Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2016 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Barbora Švidraňová o paranormálnych zážitkoch: Šokujúce priznanie krásnej herečky

Herečke a speváčke Barbore Švidraňovej (28) ide karta. Po tom, čo zahviezdila v prvej sérii šou Tvoja tvár znie povedome, a získala si srdcia divákov svojím veľkým hlasom, sa objavuje v tomto zábavnom programe znovu, ale v úlohe koučky.

Učí kolegov, ako lepšie spievať. Okrem toho hrá jednu z hlavných postáv v komediálnom seriáli Atletiko Cvernofka. Aby toho nebolo málo, koncertuje s vlastnou kapelou. Krásna ryšavka si našla chvíľu v nabitom programe a porozprávala nám o dôležitých chvíľach života. 

4x moje prvýkrát

Prvý let lietadlom

Mala som práve 16 rokov a išla som navštíviť na skoro celé dva mesiace prázdnin svoju rodinu do Londýna. Bolo to vôbec prvýkrát, čo som šla do Anglicka, letecky a úplne sama. Celá moja rodina bola brutálne vystresovaná, pretože to bolo dva dni po bombových útokoch, čo sa stali v metre a v autobuse. Len ja som sa nenormálne tešila! Vždy, keď zažívam niečo úplne nové, od čoho neviem, čo mám očakávať, sa doslova až chvejem od vzrušenia. Strach mi vždy prebije zvedavosť. Vedľa mňa sedela typická Angličanka s vlasmi po plecia a s ofinou, elegantnými okuliarmi s retiazkou a v ružovkastom kašmírovom svetri. Evidentne bolo na mne vidieť, že neviem čo skôr od radosti. Keď sa s nami lietadlo rozbehlo a nás zatlačilo do sedadiel, tak som jemne vzdychla od úžasu. A keď sa odlepilo od zeme a začalo stúpať a ja som cítila žalúdok až v členkoch, tak som sa už začala nekontrolovane smiať a plakať zároveň od dojatia a od radosti. Vtedy to už pani nevydržala a opýtala sa ma, či letím prvýkrát a ja som na ňu vykríkla: „Áno! Ale nemám sa o to s kým podeliť!“ Vtedy ma chytila za ruku a prežila celý vzlet so mnou, smejúc sa na mne, aká som šibnutá. Potom sme sa až do Londýna rozprávali a dala mi veľa rád, čo si určite nemám dať v tomto fantastickom meste ujsť. Odvtedy milujem lietanie a teším sa na každé odlepenie od zeme.

 

Prvý koncert s big bandom

Nikdy nezabudnem na ten pocit zodpovednosti, že spievam s takým obrovským hudobným telesom džezové štandardy Franka Sinatru, Natalie Cole alebo Arethy Franklin. Tá sila zvuku, čo sa spoza môjho chrbta ozývala, ma bičovala k tomu najlepšiemu výkonu, aký som mohla dať. Môj brat vtedy chodil na žilinské konzervatórium a odporučil ma ako zaskakujúcu speváčku za chorú protagonistku. Vtedy som si uvedomila, ako veľmi milujem hudbu a hlavne džez a swing, a že to je moja cesta. Že chcem byť profesionálnou speváčkou, živiť sa tým, robiť ľuďom radosť spevom, dojímať ich srdcia. A pevne verím, že sa mi raz podarí mať koncert s celým symfonickým orchestrom, a budeme hrať moje vlastné skladby.

Prvá premena v Tvoja tvár znie povedome

Keď som sa dozvedela, že budem stvárňovať Adele s jej oscarovou piesňou, nebolo mi všetko jedno. Je mojou veľkou inšpiráciou najmä preto, že sme rovesníčky, som od nej o týždeň mladšia. Preto mám pocit, že sme aj podobné povahy a jej cítenie pre spev je mi veľmi blízke. Mám k nej veľký rešpekt. Vo svojom veku dokázala veľké veci. Má len jedno obrovské čisté srdce a nohy na zemi. Je pokorná a bezprostredná. Po veľmi dlhom čase som zacítila trému, keď som sa prvýkrát uvidela v zrkadle, ako ma na ňu dokonale premenili. Keď som stúpala výťahom hore na pódium, tak som sa modlila, aby sa mi podarilo počas piesne do nej vcítiť, zapojiť telepatiu a z hĺbky srdca a duše vystihnúť jej majestátnosť a gráciu. To vystúpenie si nepamätám. Počas prvých tónov sa mi zatmelo pred očami a som mala pocit, že sa nachádzam v inej dimenzii. Prebrala som sa až na ten krásny potlesk a asi môžem povedať, že to bolo prvýkrát, čo som na javisku zažila naozajstné odosobnenie sa.

Prvá meditácia

Fascinovali ma veci medzi nebom a zemou, ale nikdy som nemala odvahu to vyskúšať. Verila som, že existujú vyššie bytosti, ale nikdy som ich nevidela. A tak vesmírny inžinier (ako ja volám Boha) zariadil, aby som stretla tých správnych ľudí, čo mi to ukážu. Pretože moja duša chcela rásť vyššie. Nie je nič krajšie, ako keď opustíte svoje telo, necháte oddychovať myseľ a naozaj otvoríte „oči“. Vcítite sa do toho, čo vaša duša naozaj chce, začnete počúvať svoje vyššie ja, vaše naozajstné bytie a necháte oddychovať aj ego. A zrazu odpláva strach, pochybnosti, pocity viny a všetkého, čo sa na vás počas života nalepilo a pocítite takú čistotu, akú vie ponúknuť iba bezpod mienečná láska. Nesúdite, nekritizujete, neanalyzujete. Len prijímate, čo je pre vás pripravené. A vtedy uvidíte lietať anjelov, ktorí vás s láskou rozmaznávajú. Znovu sa narodíte a zistíte, že svet je jedna veľká krásna hra, ktorú si treba začať užívať, pretože všet ko je pominuteľné. Nikdy som srdcervúcejšie neplakala ako po prvej meditácii, keď sa zo mňa odplavili všetky „sračky“, čo som si sama spôsobila tým, že som dovolila, aby sa mi stali. Je to neuveriteľne oslobodzujúce a prajem to zažiť každému človeku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Spôsobili obrovský rozruch: Šťavnatý bozk volejbalistiek počas zápasu!
Na snímke podnikateľ Štefan Žiga a obhajcovia Sergej Romza (v pozadí vľavo) a Radko Timkanic (v pozadí uprostred).
Podnikateľ Štefan Žiga podal sťažnosť: Čelí obžalobe z podplácania! Kto definitívne rozhodne?
Ilustračné foto
Konečne to prišlo! Úroky začnú KLESAŤ: Kedy sa príde k zmene?
Prezidentka SR Zuzana Čaputová na rozlúčkovej návšteve Poľska
Čaputová sa stretla s prezidentom Poľska: Posledný rozhovor a rozlúčka!
Bratislavská krajská kriminálka objasnila sofistikovanú krádež pohonných hmôt
Foto
VIDEO zo zásahu mužov zákona: Zločin, aký sa často nevidí! Dostane vás, čo mali dvaja chlapi spáchať
Ilustračné foto
Veľký krok proti AI: Ak niekto vytvorí TOTO, môže skončiť v base
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Šimkovičová o upravenej verzii zákona o STaR: Prezradila, kedy ho chce predložiť vláde!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Dohoda medzi envirorezortom a KDH: Takto sa zmení zákon o odstrele medveďov
Ilustračné foto
V Česku zúri EPIDÉMIA, napáda najmä tínedžerov: Vysoký nárast prípadov!
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching.
Čína prelomila mlčanie: TAKÁTO je pravda o našej podpore Ruska vo vojne!
V Nitre absolvovala výmenu hlavice stehnovej kosti 105-ročná pacientka.
V Nitre podstúpila zákrok 105-ročná pacientka: Pani Helenu čakajú doma desiatky príbuzných
Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?