Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2015 05:59 | Tip od Vás | Zahraničie

Takto si Denisa dovolenku v Albánsku nepredstavovala: Keď tam prišla, trpko oľutovala!

Na túto dovolenku by najradšej zabudli! Čitateľka pre Nový Čas odhaľuje plusy a mínusy albánskeho letoviska Shengjin.

Pôvodne mali dovolenkovať v Tunisku, no pre teroristické udalosti sa Denisa Zakrevská (29) z Bratislavy spolu so svojím partnerom Richardom nechala cestovkou presvedčiť, že Albánsko ho dokonale nahradí. Už čoskoro to trpko oľutovali...

„Náš prvý dojem z tohto letoviska bol šok zo služieb, či skôr ich nedostatku,“ spomína na úvod ich dovolenky Denisa. Nahradiť Tunisko Albánskom s očakávaním toho istého bol tragický omyl. Rafaelo resort, kde sa Denisa s partnerom ubytovali, to nemôže zvládnuť, lebo to nie je žiadny rezort. Celá oblasť je už teraz predimenzovaná, a tak tu denne vypadáva prúd a voda. Interiér izieb, ktorú videla na web stránke cestovnej kancelárie, nemal nič spoločné s realitou.

 

Hotel ako ubytovňa

„Hneď pri prvom stretnutí s delegátkou sme podali reklamáciu, ale ona to odbila tým, že požadujeme niečo, čo vraj v ponuke cestovky nebolo,“ krúti hlavou Denisa. Lenže okrem samozrejmostí na „rezort so štyrmi hviezdičkami“ tu chýbalo aj priveľa toho, čo vyslovene sľúbené bolo: napr.zábavné a športové hry, animačný program pre dospelých počas dňa i večer a pod. To všetko boli len sľuby! Perličkou je tu „povinný príplatok za výhľad na more“ v budove, kde ani jedna izba nemá priamy výhľad na more! Tí menej šťastní sa dívali na budovu oproti vo vzdialenosti dvadsiatich metrov, tí šťastnejší mali výhľad na bazén, ktorý nemali šancu použiť.

 

Strava a nápoje

„Strava, škoda reči!“ mávne rukou inšpektorka Denisa. Namiesto reštaurácie jedáleň, namiesto bohatého výberu jedál biedna internátna strava, kde dominujú také špeciality ako hranolčeky, nedopečené kuracie stehná či nerozžuteľné kusy hovädzieho mäsa. Sľubovaný ľahký popoludňajší snack bol v reáli amatérsky zmajstrovanými chuťovkami. Jediným pozitívom bol mladý usmievavý personál.

 

More a pláž

Sľubovaný bar na pláži tam nebol. Mladé rodiny si museli nápoje pre deti nosiť stovky metrov z „rezortu“. A aj to im dovolili až po protestoch. Osušky na pláž rovnako neboli. Dve biedne sprchy prestali fungovať, keď si niekto pod blízkym kohútikom chcel opláchnuť nohy. Na pláži boli na izbu k dispozícii 2 ležadlá a 1 slnečník len v prvé dni. „Na more je lepšie pozerať sa len z diaľky,“ sklamane hovorí dovolenková inšpektorka Nového Času. „Je plytké, špinavé od blízkeho prístavu s olejovými škvrnami na hladine a plávajúcimi jednorazovými detskými plienkami ako vylepšením." Žiadne obvyklé plážové atrakcie tu nepoznajú. More nie je ohraničené bójami, nie je tu žiadna vlajková signalizácia o možnostiach plávania a žiadna záchranná služba. Spolu s inšpektorkou tu dovolenkoval aj známy slovenský spisovateľ Gustáv Murín s manželkou. Jeho záver znie: „Žiadna slušná slovenská cestovka by sem najbližšie roky nemala posielať žiadnych našich turistov. Určite nie v kategórii all inclusive!“

Hodnotenie

Letovisko: Shengjin

Názov hotela: Rafaelo Resort ****

Ubytovanie :3/5

Strava: 2/5

Služby 0/5

Pláž 3/5

Celkové hodnotenie: 2/5

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia