Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.02.2016 09:59 | Správy | Domáce správy
Video

Známa markizáčka prežíva obrovský žiaľ: Lekári otcovi povedali, že je zdravý, o 6 týždňov zomrel!

Toto je zrejme len zlý sen! To, čo stalo v rodine známej markizáckej redaktorky Simony Miazdrovej (33), by nechcel na vlastnej koži zažiť nikto z nás. 

Jej otca posielali slovenskí lekári s bolesťami brucha viac ako mesiac od jedných dverí k druhým. Strašnú diagnózu mu zistili vo Viedni za jeden deň. Bolo však už neskoro.

Muž plný života, ktorý chodil na pravidelné lekárske prehliadky, sa nikdy na nič nesťažoval. Začiatkom novembra však prišli bolesti, ktoré už nevedel ustáť a tak zašiel k svojmu všeobecnému lekárovi. „Prehmatal mu brucho, spravil ultrazvuk a povedal, že všetko je negatívne. Nariadil mu diétu a v prípade, že by sa mu stav zhoršil, mal ísť na centrálny príjem," takto opísal svoju prvú návštevu lekára Simone Miazdrovej jej otec Igor.

Otvoriť galériu

Postupne absolvoval vyšetrenia u chirurga, urológa aj neurologičky. „Na otca sa už začali pozerať ako na hypochondra, vraj to má zo stresu. Každú noc pritom nespal,“ opisuje otcove strašné muky. Náhoda chcela, že vo výťahu súkromného zdravotníckeho zariadenia, ktoré nebohý Igor navštevoval, stretli svoju známu, plastickú chirurgičku. Z toho, čo videla, bola zhrozená a mužovi okamžite vypísala lístok na CT brucha. „Najbližší termín bol však až o 2 týždne, napriek tomu, že to bol urgentný prípad," nechápavo krúti hlavou. 

Viedenskí lekári

O pár dní sa vybrali celá rodina na návštevu Simoninej sestry do Viedne. Keďže otcov stav sa rapídne zhoršil, zašli na pohotovosť. Tam ho okamžite zobrali a diagnóza rodinu šokovala! Hodnoty krvi niekoľkodesaťnásobne prekračovali normu. „Rakovina pankreasa, združené nádory na pečeni a pľúcach veľké 10 x 10 centimetrov. Posledné štádium rakoviny bez možnosti operácie,“ hovorí so slzami v očiach známa markizáčka. Rodina tak zostala s 2 správami v rukách: jednou od slovenských lekárov, ktorá tvrdí, že Igor je v poriadku, a druhou, ktorá hovorí, že zomiera. Vo Viedni bol hospitalizovaný 4 týždne, zobral dve chemoterapie, pomoci mu však už nebolo. Šesť týždňov od stanovenia diagnózy zomrel.

Otvoriť galériu

„Chodíme tam po prášky na pranie, to tam máme chodiť aj na pohotovosť, aby nás pozreli, či neumierame?" pýta sa šokovaná Simona, ktorá v piatok podala podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Všeobecný lekár, ktorý jej otca ošetroval, tvrdí, že zo svojho pohľadu spravil všetko, čo mohol. „Odporúčal som mu, nech si ide dať urobiť vyšetrenia na centrálny príjem, navyše od 4. novembra sa u mňa neukázal, až neskôr mi jeho dcéra ukázala závery lekárov z Viedne,“ dodáva lekár nebohého muža Rudolf Rosina. Stanovisko súkromnej kliniky sa nám počas víkendu získať nepodarilo.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!