Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2016 10:59 | Správy | Domáce správy

Jaroslava o podnikaní kontroverzného Taliana: Nechcela som robiť zadarmo, vyhodili ma!

Dočkajú sa spravodlivosti? Jedna zo zamestnankýň družstva vo Volici, ktoré patrí rodine kontroverzného podnikateľa Diega Rodu, Jaroslava Holovová (45) nedostala výplatu za dva mesiace a odmietla viac robiť zadarmo.

Odpoveďou od šéfov nebolo vyplatenie peňazí, ale výpoveď. Na družstve v Rovnom už takisto nerobí ani Marek Panoc (44), ktorý otvorene poukázal na praktiky družstva v Rovnom, patriacemu tej istej rodine. Na podnikanie rodiny kontroverzného Taliana Diega Rodu známeho záľubou v zbieraní luxusných Ferrari, upozornila ako prvá Jaroslava Holovová (45). Nezniesla už, že jej plat meškal dva mesiace. Reakcia šéfov ju šokovala. „Prišla za mnou ekonómka a povedala mi, že pôjdem na nútenú dovolenku a po nej mám výpoveď!“ hovorí dojička.

 

„Mám odísť a pritom som nedostala ešte ani všetky výplaty. Nemáme stále peniaze ani za august a je november,“ pokračuje zúfalá žena, ktorej meškajú kvôli chýbajúcim mzdám splátky úveru v banke. Pritom by mala dostať ešte aj odstupné. Na ďalšom družstve Rodovcov v Rovnom takisto skončil Marek Panoc (44), ktorý nahlásil praktiky podnikateľov polícii. „On ma potom chcel prepustiť pre organizačné zmeny. Ale ja som dal sám výpoveď. Vybojoval som si už výplatu za september a mám dostať ešte odstupné. Viem však, že kolegovia ešte nedostali peniaze ani za august!“ dodal.

Otvoriť galériu
Diego Roda.
Zdroj: anc

Trestné stíhanie

„Polícia v Koškovciach začala trestné stíhanie pre trestný čin nevyplatenia mzdy a odstupného. Poverený príslušník vykonáva potrebné procesné úkony vedúce k objasneniu veci,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. V prípade spôsobenia škody veľkého rozsahu za to hrozí až 12 rokov za mrežami. Družstvu hrozí pokuta 3500 € ya yakopávanie kadáverov, ktoré za družstvom v Rovnom našla veterinárna správa. Pochybenia odhalil aj inšpektorát práce.

„V poľnohospodárskych družstvách Rovné, Papín, Radvaň a Volica boli konštatované porušenia povinnosti zamestnávateľov, ktoré spočívali v neskoro vyplatených mzdách a odmeňovaní minimálnou mzdou pri všetkých druhoch práce bez zohľadnenia náročnosti práce,“ vyjadrila sa hovorkyňa prešovského inšpektorátu práce Katarína Timková s tým, že Talianom môžu dať pokutu až do 100 – tisíc eur. Nový Čas oslovil aj samotného podnikateľa, do uzávierky sa však nevyjadril.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose