Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2016 14:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Manžela modelky Silvie Kucherenko Sergeja obžalovali: 15 rokov natvrdo?! Prokurátor rozhodol!

Väzenské múry tak skoro neopustí! Modelka Silvia Kucherenko (34) verila, že jej manžel Sergej (47) sa čoskoro dostane z vyšetrovacej väzby v Banskej Bystrici na slobodu.

Podnikateľ ukrajinského pôvodu však v pondelok namiesto toho vyfasoval od prokurátora obžalobu pre porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku. Kucherenkovi, ktorý v septembri neuspel so svojou sťažnosťou na Najvyššom súde SR, tak v prípade dokázania viny hrozí až pätnásťročný pobyt za mrežami! Čo na to hovorí Silvia? Silvia Kucherenko má od pondelka hlavu v smútku. Výstredná modelka sa totiž dozvedela nepríjemnú správu o manželovi Sergejovi, ktorý sedí vo vyšetrovacej väzbe. „Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Sergeja K.,“ potvrdila pre televíziu JOJ hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

„Obvinený ako konateľ spoločnosti nevykonával svoju pôsobnosť v súlade so záujmami spoločnosti,“ dodala Tökölyová. Tým mal podnikateľ podľa prokurátora Maroša Žilinku spôsobiť škodu takmer osem miliónov eur a v prípade dokázania viny mu hrozí 10 až 15 rokov za mrežami. Silvia sa k obžalobe svojho muža odmietla vyjadriť. „Prepáčte, ale nebudem to komentovať,“ vyhlásila pre Nový Čas so zlomeným hlasom. Ide pritom už o druhú prehru. Kucherenko totiž v septembri neuspel so sťažnosťou proti väzbe, ktorú označil za neodôvodnenú. „Nie je to pre ňu ľahké, nemôže uveriť, že to takto dopadlo. Cíti sa zle, ale nádej zhasína posledná,“ prezradil rodinný známy Kucherenkovcov.

Otvoriť galériu

Neistá budúcnosť

Po tom, čo Sergej oficiálne čelí obžalobe pre porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, je budúcnosť svojskej modelky neistá. Silvia, ktorá má s kontroverzným Ukrajincom päťročného syna Alexandra Marcusa, zostala na jeho výchovu sama. „Nie je nič ťažšie, ako vysvetliť synovi, ktorý sa stále na ocka pýta, kde sa nachádza,“ povzdychla si nedávno Kucherenko. Tá prišla o Sergejovu spoločnosť aj zázemie pred vlaňajšími Vianocami, keď ho v ich viedenskom byte zatkla polícia a odvtedy sa vídavajú len v ústavoch.

 

„Verte, nesedím na peniazoch. Dokonca uvažujem o pracovnom návrate,“ priznala modelka Novému Času, ktorú momentálne držia nad vodou jej rodičia. Zdá sa teda, že modelkine návštevy manžela vo väznici sa budú ešte dlho opakovať.

Otvoriť galériu

Podnikateľ Kucherenko po­dľa prokurátora Maroša Žilinku napriek dostatku peňazí nezaplatil k 31. decembru 2009 mimoriadnu splátku úveru, čím spôsobil vyhlásenie jeho okamžitej splatnosti banke. Potom uzatvoril ekonomicky nevýhodné zmluvy, ktorými zbavil obchodnú spoločnosť nehnuteľností nevyhnutných na naplnenie jej podnikateľských zámerov.

Tým mal spôsobiť škodu takmer osem miliónov eur. „Úmyselné porušovanie záväzkových vzťahov a uzatváranie nevýhodných zmlúv zbavených ekonomickej zmysluplnosti poškodzujúcich obchodnú spoločnosť zo strany jej konateľa nie je konaním s odbornou starostlivosťou v súlade so záujmami spoločnosti, a preto ide o porušenie zákonnej povinnosti spravovať cudzí majetok,“ povedal pre joj.sk prokurátor Žilinka.

Otvoriť galériu

Prečo prokurátor obžaloval Kucherenka?

Podnikateľ Kucherenko podľa prokurátora Maroša Žilinku napriek dostatku peňazí nezaplatil k 31. decembru 2009 mimoriadnu splátku úveru, čím spôsobil vyhlásenie jeho okamžitej splatnosti banke. Potom uzatvoril ekonomicky nevýhodné zmluvy, ktorými zbavil obchodnú spoločnosť nehnuteľností nevyhnutných na naplnenie jej podnikateľských zámerov.

Tým mal spôsobiť škôdu takmer osem miliónov eur. „Úmyselné porušovanie záväzkových vzťahov a uzatváranie nevýhodných zmlúv zbavených ekonomickej zmysluplnosti poškodzujúcich obchodnú spoločnosť zo strany jej konateľa nie je konaním s odbornou starostlivosťou v súlade so záujmami spoločnosti, a preto ide o porušenie zákonnej povinnosti spravovať cudzí majetok,“ povedal pre TV JOJ prokurátor Žilinka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska