Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.03.2016 07:18 | Šport | Hokej
Video

Daňo prehral vo Winnipegu aj svoj druhý zápas, radosť mu prekazil Jágr

V deviatich zápasoch NHL sa predstavili iba traja Slováci. Obrancovia Zdeno Chára i Andrej Sekera sa tešili z výhier, útočníkovi Markovi Daňovi prekazil úsmev Jágr. Ani jeden zo Slovákov nebodoval.

Florida prehrávala po dvoch tretinách vo Winnipegu 1:2, ale dokázala otočiť skóre a po výhre 3:2 ukončila svoju sériu dvoch prehier. Na tretí pokus vyhrala prvý zápas na aktuálnom päťzápasovom tripe. Rozhodol o tom v úvode tretej tretiny Jaromír Jágr, ktorý si vylepšil ligový rekord so 133. víťazným gólom.

Slovenský útočník Marko Daňo prehral aj svoj druhý zápas v drese kanadského tímu. Daňo sa v domácom drese nepresadil.

Nebodovali ani jeho krajania, obrancovia Zdeno Chára (Boston) a Andrej Sekera (Edmonton). Obaja sa však tešili z triumfov svojich tímov, keď Boston zdolal Calgary 2:1 a Edmonton triumfoval v Buffale 2:1 po predĺžení.

V Buffale sa predstavil Edmonton a v tomto súboji nastúpili prvýkrát proti sebe dvaja najvyššie draftovaní hokejisti v roku 2015 Connor McDavid a Jack Eichel. Hrdinom zápasu bol útočník Oilers McDavid, ktorý dvomi gólmi rozhodol o víťazstve kanadského tímu 2:1 po predĺžení. Prvý muž draftu otvoril skóre svojim najrýchlejším gólom v kariére už v 22. sekunde a potom rozhodol 72 sekúnd pred koncom nadstaveného času.

"Som nadšený. V predĺžení mohol padnúť gól aj skôr, ale nakoniec to vyšlo mne. V hale som mal rodinu a priateľov, o to som radšej," povedal pre nhl.com 19-ročný nováčik mesiaca február. McDavid má na konte 12 gólov, prvý vzájomný súboj s Eichelom vynechal pre zlomenú kľúčnu kosť. "Myslím, že Eichel a McDavid boli najlepšími hráčmi na ľade. Obaja sú budúcnosťou nielen našich tímov, ale celej NHL," povedal tréner Edmontonu Todd McLellan. Pri oboch góloch Oilers bol slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý strávil na ľade viac ako 23 minút, zaznamenal dve plusky a tri strely.

Nechýbalo veľa a Sekera sa mohol zapísať aj do streleckej listiny, keď 0,4 sekundy pred koncom druhej tretiny dorazil strelu Adama Cracknella a upravil na 2:0. Radosť mu však zmarilo ofsajdové postavenie Antona Landera, ktoré rozhodcovia odhalili po tom, ako si "challenge" vyžiadal tréner Sabres Dana Bylsma. Zápas podľa espn.com sledoval v hľadisku First Niagara Center aj bývalý slovenský reprezentant a generálny manažér tímu Európa pre Svetový pohár Miroslav Šatan, ktorý skautoval hráčov.

 

Výsledky:

Boston - Calgary 2:1, New Jersey - Carolina 1:3, Buffalo - Edmonton 1:2 pp, Ottawa - St. Louis 3:4 pp a sn, Washington - Pittsburgh 3:2, Minnesota - Colorado 6:3, Nashville - Dallas 5:3, Winnipeg - Florida 2:3, Vancouver - New York Islanders 2:3.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska