Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Rodičia Jakubka († 3) na súde so zamestnancom Baumaxu: Modlíme sa, aby nešiel do basy!

Ich bolesť a smútok nikdy nepominú. Presne rok a deň prešiel od momentu, keď Jakubka († 3) zabili v žilinskom Baumaxe padajúce hranoly.

V stredu sa na prvom súdnom pojednávaní zoči-voči stretli chlapčekovi rodičia Pavol (39) a Erika (38) s Ivanom S. (46) obžalovaným zo smrti ich synčeka. Kým rodičia sedeli pred súdnou sieňou a držali sa za ruky, Ivan bez slov hľadel do zeme. Na súde vyplávalo na povrch aj to, čo sa dialo tesne pred tým, ako chlapčeka privalili hranoly. Keď jeho posledné chvíle života opisovala mamina Erika, do očí sa tisli slzy všetkým v pojednávacej miestnosti.

Podľa nešťastnej ženy sa rodina vybrala v osudný deň do Baumaxu spolu s Jakubkom a s dcérkou. „Ešte sme sa rozhodovali, či vôbec ísť,“ vzdychla si Erika. Pri pokladnici sa s manželom rozišla, a kým šiel kúpiť náradie, ona s deťmi sa vybrala pozrieť kvety. Dcérku držala za ruku, Jakubko kráčal dva kroky pre nimi. „Zrazu zastal a otočil sa ku mne,“ povedala nešťastná mamina.

Otvoriť galériu

Práve tvár svojej mamy bolo to posledné, čo maličký chlapec na tomto svete videl. „Potom už len padali dosky. Uvedomila som si to až v momente, keď bol nimi zavalený môj syn. Vzala som ho do náručia a kričala, aby zavolali záchranku,“ rozplakala sa žena. 

Vinu necíti

Hranoly podľa obžaloby naložil do regála zamestnanec Ivan (46) len pár minút pred tým, ako zavalili chlapca. Pôvodne dostal trestným rozkazom podmienečný trest, čo sa však nepozdávalo prokuratúre, preto sa začal súd. Muž sa v súdnej sieni ospravedlnil, no vyhlásil, že vinu necíti. „Necítim sa byť vinný, no je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Keďže som veriaci človek, každý deň sa modlím za malého Jakubka,“ povedal.

Jeho obhajkyňa si myslí, že neboli riadne vypočutí svedkovia, ktorí by priamo videli, čo sa stalo. „V prípravnom konaní sa zámerne obchádzali dôkazy, ktoré by mohli preukázať či už zanedbanie povinností zo strany rodičov a najmä vedúcich pracovníkom spoločnosti Baumax,“ povedala Ivanova obhajkyňa. Matky chlapca sa dokonca vypytovala, či s deťmi nebola v nepovolenom priestore.

Rodičia napriek tomu, že prišli o milovaného syna, zlosť necítia. „Myslíme si, že nie je za to zodpovedný. Necítime voči nemu žiadnu zášť, práveže sa modlíme za neho každý deň, aby do toho väzenia nešiel,“ povedal Jakubkov otec Pavol (39). Súd napokon odročil sudca na koniec septembra, keď budú okrem iného vypovedať aj znalci. Ivan je obžalovaný z prečinu usmrtenia, hrozia mu až tri roky basy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!