Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2016 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pocisková, Mirgová aj Predná majú niečo spoločné: Kariéra ide bokom, dôležité je niečo iné!

Ešte donedávna platilo, že úspešné ženy slovenského šoubiznisu si zakladali rodiny až po tridsiatke. 

Každá vravela, že chce mať deti. Raz, možno... Ale kariéra bola pre ne prvoradá. Zdá sa, že tento trend mizne a k slovu sa dostávajú mladé sebavedomé ženy, ktoré o deťoch nemienia len hovoriť, ale aj si trúfajú ich mať. A 25-ročná Nela Pocisková nie je jediná.

Nela Pocisková (25): Rodina je pre mňa základ!

Otvoriť galériu

Po dvoch rokoch vzťahu čaká s hercom Filipom Tůmom (36) dieťa. Speváčka a herečka, ktorá je práve na vrchole svojej kariéry a v šoubiznise sa pohybuje už od šestnástich rokov, teraz bude musieť spomaliť. „Pre mňa bolo vždy prvoradé mať rodinu a porodiť dieťa, ale doteraz som to neplánovala. Materstvo je podľa mňa v živote najviac, čo sa len dá dosiahnuť,“ zdôveruje sa speváčka. Pocisková tak odstúpila z viacerých rozbehnutých projektov, ukončila účinkovanie v se­riáli Búrlivé víno a namiesto toho navštevuje kurzy gravid jogy a chce mať pokoj.

 

„Naozaj nie som ten typ, ktorý baží po nejakej obrovskej kariére. Základ je, aby som bola zdravá, aby bolo zdravé to malé a aby som sa mala ku komu vracať z práce. Bábätko bude pre mňa teraz to najpodstatnejšie na svete,“ vysvetľuje Nela, ktorá priznáva aj isté obavy. „Mám z toho veľmi zmiešané pocity, na jednej strane síce vypadnem z pracovného kolotoča, ale zasa skočím do druhého... Som zodpovedná za niečo, čo v sebe nosím, za nový ľudský život, nie je to teda sranda. Vždy som taká bola a to sa nezmení, či mám dvadsaťpäť, alebo by som mala štyridsať,“ uzatvára Nela.

Dominika Zeleníková (25): Je tehotná?

 

Šušká sa, že tehotenský boom v šoubiznise údajne podporí aj krásna herečka z jojkárskych Divokých koní Dominika Zeleníková. Útla blondínka len pred pár dňami povedala áno svojmu priateľovi Jánovi Morávkovi a zdá sa, že potomok je už na ceste. No zatiaľ ani jeden z budúcich rodičov túto radostnú novinu nepotvrdil. Sympatická a talentovaná Dominika má už teraz rozbehnutú sľubnú kariéru, ktorú neohrozí ani prípadná materská dovolenka.

Dominika Mirgová (24): Na materskú som sa pripravila

Otvoriť galériu

Syn mladučkej speváčky má už deväť mesiacov. Hoci Dominika vždy chcela bábätko až po svadbe s priateľom Petrom, osud to nakoniec zariadil inak, ale hlavne v opačnom poradí. „Malý Peťko bol plánovaný tak pol na pol,“ priznáva blondínka. Speváckej pauzy sa nebála, pretože sa na ňu vopred pripravila. „Bola som rada, že si trochu oddýchnem. Mám okolo seba skvelý tím ľudí, vďaka ktorému som v podstate nemala nejakú dlhú materskú. Pripravili sme si dopredu klip, pesničky aj projekty,“ vysvetľuje.

Keďže čoskoro jej vyjde album, na malého Peťka bude mať menej času a jej materská dovolenka sa pomaly skončí. „Pripravujeme veľa koncertov a nových vecí, čiže vraciam sa naplno do práce,“ prezrádza Dominika. Nebude jej ľúto, že si svoje prvé dieťa dostatočne neužije? „Nie, veľmi sa na to teším. Peťko je spoločenské dieťa a toto všetko bude absolvovať s nami!“

Zdenka Predná (31): Kariéru neriešim

Otvoriť galériu

Sympatická speváčka má doma už dvoch Oskarov. Vlani vo februári porodila hudobníkovi Oskarovi Rózsovi (41) synčeka Oskara. „Vždy som hovorila, že keď to príde, tak to príde a v tom momente budem pripravená. A tak to aj bolo. Samozrejme, že sme sa tešili najviac na svete,“ priznáva Zdenka Predná. Spievanie tak na nejaký čas odložila a venuje sa naplno len materským povinnostiam, ktoré jej zmenili život.

„Kariéru teraz neriešim a snažím sa byť čo najdlhšie s malinkým. Mám tú možnosť a veľmi si to vážim, lebo viem, že mnohé mamičky ju nemajú. Azda sa aj vrátim k svojmu povolaniu, ale zatiaľ mi to je všetko jedno,“ vysvetľuje speváčka, ktorá sa za karieristku rozhodne nepovažuje. „Príde mi to sebecké, nikdy som nad tým tak nepremýšľala, že si musím urobiť najprv kariéru. Ženy to potom môžu aj prešvihnúť a to je najväčšia chyba v živote, ktorú si každý nerád priznáva,“ uzatvára Zdenka.

Mladým rodičkám fandím!

Peter Krajkovič, sanatórium Helios:

„Konečne niektoré dámy začali v médiách prezentovať výhody tehotenstva v mladšom veku, nie po štyridsiatke. Fandím týmto párom a želám im príjemné tehotenstvo. Z vlastnej skúsenosti viem (mám tri deti), že tehotenstvo v mladšom veku je menej zaťažujúce nielen pre tehotnú, ale aj pre rodičov po narodení dieťaťa. S vekom rastie pohodlnosť ľudí, ochota venovať sa dieťaťu a schopnosť rozumieť mu je určite nižšia.

Otvoriť galériu
 

Samozrejme, tehotenstvo v mladšom veku je aj zo zdravotného hľadiska menej rizikové, tehotná ľahšie znáša tehotenstvo fyzicky aj psychicky a takisto aj prípadné komplikácie. S vekom klesá poddajnosť tkaniva, rastie riziko iných ochorení - najmä zvýšenia tlaku krvi, cukrovky a mnohých iných, čo môže komplikovať priebeh tehotenstva. Nemenej dôležitým faktorom je stúpajúce riziko výskytu genetických ochorení u plodu pri zvyšujúcom sa veku rodičov.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas Nedela, jč, hum, ako

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona