Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2016 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ján Koleník otvorene o dieťati: Slová, ktoré prekvapia každého!

Miláčik žien Janko Koleník (36) patrí medzi našich najobsadzovanejších hercov a na nedostatok práce sa naozaj sťažovať nemôže.

Momentálne sa zdržiava najmä na Betliari, kde nakrúca nový historický seriál, a keď má chvíľu voľna, podniká túry po okolí. Nám porozprával o tréme, ktorá ho trápi, o tom, ako vychádza s Tomášom Maštalírom (39), aj prečo nechce dieťa.

O postave policajta

Zvolili sme trocha inú formu seriálu, ako sú diváci na Slovensku zvyknutí. Chceli sme, aby to bolo dobre natočené, atraktívne, trocha cool. Ako policajt jazdím na Porsche. Je to legitímne štylizovaná realita, ktorá môže zaujať divákov komerčnej televízie. Také sú aj naše postavy. Trocha frajeri, ale tiež frustrovaní a sklamaní.

O Tomášovi Maštalírovi

Vychádzam s ním ako so všetkými kolegami. Sme spolu každý deň na skúškach v divadle, každý večer hráme predstavenie, nakrúcame spolu. Seriál nás trocha spojil. Tomáš vie, kde dobre varia, ale dnes sme už opäť každý v inom projekte, takže z divadla utekáme každý do svojho sveta.

O tom, aký je

Nesprávam sa všade a ku všetkým rovnako. Niekedy som suverénny, najmä keď si dôverujem. Inokedy som radšej ticho a v úzadí. K autoritám sa správam inak ako ku kamarátom, ktorých poznám roky, a všetko si povieme. Tiež sa to strieda podľa toho, ako mi to v momentálnej situácii vyhovuje.

O tréme

 

Som trémista, pretože mi na veľa veciach v živote záleží. Tá tréma spočíva vo vzťahu k zodpovednosti, ale aj z očakávania. Nie je to však psychicky deštruktívna tréma. Vždy rýchlo opadne. Byť majstrom sveta je veľmi jednoduché a zväčša relatívne. Preto nič neberiem ako istotu, ktorá platí. Počítam aj s tým, že to nemusí vyjsť. Tréma sa stratí vo chvíli, keď dostanem indíciu, že niečo klaplo. Či je to ohlas publika, alebo môj pocit, že som na správnej ceste.

O detstve

Bol som ako každé dieťa bezstarostnejší. Teraz sa navyvádzam dosť v rámci svojej profesie, vo voľnom čase sa potrebujem zatvoriť a byť sám, nebyť stredobodom, v detstve to bolo inak. Moje učiteľky na gymnáziu som mal veľmi rád, ale zle som im to dával najavo. Jedol a pokrikoval som počas hodín, vyrušoval som a keď ma vyviedli von z triedy, aby ma upozornili, ešte som ich aj nahrával na diktafón.

O novom seriáli

Momentálne nakrúcam kvalitný historický seriál v Betliari a v okolí. Odvážny slovenský projekt, kde hrám opäť detektíva, ale viac ako sto rokov dozadu. Má to byť mysteriózne a tajomné. Je to o prípadoch z Gemera, ktoré si dedinčania nevedia racionálne vysvetliť. Mám im v tom pomôcť ja, Marton z Pešti.

O kondičke

V strave si nič neodopieram. Moje cvičenie je iba rekreačné. Nevedel by som nikomu poradiť, ani by som nebol dobrým príkladom. Jediné, čo robím pravidelne, je, že nechodím po žúroch, nefajčím, nepijem a snažím sa veľa spať. A viem si zadeliť čas aj pre seba.

O záľubách

Od 17 rokov pravidelne cvičím vo fitku a do 15 som pravidelne tancoval. Teraz, ak mám možnosť ísť na dobrý film alebo na turistiku, to si vychutnávam. Momentálne chodím na prechádzky a túry po Gemeri. Moji priatelia sú moje hoby. Stretneme sa a podnikáme malé výlety po okolí. Ak je dobrá robota, ktorá ma teší, aj tú považujem za hoby. Vtedy je to ideálna kombinácia.

O dieťati

Mať dieťa je zodpovednosť a treba sa k tomu postaviť pripravený. Mám zvláštne povolanie a riadim sa iným časom. Môj život nie je štandardný. Ale v dnešnej dobe to nie je neobvyklé. Neriadim sa podľa toho, čo by sa malo, alebo by sa patrilo a podobne. Žijem si svoj model existencie a zatiaľ ma žiadny zlý pocit neprenasleduje.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?