Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.01.2016 12:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Video

Exmanžel o poprave Dagmar († 45): Z týchto slov tuhne krv v žilách!

Vražda Dagmar († 45), ktorú tromi ranami chladnokrvne popravil Štefan K. († 37) a napokon namieril zbraň aj proti sebe, na Slovensku rozpútala búrlivú diskusiu. 

Exmanžel Róbert (46) sa rozhodol exkluzívne prehovoriť pre Nový Čas o tom, kto nesie vinu za smrť jeho exmanželky a matky dvoch detí! Z jeho slov tuhne krv v žilách. Polícia bude mať čo vysvetľovať, Róbert o pomoc prosí ministra vnútra Roberta Kaliňáka!

Prípad piatkovej streľby v bratislavskom Starom Meste zmenil život Sebastiánka (13) a Terezy (27) na nepoznanie, v jednom okamihu prišli o milujúcu matku tým najhorším spôsobom. Štefan ju zavraždil tromi výstrelmi na schodoch bytovky pred očami jej dcéry Terezy. Tá matkino nehybné telo objímala do posledného výdychu. Tri dni po vražde sa pre Nový Čas rozhodol o tragédii prehovoriť Dagmarin exmanžel: „Na polícii sú niektoré kompetentné osoby, ktoré sú fakt za to zodpovedné a prosím ministerstvo vnútra aj pána Kaliňáka, aby s tým niečo urobili, aby zmenili alebo podporili legislatívu, pretože medzi nami chodia takíto nebezpeční ľudia. Zmenili život mne, dcére, synovi,“ hovorí Róbert, ktorý nechápe, ako mohla polícia prehliadať jej podané trestné oznámenia.

Štefan mal podľa rodiny zavraždenej úbohú ženu prenasledovať, fyzicky a slovne týrať a vyhrážať sa jej smrťou. „V júni išla Dagmar na políciu do Senice, kam bola zaslaná aj lekárska správa, že mala otras mozgu. Keď sa niečo udialo v septembri, išla na políciu do Bratislavy. Vyšetrovateľ si mal vyžiadať lekársku správu zo Senice, dostal ju, potom Dagmar šla ešte raz na výsluch do Bratislavy k vyšetrovateľovi a takisto sa zápisnica spísala aj tretíkrát,“ vysvetľuje, ako prebiehali najhoršie mesiace Dagmarinho života. „Medzitým sa jej ozval Štefan, čo to má znamenať, prečo ho volajú na políciu. Údajne mali byť s vyšetrovateľom priatelia, že on mu nič neurobí,“ bezradne krútil hlavou Róbert.

 

Zúfalý telefonát pred smrťou

Exmanžel tvrdí, že nasledoval telefonát od Dagmar do Švajčiarska, v ktorom mu oznámila, že si najala ochranku a je to jediná cesta, ako ostať nažive. Ochranka ju mala denne sprevádzať mesiac a pol. „Dopočul som sa, že keď si ďalší vyšetrovateľ pýtal lekársku správu, ten mu povedal, že tam ani nikdy nebola,“ povedal pre Nový Čas Róbert, ktorý spolu s dcérou tvrdí, že Dagmar so Štefanom mala voľný vzťah. „On si myslel, že s mojou exmanželkou chodí a je jej priateľ, ale vôbec nikto to tak nebral, pretože s ním nebývala, nežila. Počúval som, čo mi zvestovala aj dcérka, a prosila ma o pomoc. Povedal som jej však, že neviem, čo s tým mám urobiť, že keď mu niečo urobím, tak ma zatvoria,“ opísal Róbert.

Celý život sa bála mužov

Štefan, ktorý Dagmar chladnokrvne popravil, nebol jediným mužom, z ktorého mala matka dvoch detí strach. Polícia totiž eviduje 6 trestných oznámení, z toho 5 na exmanžela Róberta Ch., ktorý teraz bojuje za spravodlivosť, a jedno oznámenie na vraha Štefana K. „V prípade 5 trestných oznámení na Róberta CH. boli 3 ukončené návrhom na podanie obžaloby pre trestný čin nebezpečného vyhrážania sa a ublíženia na zdraví. Dva prípady boli ukončené postúpením veci na priestupkové konanie, kde šlo o priestupok proti občianskemu spolunažívaniu,“ povedal policajný hovorca Michal Slivka. Keď Nový Čas konfrontoval Róberta s touto informáciou, priznal, že s manželkou mal spory pri rozvode, ale fyzické násilie odmietol. V prípade trestného oznámenia na vraha Štefana muži zákona vec ukončili odovzdaním na priestupkové konanie okresnému úradu.

„Polícia nemohla využiť inštitút spoločného vykázania z obydlia, pretože osoby spolu nebývali, a nebolo možné ani zaistiť zbraň, pretože v legálnej držbe žiadnu nemal,“ dodal Slivka. Prípad preveruje aj inšpekcia ministerstva vnútra. Okrem toho generálny prokurátor Jaromír Čižnár vydal Krajskej prokuratúre v Bratislave pokyn, aby preskúmala postup polície. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry naďalej vedie trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy Dagmar v súbehu s trestným činom nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, ako aj zabitia Štefana K.

Prípad zanedbali

Peter Chrašč, právnik

- Od vyhrážania sa k vražde je len kúsok. Pokiaľ boli skutočne dôkazy o tom, že ide o nebezpečné vyhrážanie sa, a dokonca aj o opakované ublíženie na zdraví, tak to mala polícia riešiť tak, že takýto človek nemal byť na slobode. Práve médiá by mali pátrať, aké konkrétne kroky voči tomuto mužovi polícia urobila, či ho stíhala, či mu nariadila psychické vyšetrenie alebo umiestnenie v nejakom zariadení. Polícia to maximálne podcenila! Štefan K. mal dostať bezpodmienečný trest.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!