Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.08.2016 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Smiali sa jej a urážali ju kvôli výzoru: Dnes svoju bizarnosť na tele hrdo ukazuje!

Tanesha Brown (32) prežívala roky posmeškov kvôli svojmu ochoreniu. Teraz sa však konečne dokázala zmieriť so svojím jedinečným výzorom.

Matku, ktorá trpí ochorením nedostatku kožného farbiva - vitiligom, prezývali v škole dalmatínec. Dnes na Instagrame svojimi fotkami podporuje ďalšie takéto jedinečné ženy. A jej fanúškovia - ako sama hovorí - pre ňu predstavujú veľkú podporu.

Otvoriť galériu

Tanesha teraz zverejňuje sebavedomé fotky, ktoré majú pomôcť iným ženám trpiacim kožnými ochoreniami. Choroba spôsobuje, že sa jej na celom tele vytvárajú nepravidelné fľaky. Táto make-up artistka však vzala osud do vlastných rúk a ako sa sami presvedčíte, nebudete sa na ňu môcť vynadívať.

Svoj osobitý vzhľad využíva sympatická žena na pomoc druhým. ,,Som iná. A to je na tom to najlepšie. Napríklad sa nemusím báť, že keď prídem na párty, bude tam niekto vyzerať rovnako ako ja. Samozrejme," pokračuje, ,,môžu mať rovnaké šaty, no nikdy nebudú takí ako ja, a ja som zmierená s tým, že som iná ako všetci ostatní," vyjadrila sa Tanesha pre Dailymail.co.uk.

 

Matka dvanásťročných chlapcov - dvojičiek pokračuje slovami: ,,Túto chorobu mám od piatich rokov, takže som vlastne ani nevedela, že vyzerám inak, až pokiaľ som neprišla na strednú školu.“

Otvoriť galériu

,,Bolo to pre mňa ťažké, pretože som chcela, aby ma brali ako normálnu. Byť sama sebou - to bolo pre mňa najťažšie. Keď som bola mladšia, volali ma dalmatínec či dokonca zebra." zverejnil jej slová Dailymail.co.uk.

,, Nedokázala som sa ľuďom dívať do očí a mnoho času som trávila tým, že som si robila make-up, pod ktorý som sa potom mohla skryť.“

Otvoriť galériu

,,Nechcela som, aby ľudia videli, aká skutočne som, pretože som bola veľmi hanblivá a neistá a nechcela som, aby na mňa reagovali negatívne.“

Takto to pokračovalo až do jej dvadsiatich rokov, keď Tanesha otehotnela. Odvtedy sa snaží posmeliť aj ostatné ženy trpiace touto chorobou, aby sa neskrývali a nehanbili za svoj výzor. Práve ním teraz inšpiruje ostatné ženy, a to prostredníctvom fotiek na Instagrame, kde si zvolila príznačné meno - the Vitiligo Queen.

Otvoriť galériu

Tanesha ďalej hovorí:,,V podstate som sa už tak nejako zmierila s faktom, že jedného dňa prídem o všetku farbu. Prijala som, že nebudem tým istým dievčaťom, akým som sa narodila.“ To bol pre ňu moment, kedy zmenila svoj život. 

Podľa Taneshy je veľmi dôležité aby sme sa mali radi takí, akí sme, aby sme to akceptovali a využili k dobru. Takisto sa vyjadrila, že je dôležité aby ostatní ľudia vedeli, že nedostatok pigmentu ju nezastaví pred dosiahnutím cieľov.

,,Akceptujte sa, milujte samých seba, podporujte sa a hlavne, buďte na seba dobrí.“

Otvoriť galériu

Avšak nie všetka pozornosť, ktorá sa Taneshe dostáva, je žiadaná. ,,Niekedy vyjdem na ulicu a ľudia na mňa zízajú. Už som si na seba tak zvykla, že zabudnem, že som odlišná a potom neviem, na čo sa všetci tak pozerajú.“

,,Obzvlášť muži sa správajú niekedy zvláštne. Pýtajú sa ma, či ma môžu obliznúť či uhryznúť, dokonca dostávam žiadosti o ruku! Je to naozaj bizarné.“

Tanesha predtým pracovala ako policajtka, dnes sa však živí ako make-up artistka, aby mohla pomáhať iným ženám. ,,Make-up mi dovoľuje, aby som rozširovala posolstvo, pretože ľuďom môžem povedať o svojej skúsenosti, čím som si musela prejsť, o tom, že som sa maľovala preto, aby som sa skryla. Dnes sa však líčim len preto, lebo to zbožňujem. Ženám pri svojej práci ukazujem ako sa dá experimentovať, takže potom to môžu skúšať aj ony, aby sa cítili príjemnejšie, bez ohľadu na to, kde tento make-up nosia," vyjadrila sa mladá matka.

Otvoriť galériu

Vo voľnom čase sa venuje pacientom s rakovinou, ktorým poskytuje úpravu vzhľadu zadarmo, aby sa cítili lepšie počas liečby. ,,Pracujem ako dobrovoľník pre American Cancer Society, kde učím mladé ženy a teenagerov, ako si nasadiť parochňu či zakryť jazvy, ktoré im spôsobila chemoterapia.“
,,Prechádzajú veľmi tažkým obdobím, a make-up využívajú na to, aby sa mohli viac sebarealizovať, aby sa cítili lepšie vo vlastnom tele.

Na Instagrame Tanesha nezverejňuje len svoje fotky, ale aj ďalších ľudí, ktorí trpia nedostatkom pigmentu či inými problémami s pleťou. Ako hovorí:,,Profil som zakladala na to, aby som ukazovala fotky mojej práce, avšak keď som videla, ako ľudia na to reagujú, obrátila som túto činnosť na spôsob, ako ukázať ľuďom to, aká som. Je to pre mňa veľká zábava, som veľmi šťastná že to, čo iní nazývajú prekliatím, som ja dokázala premeniť na požehnanie.“  

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky