Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2016 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Filipa Tůmu otcovstvo zmenilo: Veľké gesto kvôli Pociskovej

Prežíva najšťastnejšie obdobie svojho života. Odkedy sa stal Filip Tůma otcom, priznáva, že zmäkol a všetku pozornosť venuje najmä polročnému synovi Hektorovi. Ale pre Nový Čas Nedeľa povedal oveľa viac.

Tůma prezradil, aká je Nela Pocisková (26) mama, prečo je výhodou mať mladšiu ženu, a dokonca i to, čo je kvôli nej ochotný obetovať.

V seriáloch máte momentálne herecký útlm, pripravujete niečo nové?

Dokončujem svoje prvé CD s vážnou hudbou, kde so sprievodom orchestra spievam árie, a ani si nepamätám, kedy niečo také naposledy na Slovensku vyšlo. V decembri budeme mať s Nelkou spoločný vianočný koncert v Košiciach. Bude to prvá zaťažkávacia skúška po dlhom čase a som zvedavý, ako to zvládneme naraz aj s dieťaťom. Teda najmä Nelka, ktorá bude musieť ešte pred koncertom dojčiť a potom bude musieť spievať.

 

Na materskej sa žena zmení, vypne a jej pozornosť sa obráti k dieťaťu. Postretlo to aj Nelu?

Nevypla, ale má úplne iné priority. V jej živote sa teraz celkom prirodzene a správne stávajú dôležitými iné veci. Ale na druhej strane spievaním teraz aspoň načas unikne z toho kolobehu plienok, dojčenia a teraz už trošku aj varenia. Tá zmena jej teda celkom dobre padne. Bez pomoci rodičov by sme prípravu na koncert nezvládli.

Nemrzí vás niekedy, že hoci ste vyštudovaný operný spevák, väčšina Slovákov vás stále vníma len ako herca?

Ani nie. Napríklad dnes mi pani v obchode pri pokladnici, keď som ju v dobrom pochválil, že je šikovná, povedala, ale vy ste fantastický operný spevák! Počula som vás spievať! Jasné, že človek v televízii a v seriáloch je viditeľnejší, ale niektorí diváci aj zámerne zablúdia do opery a uvedomia si to. Kompliment tejto pani predavačky ma milo potešil.

Otvoriť galériu

V minulosti ste rád používali frázy, že váš život sa neuberá správnym smerom alebo že jediná žena vo vašom živote je vaša sučka Brita. Aké je to teraz pred štyridsiatkou, keď sa z vás stal prvýkrát otec?

Idem na to takým voľnoštýlom. S Nelou sa nám zadarilo to najkrajšie, čo nás asi v živote postretlo. Teraz bude nasledovať svadba, ktorú, samozrejme, chceme obaja, ale zatiaľ nevieme kedy. Starostlivosť o dieťa si totiž vyžaduje časovú náročnosť a teraz máme v hlave úplne iné veci ako kde bude čepček a či bude úvodný chod kura alebo chrenová rolka. Momentálne prežívam asi najkrajšie obdobie v mojom živote a som šťastný.

Meno vášho syna Hektora zastáva čestné miesto aj v gréckej mytológii. Jeho nositeľ bol fyzicky krásny a udatný. Aký je ten váš Hektor?

Z môjho otcovského pohľadu je tiež fyzicky krásny a udatný, ale aj múdry a sympatický. (Smiech) Podľa mňa každý rodič svoje dieťa miluje a nič krajšie pre neho v živote neexistuje. A ani ja v tomto nie som výnimkou. Šťastie, ktoré cítim, keď sa na mňa môj syn usmeje, sa vždy ťažko vysvetľuje niekomu, kto nemá deti. Predtým som o tom od ľudí veľa počul, ale nikdy som si to neuvedomil. Vedel som, že mať dieťa je zmysel života, ale teraz sa mi to len potvrdilo.

Otvoriť galériu

Aj ten najtvrdší chlap poľaví, keď sa na neho jeho potomok usmeje. Je to teda aj váš prípad?

Keďže veľa pracujem, najviac času venuje Hektorovi Nelka, ktorá je úžasná. Samozrejme, keď mám chvíľu času alebo voľno, snažím sa jej pomôcť. Rád kočíkujem, prechádzame sa spolu alebo syna okúpem. Jašíme sa a infantilnosť mi vôbec nie je cudzia. S Hektorom sme na rovnakej vlnovej dĺžke a byť dieťaťom mi vôbec nie je cudzie.

Neuvažujete o druhom dieťati? Aby mal Hektor súrodenca a možno aj vy by ste si neskôr trochu rodičovsky oddýchli.

Zas takto sme ešte nepokročili. Nedávno sme si prezerali Hektorove fotky, keď mal len pár týždňov. Teraz má skoro pol roka a uvedomili sme si, že je neskutočné, ako to dieťa rastie a napreduje. S Nelou sme obaja spontánni ľudia. Keď sa podarí, budeme mať ďalšie dieťa, ale nebudeme to asi plánovať.

Zmenilo Nelu materstvo? Je zrazu iná?

Nemyslím si, že by sa nejako zmenila, ale môžem povedať, že Nela je jedna úžasná mama a o malého sa stará úplne ukážkovo. Pre takého mladého človeka, ako je ona, je to veľká životná zmena a Nelka sa toho výborne zhostila. Pretože je ešte doma, stará sa o domácnosť a okrem toho je aj super mamou.

Otvoriť galériu

Medzi vami a Nelou je jedenásťročný vekový rozdiel. Myslíte si, že je výhodou mať mladšiu partnerku?

Určite, lebo vládze. (Smiech) Nikdy som nad tým nerozmýšľal, že moja budúca manželka alebo partnerka musí byť mladšia, jednoducho to tak vyšlo. Frajerky, ktoré som mal v minulosti, boli skôr staršie.

Starší muži si často pochvaľujú mladšie ženy ako dobré opatrovateľky. Nebojíte sa toho, že nebudete svojej polovičke stíhať?

Keď sa stretneme o pár rokov, tak sa môžeme o tom porozprávať, zatiaľ vám to neviem povedať. (Smiech)

Nela odchádzala na materskú vyťažená a na výslní. Okrem seriálu sa jej darilo aj v divadle. Predsa len, nechýba jej tento bláznivý šoubiznisový kolotoč?

Nemyslím si, že jej to chýba, ale ťažko sa mi za ňu hovorí. Je to len môj pocitový názor. Ale chaos, blázninec a rôzne tlaky s tým spojené jej až tak nechýbajú, skôr tá práca.

Hektor bol s vami na Táloch na golfe už vo svojich piatich týždňoch. Znamená to, že budete otcom, ktorý svojmu synovi vnucuje vlastné sny a záujmy? Tuším k tomu máte aj sklony...

Golf musí hrať, to je jasné! (Smiech) Určite ho k nemu skúsim viesť. Nebude to však jediný šport, ktorý by mal skúsiť. Ako otec so synom alebo s maminkou by sme si mohli ten golfík pokojne zahrať. Ale rád by som sedel aj v skyboxe v NHL a držal mu palce. Myslím si, že Hektor má aj umelecké sklony, lebo je veľmi pozorný a vnímavý. No najdôležitejšie je, aby bol šťastný a zdravý.

V súčasnosti je trendom, že muži odchádzajú na materskú dovolenku. Viete si predstaviť aj takéto gesto, keby sa Nela chcela vrátiť do práce?

Prečo nie? Čím je ten človiečik starší, tým je väčší partner, a ja zase netrpím tým, že mám dieťa a že by som si ešte chcel realizovať nejaké zábavky. Keby išlo len o to, že Nelka dostane fantastickú ponuku a ja skončím so spievaním, pokojne si to dokážem predstaviť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?