Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2016 12:03 | Správy | Domáce správy

Viktorko († 4) zomrel na kúpalisku pri šantení s otcom: Zúfalý muž sa rozhodol prehovoriť!

Veselé bláznenie vo vode sa v okamihu zmenilo na strašnú tragédiu. Štvorčlenná mladá rodinka sa počas sparnej soboty vybrala osviežiť na kúpalisko Vadaš v Štúrove (ok. Nové Zámky).

Domov však večer prišli len traja... Malý Viktorko († 4) sa k svojim hračkám do detskej izbičky už nikdy nevráti.  Chlapček skolaboval počas šantenia s otcom v bazéne a naposledy vydýchol v rukách záchranárov. Tí sa  ho vyše dvoch hodín všemožne snažili vrátiť do života. Márne...

 

Tragédia sa odohrala v bazéne Hviezda s hĺbkou 90 - 130 cm. Viktorko do neho išiel spolu s otcom, kým mama aj s mladším súrodencom zamierila do detského bazéna. Podľa zdroja z polície si mal otec synčeka vyhadzovať v bazéne do vzduchu a chytať ho. Pri tomto šantení sa však Viktorko dostal aj pod hladinu, kde sa pravdepodobne príliš napil vody a po chvíľke skolaboval.

Otvoriť galériu

"Pravdou je, že som malého vyhodil do vzduchu len raz. Spadol do vody, kde mohol byť tak dve sekundy," prehovoril o najťažšom okamihu v živote Viktorkov otec Gabriel (34). "Keď som ho z vody vytiahol, spýtal som sa ho, či chce ešte raz a on mi povedal, že nie. Prakticky vzápätí upadol do bezvedomia. Žiaľ, záchranári mu už pomôcť nedokázali. Zomrel vlastne v mojich rukách. Čakáme teraz na pitvu, ktorá ukáže čo sa mu vlastne stalo."

Otvoriť galériu

Z nešťastia je zdrvený aj riaditeľ kúpaliska Endre Hogenbuch, ktorý je presvedčený, že urobili úplne všetko pre záchranu života chlapčeka: „Oživovať sa ho ako prví pokúšali naši záchranári, tým navyše výdatne pomáhali aj dve lekárky, ktoré boli náhodou na kúpalisku. Záchranka prišla asi do siedmich minút a potom pokračovali v resuscitácii oni.“

Otvoriť galériu

Dvakrát sa prebral

Lekári bojovali o chlapčekov život s nevýslovným nasadením. No Viktorkovi nepomohla ani okamžitá masáž srdca, dýchanie z úst do úsť či kardiopulmonálna resuscitácia. Hoci sa podľa záchranárov asi dvakrát na pár sekúnd prebral, po dvoch hodinách vydýchol naposledy. Neďaleko bol už pripravený vrtuľník, ktorý ho mal previezť do Bratislavy, žiaľ, napokon nebol potrebný.

Zronený dedko

„Nehnevajte sa, nedokážeme o tom hovoriť, pretože je to strašná tragédia. Ja viem len toľko, že malý zrazu skolaboval a už sa ho nepodarilo zachrániť,“ povedal so slzami v očiach Viktorkov dedko, ktorý sa so smrťou vnúčika nevie zmieriť. „To, čo sa udialo, je veľká tragédia, aká sa za ostatných pätnásť rokov u nás nestala,“ uviedol riaditeľ kúpaliska.

„Za tých pätnásť rokov naši záchranári, ktorých bolo aj tentoraz pri bazénoch dostatok, mali niekoľko úspešných zásahov a zachránených životov. Rodine vyjadrujeme touto cestou úprimnú sústrasť.“ Úmrtím Viktorka sa zaoberá aj polícia. „Vo veci bude nariadená súdna pitva. Okolnosti tragédie sa preverujú, bolo však začaté trestné stíhanie za prečin usmrtenia,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Ako ochrániť deti pri bazéne

To, že vie vaše dieťa plávať ešte neznamená, že mu nehrozí riziko topenia sa. Preto je veľmi dôležité, aby ste ho pri kontakte s vodou mali vždy na očiach. Najrizikovejšou skupinou sú deti od 1 do 4 rokov.

  • topenie môže byť rýchle a tiché, preto sa nespoliehajte na to, že začujete krik či špliechanie vody
  • prenosné bazény sú mäkké, je tam teda znížená možnosť opory. Je vhodné mať zo všetkých strán bazéna oplotenie, cez ktoré deti neprelezú ľahko
  • vždy pred príchodom k vode si s deťmi preberte pravidlá čo majú dovolené, čo už nie a ako sa majú pri potenciálnom probléme správať
  • vybavte svoje deti gumovými nafukovacími rukávmi a najmä a ich snažte čo najskôr naučiť plávať
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jozef Uhlárik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia