Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2016 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Exkluzívne

Veľké pátranie po bratovi muzikanta Igora Kmeťa: Nezvestný brat je mŕtvy!

Konečne vedia pravdu! Muzikant Igor Kmeťo starší (58) viac než polstoročie nevedel, čo sa stalo s jeho bratom Zdenkom, ktorý zmizol ako päťapolročný chlapček a odvtedy sa po ňom zľahla zem.

Túto rodinnú trinástu komnatu pred pár dňami otvoril exkluzívne Nový Čas a stalo sa to, v čo už nikto nedúfal. Po prečítaní článku sa známemu spevákovi ozvala rodina nezvestného Zdenka († 58)!

Poznáte podobný príbeh zmiznutia ako je ten u Kmeťovcov? Hľadáte zmiznutých príbuzných? Ozvite sa Novému Času! tip@novycas.sk

Kmeťovci videli svojho brata Zdenka naposledy pred 56 rokmi, keď sa spolu hrali na dvore na Klariskej ulici v Bratislave. Chlapčekov otec, ktorý bol bývalým policajtom, vtedy prečesal celé mesto a bez výsledku dopadlo aj celoštátne pátranie. „Po osobe v súčasnosti nie je vyhlásené národné ani medzinárodné pátranie,“ vyjadril sa hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, keď sa Nový Čas informoval, či je niečo nové v tomto prípade. Veci sa pohli dopredu až pred pár dňami, keď o traumatizujúcej rodinnej udalosti exkluzívne informoval Nový Čas.

Otvoriť galériu

„Mali sme šťastie, ozval sa mi Zdenkov syn Richard. Po prečítaní článku v Novom Čase bol hotový a len sa mu potvrdilo to, čo si celý život myslel on aj jeho rodina. Poslal mi mail aj s fotkami, že on je potomok môjho brata. Nový Čas číta veľa ľudí, veď je to najsilnejší denník, vedel som, že to zaberie,“ teší sa Igor Kmeťo starší, ktorý sa z nečakanej situácie stále nevie spamätať. „Rozum sa mi zastavuje! On mal takú istú krvnú skupinu ako my, ešte mal aj ploché nohy ako my všetci! Ako bratia inú tému v rodine teraz nemáme, len toto,“ hovorí natešený líder skupiny Kmeťoband. So svojím synovcom sa po prečítaní mailu okamžite skontaktoval a dlho spolu debatovali. Na povrch vyplávali šokujúce skutočnosti!

Otvoriť galériu

 

Bol to únos?
Vysvitlo, že chlapčeka vychovávali manželia, ktorí vtedy nemali vlastné deti. „Zdenkova rodina mala vždy podozrenie, že oni nemôžu byť jeho skutoční rodičia. Oni boli bieli, on tmavší. Myslím, že to bol únos, lebo pátranie po ňom bolo, ale jeho nevlastná matka ho dala do detského domova so sfalšovaným rodným listom, kde robila riaditeľku, a tak nikto nevedel, že to je ten stratený chlapec. Zmenili mu dátum narodenia a aj miesto. Richard to preveroval,“ tvrdí Kmeťo

Otvoriť galériu
Hudobník sa však už, žiaľ, s dlho hľadaným bratom osobne stretnúť nemôže. „Pred dvoma rokmi ako 58-ročný zomrel na zápal pankreasu. Moja mama vždy cítila, že Zdenko žije. Ona umrela skôr ako on. Možno sa stretli hore v nebi,“ uzatvára spevák, ktorý stále nedokáže šokujúcej správe uveriť. „Zdenkova nevlastná mama už tiež zomrela a jeho otec žije v nejakom zariadení. Má 91 rokov a sklerózu, takže si nič nepamätá,“ dodáva Kmeťo.

Otvoriť galériu

Chce testy
Klan Kmeťovcov však nič nenecháva na náhodu. „Stále si to všetko preverujem, chcem dať urobiť testy DNA synovcovi, on má tri deti, dvoch synov a jednu dcéru. Až vtedy budem na 100 percent presvedčený, takto som na 85 percent,“ dodáva Kmeťo starší. Zo srdca by mu tak definitívne spadol obrovský balvan, ktorý ťažil rodinu viac než celé polstoročie.

Otvoriť galériu

Zázrak, že sa našiel

Vo všeobecnosti je podľa tvrdenia bezpečnostného analytika neobyčajne prekvapujúce, že sa hľadaná osoba po toľkých rokoch našla. „Nebýva to zvykom, je to naozaj čosi neuveriteľné, že sa im podarilo skontaktovať. S takým časovým odstupom je to okrem toho aj veľmi zložité,“ vyjadril sa pre Nový Čas bezpečnostný analytik Milan Žitný. Ak bol v súvislosti so zmiznutím dieťaťa spáchaný nejaký trestný čin, napríklad únos, po toľkých rokoch je už zrejme premlčaný.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!