Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
InfografikaFoto

Veľkú lásku Sašky († 26) a Marka ukončila osudná hádka: Dobodal ju len pár hodín pred svadbou!

Spišom otriasa tragédia, akú si Slovensko už dlho nepamätá. Mladý pár Alexandra († 26) a Marek (27) plánovali uplynulý víkend spečatiť svoj desaťročný vzťah sobášom.

Veľkú lásku  a množstvo spoločných plánov do budúcnosti však ukončil práve mladý policajt Marek. Ten v piatok v neskorých večerných hodinách na svoju snúbenicu vytiahol nôž a po vzájomnej hádke ju na smrť dobodal. Mladú právničku následne podpálil a zakopal. Zohavené telo dievčiny našli muži zákona v Levočských vrchoch. Marek sa po­dľa informácií Nového Času k činu priznal a obvinili ho z vraždy. 

Otvoriť galériu

Ľudia v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ dvojica pochádzala, sú zhrození. Marek (27), ktorý niekoľko rokov pracoval v Pohotovostnej motorizovanej jednotke, sa len pred pol rokom spolu so svojou snúbenicou Alexandrou († 26) prisťahovali do Smižian, kde si kúpili byt. Podľa susedov pôsobili ako normálny, harmonický mladý pár.

Otvoriť galériu

„Je to neuveriteľné, nemožné. Ako mohol niečo také urobiť? Veď to bol normálny chlap a ešte policajt,“ prezradil sused Lumír (59). Po bytovke sa povráva, že sa dvojica, ktorá plánovala 10-ročný vzťah spečatiť prvého októbra sobášom, pohádala práve pri balení svadobných koláčov. Alexandra vraj Markovi vyčítala, že jej nepomáha. On jej výčitky nezniesol, vytiahol nôž a svoju lásku dobodal do chrbta.

Otvoriť galériu

 

Telo potom zabalil do plachty, naložil do auta a odviezol za Levoču pod Mariánsku horu. Tam ho polial horľavinou a zapálil. Pár hodín pred svadbou, v sobotu doobeda nahlásil nezvestnosť svojej nastávajúcej, ktorú doplnil tvrdením, že ich prepadli a jeho zranili na nohe. Mužom zákona sa však mladíkova verzia nepozdávala, rozbehli preto pátranie a do akcie nasadili aj vrtuľník s termovíziou.

Otvoriť galériu

Záhadný záznam

Pri následnej bytovej prehliadke našla polícia krvné stopy, Marek sa preto stal okamžite podozrivým číslo jeden. Kamera v bytovke navyše odhalila, ako niečo objemné, zabalené v plachte vynášal v piatok večer z bytu. Termovízna kamera zase našla miesto, kde obeť zapálil. Polícia dokonca objavila v rieke Hornád v Spišskej Novej Vsi aj zakrvavenú plachtu a vražedný nôž. Množstvo dôkazov svedčilo proti nemu, pod ťarchou svedomia tak viac zapieranie nezvládol. „Muž sa k činu priznal, vyšetrovateľ ho obvinil z vraždy," potvrdil pre Nový Čas hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík. Hrozí mu 15 - 20 rokov väzenia. Čo budúceho ženícha skutočne viedlo k takému surovému a brutálnemu skutku, však zostáva záhadou.

Otvoriť galériu

Kolegovia mladého policajta sú z udalosti v šoku. Poznali ho ako správneho chlapa, dokonca aj nedávno jeho psychotesty vyšli v norme. „Vraj to urobil kvôli nevere, na ktorú mu Alexandra prišla a chcela zrušiť svadbu. Ale tak sa spory neriešia,“ povedal nám Markov blízky.

Otvoriť galériu

Saškiným rodičom sa po správe o brutálnej vražde ich dcéry zrútil celý svet. Miesto veselice, na ktorú sa chystali obe rodiny mladého páru, musia teraz svoju dcéru pochovať. „Alexandra sa na svadbu tešila. Veď spolu už chodili dosť dlho, aby sa konečne zobrali. Takto sa to ale nemalo skončiť,“ dodala nešťastná Alexandrina kamarátka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Igor Ľudma

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!