Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.06.2016 15:00 | Správy | Politika

Kaliňák sa bráni, ako vie: Na svoju známosť s Bašternákom má jednoduché vysvetlenie!

Obvinenia voči mne sú vymyslené a zatiaľ žiadne z indícií opozície sa nepotvrdili, všetky som vyvrátil.

V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý tvrdí, že v prípade kauzy Bašternák nebol predložený jediný dôkaz, že by zasahoval do vyšetrovania. "Rovnako platí, že žiadne peniaze od Bašternáka, jeho firiem, som priamo či sprostredkovane nikdy neprijal, preto žiadne podozrenie nie je," skonštatoval minister.

 

Hlavným problémom podľa Kaliňáka je to, že opozícia prinesie "fúru" informácií, z ktorých povie len časť. "V tomto štáte majú jasné vyšetrovacie právomoci orgány činné v trestnom konaní. Máme špeciálnu prokuratúru, ktorá tieto veci môže vyšetrovať a vyšetruje ich a v omnoho širšom meradle ako kedykoľvek doteraz v celej kauze Bašternák. Verím, že prídu k záveru, ktorý bude môcť všetkých uspokojiť a vysvetlí všetky veci," podotkol minister vnútra.

Svoju známosť s podnikateľom Bašternákom vysvetľoval tak, že je množstvo ľudí, ktorých v živote stretnete a máte rôzne typy vzťahov. "Čo som mal ja urobiť, keď z korupcie bol obvinený rektor Akadémie Policajného zboru. Bol to človek, ktorého som veľmi dobre poznal. Alebo vicežupan za Smer-SD v Nitre, ktorý bol odsúdený za korupciu. Toho som takisto dobre poznal," skonštatoval Kaliňák.

Predseda koaličnej strany #Sieť Radoslav Procházka si myslí, že politickú zodpovednosť za ministerstvo vnútra, vrátane personálneho obsadenia, nesie Smer-SD. "Minister vnútra má dôveru #Siete v tom, že neveríme, že by zasahoval do vyšetrovania tejto kauzy," uviedol. Podľa Procházku je však dôležité, aby sa do budúcnosti predchádzalo podozreniam o politickom krytí pre osoby podozrivé z trestnej činnosti.

Podľa poslanca Milana Krajniaka (Sme rodina) je podstatou problému to, či existuje, alebo neexistuje prepojenie medzi špičkami vládneho Smeru-SD s podnikateľom Bašternákom. "Ak existuje, v takom prípade je dôvodné podozrenie, že je tam konflikt záujmov," povedal. Poslanec Jozef Rajtár (SaS) tvrdí, že je neakceptovateľné, aby časť daní, ktoré platia ľudia, zobral priamo z daňových úradov "náš človek" a represívny aparát pracoval na tom, aby bol tento človek systematicky nevyšetrený, či na finančnej správe, alebo na polícii.

"Takisto aj výbory parlamentu sú zablokované, keď chcú vypočuť ľudí, ktorí majú k tomu čo povedať. Všetko je systematicky zablokované. Vyšetrovateľka za vyše osem mesiacov vyšetrovania ani len nevypočula hlavného podozrivého Ladislava Bašternáka z podvodov s DPH. To je postup polície a tá istá vyšetrovateľka to akože znova objektívne vyšetruje," podotkol Rajtár s tým, že stále majú podozrenia, a preto trvajú na odvolaní Kaliňáka z postu ministra vnútra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?