romantický videoklip. Ste s ním spokojná?

Som rada, že sa mi to podarilo, pretože naposledy som vianočnú pesničku urobila v roku 2012. Autorom hudby je Martin Kavulič a text zložil Kamil Peteraj. Nakrúcali sme ho v krásnom drevenom zrube v Slovenskom raji, kde prídem s kamarátkami, pečieme vianočné pečivo, ozdobujeme zrub a pripravujeme Vianoce pre naše rodiny. Sú tam zábery s mojou kapelou, s ktorou spievam, s Mikulášom, darčekmi...

Tento rok ste vystúpili aj na charitatívnom galavečere Srdce pre deti. Čo to pre vás znamená?

Verím tomu, že hudba dokáže liečiť a spraviť človeku krajší deň. Charitatívne akcie pre mňa znamenajú potešiť alebo spríjemniť čo i len na chvíľku život ľuďom, ktorí ho nemajú ľahký alebo ho majú veľakrát veľmi bolestivý... Preto, ak mám čas, rada podporím takéto akcie svojou prítomnosťou.

Asi vaša najznámejšia pieseň Horehronie je momentálne druhým najsledovanejším videom na Eurovision Song Contest YouTube. Nie je paradoxom, že ste s ním Eurovíziu v roku 2010 nevyhrali a doma sa na vás tiež pozerali cez prsty?

Uvedomujem si svoje začiatky, ale ja som vždy všetko robila srdcom, a nie z vypočítavosti. Bola som štúdiová speváčka, nemala som kapelu, tvorila som sama. Šoubiznis bol pre mňa vtedy neznámy a ani ma nezaujímal. Vedela som, že ľudia vnímajú moju neostrieľanosť. Dnes to však všetko beriem ako veľmi peknú cestu, po ktorej kráčam. Teším sa, že robím aj naďalej to, čo ma baví, že sa môžem ako interpretka aj vďaka textom Kamila Peteraja, skvelému tímu ľudí a mojim fanúšikom neustále posúvať a napredovať.

Otvoriť galériu

Veľa fanúšikov máte aj v Česku. Čím to je?

V podstate som svoje úplne prvé turné začala v Česku, dá sa povedať, že tam som najviac nabrala skúsenosti, čo sa týka mojich živých koncertov… No a čím to je, že mám českých fanúšikov? Myslím si, že najmä vďaka mojim piesňam, ktorým rozumejú, a navyše témy, o ktorých spievam, sa ich dotýkajú. Veľa ráz za mnou prídu a hovoria, že slovenčina je veľmi sexi, že ju zbožňujú, milujú...

Na televíznej obrazovke ste sa objavili nielen ako speváčka, ale aj ako herečka. Vyštudovali ste herectvo?

Vyštudovala som hudobno-dramatické umenie na konzervatóriu, ale v škole ma vždy viac bavil spev, aj keď som v treťom ročníku mala z neho ako jediná z triedy na vysvedčení trojku.

Prečo?

Bolo pre mňa ťažké pochopiť to, ale rýchlo som to vyventilovala. Učiteľke sa nepáčilo, že som muzikálovú pesničku nespievala tak, ako ona chcela, ale po svojom, ako som to cítila. Bola som síce poslušná žiačka, ale ovečku som zo seba robiť nechcela.

Otvoriť galériu

Zahrali ste si v českom filme Život je život. Aká to bola skúsenosť?

S filmovým herectvom som nemala žiadne skúsenosti. Najťažšia z nakrúcania bola bojová scéna na pirátskej lodi v Taliansku. Tam som šermovala a musela som sa to reálne aj naučiť. Ale mala som super učiteľa, ktorým bol profesionálny kaskadér Martin Hub, takže som to nakoniec zvládla. 

Minulý rok sme vás na Vianoce videli aj v rozprávke Johankino tajomstvo. Vy už máte u režisérov protekciu?

Zavolali mi z produkcie, ale aj ja som musela prejsť kastingom, nemala som žiadne výhody. Nakrúcali sme na Bojnickom zámku, niekedy aj do polnoci. Dýchalo to históriou, rozprávali sa tam rôzne historky a bolo to miestami celkom strašidelné. (Smiech) Cítila som tam tú atmosféru, energiu a fantázia mi pracovala naplno. Ale medzi hercami som sa cítila veľmi príjemne a rozprávky milujem.

Diváci mohli sledovať aj vaše výkony v Tanci snov a mnohým padla sánka, aká ste sexica. Už vám nerobí problémy, keď ste trochu menej odetá?

Človek sa mení, ale vždy mám hranicu, za ktorú nejdem. Dnes sa už jednoducho cítim na iné veci ako pred piatimi rokmi. Ale vždy sa snažím, aby to bolo v norme. Dostávala som už rôzne ponuky robiť odvážne fotky v spodnej bielizni, ale odmietla som to. Nepotrebujem to.

Otvoriť galériu


Pred pár týždňami ste sa vydali za producenta a vášho manažéra Mariána Kavuliča (37). Zmenila svadba niečo podstatné vo vašom živote?

Nie a ani som to nečakala. S Mariánom sme spolu jedenásť rokov a ľúbime sa stále rovnako. Svadbu sme brali ako rodinnú udalosť, kde sme náš vzťah spoločensky povýšili na manželstvo. Bola krásna, plná emócií a všetci sme sa výborne zabávali.

Hneď sa objavili špekulácie, že ste tehotná. Ste?

Veľa ľudí si našu svadbu spojilo s tým, že som tehotná, ale nie je to tak. Rozprávali sme sa o nej približne rok, takže to nebolo narýchlo. Ale určite by som chcela mať rodinu a myslím si, že aj dieťa to neskôr vníma inak, ak sú mama a otec manželia.

Kedysi ste hovorili, že chcete dieťa do tridsiatky. Nebolo by to prekážkou, keďže máte dobre rozbehnutú kariéru?

Neviem, či to stihnem ešte do tridsiatky, ale myslela som to tak, že nemám v pláne uprednostňovať kariéru pred dieťaťom. Uvedomujem si, že pri mojom povolaní treba niektoré veci plánovať, ale beriem to už viac voľne.

Otvoriť galériu
Začiatky: Hudba ju sprevádza od detstva.
Zdroj: Archív K. Pelákovej

Cítite to tak, že už by ste chceli byť mamou?

Áno, ja sa na to veľmi teším. (Smiech) Deti milujem a verím, že si materstvo užijem a budem dobrá mama. Spolieham sa trochu aj na mamu, ktorá je už vyše tridsať rokov učiteľkou v materskej škole a robí to s láskou. Deti má rada a aj mňa s otcom veľmi dobre vychovali.

Ako si spomínate na svoje detstvo, máte aj súrodencov?

Mám o šesť rokov staršiu sestru, ktorá má už dve deti. Na detstvo spomínam rada, pretože bolo veľmi pekné. Sestra bola taký rebel, ja som bola pokojnejšia. Jašili sme sa spolu, občas aj bili, trhali si vlasy a raz som mala aj hlavu rozbitú... Keďže som bola od nej mladšia, nechcela ma nikam brávať a bola som pre ňu príveskom. Náš vzťah sa upravil, keď odišla na vysokú školu a dlhšie sme sa nevideli. Teraz mi je najlepšou kamarátkou.

Malé deti rady spievajú či tancujú... Kedy ste zistili, že chcete byť naozaj speváčka?

Odmalička bola mojím svetom hudba. Chodila som na klavír, flautu, tanec... Príliš som si toho na seba naložila a asi v šiestom ročníku som začala mať zdravotné problémy so srdiečkom, preto mi doktorka kázala niečo z toho vylúčiť. Poľavila som v aktivitách, ale aj naďalej som si žila svoj sen speváčky a žijem si ho dodnes.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!