Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2016 08:30 | Šport | Hokej
Video

Hossa opäť hrdinom Chicaga: Tréner nešetril na Slováka chválou!

Slovenský hokejista Marián Hossa strelil v noci na sobotu víťazný gól Chicaga na ľade Calgary.

O triumfe 3:2 rozhodol v 58. minúte, keď po strele Artemija Panarina dokorčuľoval vyrazený puk a z bránkoviska ho so šťastím doklepol do siete. Blackhawks zaznamenali dvanáste víťazstvo z osemnástich duelov prebiehajúcej sezóny NHL a na čele Západnej konferencie zvýšili náskok pred druhým Anaheimom na päť bodov. Pre Hossu to bol desiaty presný zásah v aktuálnom ročníku.

Flames vďaka gólom Sama Bennetta a Seana Monahana otočili v druhej tretine nepriaznivé skóre na 2:1, no ešte do prestávky využil presilovku Brent Seabrook, keď trafil tvrdo a presne od modrej. V tretej tretine nechcel ani jeden z tímov urobiť zbytočnú chybu, aj preto sa veľa šancí nezrodilo. Keď už duel smeroval do predĺženia, Panarin vystrelil z ťažkej pozície na bránku. Zblokovaná strela zapadla poza chrbát Chada Johnsona do bránkoviska, odkiaľ Hossa so šťastím pretlačil puk za čiaru.

Domáca striedačka si ešte vyžiadala zhliadnutie videozáznamu, no gól zostal v platnosti. "Výborná, tvrdá strela od Panarina. Videl som, že puk sa odrazil. Nemyslím si, že brankár vedel, kde je puk, no obranca sa ho hokejkou snažil odpáliť preč. Snažil som sa mu ju zblokovať, aby puk netrafil. Potom zapadol na bránkovisko, blízko k bránkovej čiare. Snažil som sa ho dostať pod kontrolu a následne do siete. Vyšlo to," opísal gólový moment Hossa.

 

Tridsaťsedemročnému krídelníkovi sa od pokorenia 500-gólovej méty darí. Po slabšom štarte do ročníka sa rozbehol a v doterajšom priebehu nazbieral celkovo šestnásť bodov (10+6). "Bol to ďalší veľký gól v jeho podaní. A veľmi dobre načasovaný. Skóroval niekoľkokrát z priestoru okolo bránky a vybojoval nám tak bod alebo dva. Dnes to opäť bola dobrá ilustrácia toho, aký je pre nás nesmierne dôležitý," uviedol na Hossovu adresu kouč Joel Quenneville. Slovenský útočník následne vyzdvihol taktickú vyspelosť tímu: "Myslím si, že množstvo nových aj mladých chlapcov pochopilo, čo od nás tréneri vyžadujú. Sme dobre zosynchronizovaní, každý rozumie systému, aj preto sa od zápasu k zápasu zlepšujeme."

Do bránky New Yorku Islanders sa v noci na sobotu siedmykrát za sebou postavil Jaroslav Halák a hoci si pripísal 32 úspešných zákrokov, svoj tím napokon nedoviedol k víťazstvu. Islanders prehrali doma s Pittsburghom 2:3 po predĺžení, v ktorom strelil víťazný gól Kris Letang po skvelej práci Sidneyho Crosbyho. "Ostrovania" zaknihovali štvrtú prehru za sebou a v tabuľke Východnej konferencie im patrí predposledná 15. priečka.

Halák mal s útokmi Penguins oveľa viac práce ako jeho náprotivok Matt Murray. Výraznejšie sa zapotil aj v predĺžení, kde domáce trio Letang - Malkin - Crosby dokonale rozobralo hosťujúcu trojicu. Jej kompaktnosť rozbil naznačením kľučky Crosby, následne naservíroval puk pred bránku Letangovi a ten ho umiestnil do odkrytého priestoru. Halák okamžite odišiel z ľadu, navyše viditeľne nahnevaný. "Na konci tohto dňa sa chlapci do zápasu vložili a tvrdo pracovali. Dúfam, že dajú hlavy hore a zostanú sebavedomí," citoval web NHL slová kouča Islanders Jacka Capuana.

Halák si napriek prehre svojho tímu vyslúžil pochvalu od Murrayho, ktorý si pripísal 20 zákrokov. "Myslím si, že duel išiel do predĺženia len vďaka Halákovi. Už v tretej tretine sme hrali veľmi dobre a v predĺžení ste mohli videť, ako to Sid (Sidney Crosby, pozn.) neuveriteľne pripravil pre Krisa Letanga. Veľmi sa mi to páčilo. Dnes sme sa skutočne všetci snažili," zhodnotil Murray.

Duel medzi Washingtonom a Detroitom rozhodol jediný gól Jaya Beaglea z 55. minúty. Brankár Capitals Braden Holtby prispel k triumfu 25 úspešnými zákrokmi a zaknihoval premiérový shutout v tejto sezóne, celkovo 24. v profiligovej kariére. Detroit prehral ôsmy z uplynulých desiatich zápasov, čo malo za následok hlboký prepad pod osmičku najlepších tímov Východnej konferencie. Slovenský krídelník Tomáš Tatar odohral v noci na sobotu 16:27 min., pričom na ľade bol pri jedinom góle duelu.

Sumáre NHL:

COLUMBUS BLUE JACKETS - NEW YORK RANGERS 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Góly: 17. Karlsson, 26. Gagner, 52. Calvert (Karlsson, Murray), 60. Jenner (Atkinson) - 32. Grabner, 49. Zibanejad (Skjei, Holden). Brankári: Bobrovskij - Lundqvist, strely na bránku: 24:27, 14.541 divákov

NEW YORK ISLANDERS - PITTSBURGH PENGUINS 2:3 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 22. Nelson (Strome, Tavares), 23. Beauvillier - 16. Crosby (Letang, Kunitz), 34. Daley (Kessel, Kunitz), 62. Letang (Crosby). Brankári: HALÁK - Murray, strely na bránku: 22:35, 13.365 divákov

WASHINGTON CAPITALS - DETROIT RED WINGS 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Gól: 55. Beagle (Orlov). Brankári: Holtby - Howard, strely na bránku: 28:25, 18.506 divákov

 

CAROLINA HURRICANES - MONTREAL CANADIENS 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)

Góly: 44. Skinner (Haisey, Aho), 48. Teräväinen (Hainsey, Rask), 50. Rask (Lindholm) - 35. Petry (Markov, Hudon), 56. Shaw (Markov, Petry). Brankári: Ward - Montoya, strely na bránku: 18:33, 12.101 divákov

CALGARY FLAMES - CHICAGO BLACKHAWKS 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Góly: 24. Bennett (Monahan, Brouwer), 28. Monahan (Bennett, Brouwer) - 8. Hartman (Anisimov), 35. Seabrook (Keith, Kane), 58. HOSSA (Panarin, Kempný). Brankári: Johnson - Crawford, strely na bránkU: 30:24, 18.691 divákov

 

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 16:27 0 0 0 -1 1 0

Marián Hossa (Chicago) 17:30 1 0 1 1 2 2

Richard Pánik (Chicago) 09:07 0 0 0 -2 0 0

---------------------------------------------------

Jaroslav Halák (NY Islanders) 61:21 32/35 91,4

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: počet odchytaných minút, počet úspešných zákrokov/striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO