Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2016 18:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVideo

Maturanti z Košíc dostali najhoršie FOTO zo stužkovej, aké ste kedy videli: Šokujúca reakcia firmy!

Navždy sa zachová v pamäti stužková! Obľúbenú pesničku od Elánu si doslova môžu spievať maturanti z košickej Obchodnej akadémie na Watsonovej ulici.

Zažili totiž šok, na ktorý nikdy v živote nezabudnú. Keď sa im po viac ako dvoch mesiacoch dostali do rúk fotografie a video z udalosti, ktorá je pre študentov vstupom do života dospelých, bolo im do plaču. Do fotoalbumu si zábery len ťažko odložia a asi ich svojim príbuzným s hrdosťou ukazovať nebudú, pretože na mnohých nie je nič a na ďalších sú len rozmazané postavy. Lepšie fotky by boli z mobilného telefónu. Zábery robila firma z Košíc, ktorá sa na sociálnej sieti chváli napríklad fotkami z natáčania volebného spotu pre Richarda Sulíka.

Všetko musí byť tip-top, oblečenie, výber sály, jedla, no najmä fotografa a kameramana, ktorý jedinečnú chvíľu zachytí pre študentov, ich rodičov a možno i pre ďalšie generácie. Takto to bolo aj v prípade študentov obchodnej akadémie, ktorí sa chystali na stužkovú. Za zábery z udalosti, ktorá je len raz za život, zaplatili maturanti podľa ich slov 750 eur. Zostali však šokovaní a zničení z výsledku, ktorý im firma doručila až viac ako dva mesiace po ich veľkom dni.„Spoločnosť sme si vybrali, pretože niektorí spolužiaci poznajú ľudí z tejto agentúry a boli na ňu aj dobré referencie. Dokážu urobiť dobrý materiál, len asi musia chcieť,“ konštatoval jeden z nespokojných študentov Richard Varga, podľa ktorého všetky spomienky zo stužkovej majú iba v pamäti. „Video a ani fotozáznamy si nemôžeme pripomínať s úsmevom na perách z dôvodu ich kvality. Sú rozmazané, kompozične zlé, neupravené, niekde sú prázdne priestory či fotografie chrbtov,“ doplnil rozhorčene a pocity z prehliadnutia fotografií opísala aj spolužiačka Dominika Vozáriková: „V škole sme si ihneď pozreli video aj fotografie a boli sme zhrození.“

Otvoriť galériu

Fotky z videa

Študenti sa najprv so spoločnosťou chceli dohodnúť v reklamácii na vrátení peňazí. Firma im však dala ponuku, že im urobí fotky z videa. Budúci maturanti len krútia hlavami a nechápu, ako sa dajú zo zlého videa urobiť dobré fotky. „Druhú stužkovú mať nebudeme. Pokiaľ vo firme bude pretrvávať postoj, že je všetko v poriadku, tak oslovíme napríklad obchodnú inšpekciu,“ dodal Richard Varga, podľa ktorého z dodaných 890 záberov je zo stužkovania a z programu použiteľných približne 50 kusov.

Otvoriť galériu

Hádžu to na alkohol

Spoločnosť Cyklama nie je pri fotení stužkových žiaden nováčik. Istú chybu priznáva. Pripustil ju jeden zo spoločníkov Oliver Takáč. „Prosím, neočierňujte meno Cyklama, s. r. o. Je to chyba nášho zamestnanca, ktorý sa deň predtým ožral opäť na stužkovej a kartu vložil do foťáka naopak, čím zničil kontakty a foťak prestal fungovať,“ uviedol prostredníctvom textovej správy Takáč s tým, že zamestnanca už prepustili.

Otvoriť galériu
Neskôr telefonicky doplnil, že museli narýchlo zohnať nový fotoaparát. „Klienti sú s nami spokojní, dá sa to overiť. Robíme spoty do TV a najnovšie sme dokončili volebný spot pre Richarda Sulíka. Za celú vec sa hlboko ospravedlňujem a je mi to naozaj ľúto. Budem robiť všetko pre to, aby sa to nabudúce nestalo. Dievčatá zo stužkovej nútili môjho kolegu piť alkohol a neskôr ho volali do košického podniku,“ ukončil v správe Takáč. Sulík potvrdil, že s firmou bol spokojný. „Nemal som žiadne problémy,“ povedal.

Otvoriť galériu

Poriadne drahý špás

Jeden kameraman na stužkovú slávnosť môže vyjsť na niekoľko stoviek eur, záleží na jeho profesionalite a rozsahu služieb. Niektorí si účtujú aj viac ako 500 eur alebo 20 eur za jednu osobu. Fotografovanie si vyžaduje nižšie náklady, tí lacnejší si vypýtajú 150 eur. V cene často nie je zahrnutá cesta kameramana alebo fotografa.

Otvoriť galériu

Ako sa to mohlo stať?

"Už len samotný fakt, že fotograf sa na stužkovej opíja je zarážajúci, pretože tam je na prácu, nie na zábavu, toľko k prístupu. Odmysliac si však to, že fotograf fotil na iný fotoaparát, ako bol zvyknutý, tak problém vo väčšine fotiek tým byť spôsobený nemôže, pretože kompozícia by bola rovnaká. Takisto príslušenstvo, ako objektívy a blesky pasujú na všetky fotoaparáty rovnakej značky (napr. Nikon alebo Canon). Vyzerá to skôr tak, že si fotograf zabudol zapnúť automatické ostrenie, čo je školácka chyba," uviedol vedúci fotgrafického oddelenie Nového Času Martin Hanzel.

Zažili ste na vašej stužkovej niečo výnimočné, kuriózne či nečakané? Máte tento moment zachytený na fotkách alebo videu? Napíšte nám na tip@novycas.sk

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu