Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2016 06:21 | Správy | Politika

Poslanec KDH Jozef Mikloško: Stopka pre zákon o umelom oplodnení?!

Dlhoročného kádeháka čaká ťažký víkend! Poslanec Jozef Mikloško (76) si totiž nedávno poriadne zavaril návrhom zákona, v ktorom chcel posielať ženy za umelé oplodnenie na 12 rokov do basy.

Viacerí jeho kolegovia sa s ním nestotožnili a chcú vyvodiť dôsledky. Podľa zdrojov z vnútra strany tak na sobotňajšej Rade KDH budú hovoriť aj o jeho zotrvaní na kandidátke strany do parlamentných volieb. Číslo 32 na kandidátke KDH tak zrejme pre Mikloška nebude šťastným. Prednedávnom v pléne Národnej rady predložil spolu so Štefanom Kuffom a Mariánom Kvasničkom zákon, ktorý chcel chrániť nenarodený život detí. Zároveň však chcel posielať ženy za umelé oplodnenie na 5 až 12 rokov za mreže.

 

Zákon neprešiel, podporilo ho len 19 zákonodarcov. Napriek tomu sa teraz ozývajú hlasy, že strane mohla následná vlna odporu verejnosti uškodiť a Mikloško tak na kandidátke KDH nemá čo robiť. Otvoriť túto tému by mali práve na dnešnej Rade KDH v Poprade. Poslanec má z toho hlavu v smútku. „Oficiálne sa o tom nehovorilo. Pokiaľ by to chceli spraviť, tak by ma mali pozvať niekde a porozprávať sa so mnou. Robil som 4 roky vo všetkých kategóriách, tak neviem, či som správny človek na vyhodenie,“ povedal nám.

Bude sa brániť

Kolegovia mu vraj na túto tému nič nespomínali. V nutnom prípade sa plánuje brániť a celú vec vysvetliť. Sám uznáva, že v navrhovanom zákone spravil chybu. „To väzenie bola, samozrejme, hrubá chyba a chcel by som sa aj ospravedlniť,“ kajá sa Mikloško. Na prípadný krutý verdikt je však pripravený. „Pozriem si pre istotu aj skoršie vlaky späť z Popradu,“ dodal s humorom. Podpredseda KDH Július Brocka tvrdí, že strana bude schvaľovať program do volieb. „Keďže štartujeme kampaň, nemyslím si, že to bude nejakou zásadnou témou. To je teraz v rukách voličov, aby oni posúdili, kto skončí a kto začne,“ uviedol.

KDH uviedlo, že naplno sa budú venovať programu a nemajú informácie o tom, že by chcel niekto otvárať iné témy ako napríklad kandidátka. Politický analytik Ján Baránek si však myslí, že samotný zákon bol veľmi nešťastne formulovaný. Umelé oplodnenie totiž dával skoro na úroveň vraždy. „Určite to vyvolalo odpor aj u tej časti verejnosti a politikov, ktorí sú striktne proti interrupciám. Je to veľmi ťažká otázka na KDH, ako sa zachovať. Skôr ako na vylúčenie je to však na otvorenú diskusiu,“ skonštatoval odborník.

Spolupredkladatelia zákona už skončili

Štefan Kuffa (54) - Poslanec OĽaNO sa pobil s dôchodkyňou a podal na ňu trestné oznámenie za útok na verejného činiteľa. Jeho syn mal stavať načierno chatu na východe, čo dôchodkyňu nahnevalo a Kuffovi dala facku. Na kandidátke skončil.

Otvoriť galériu
Marián Kvasnička (60) - Bývalý poslanec KDH sa zase spolčil s Kuffom pri návrhu na predsedníčku NKÚ. Pretlačiť chceli Henrietu Crkoňovú. Tá však bola iná ako oficiálny kandidát kresťanských demokratov. Kvasnička na kandidátke tiež nie je.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí