Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Boj Simonky, ktorú zrazil domiešavač a prišla o nožičku: Prvé kroky robí vďaka malej sestričke!

Bol to zázrak! Aj tak popisuje Miroslav (42) prvé kroky svojej milovanej dcérky Simonky (10), ktorú v júli predminulého roka v Malackách zmietol z cesty domiešavač. 

V umelom spánku zápasila o život a lekári jej museli amputovať ľavú nožičku. Teraz však za pomocí barlí po prvý raz vstala a s obrovským odhodlaním prešla zhruba 20 metrov. Jej najväčšou motiváciou je vysnívaná sestrička Sofinka, ktorá sa narodila krátko pred Vianocami. Malého anjelika by raz chcela kočíkovať.

Ako nám prezradil otec Miroslav, len čo prišiel s manželkou a malou Sofinkou domov, Simonka sa spolu so svojím najstarším bratom Alexom (15) rozhodla niečo podniknúť. „Nechcela, aby sa k malej musela šúchať po zadku a potom sa vyšplhať na sedačku, ale mohla sa k nej dostať ľahšie,“ vysvetľuje otec.

Otvoriť galériu

Ako dodáva, sestričku si doslova vymodlila a má z nej obrovskú radosť. Simonka sa najprv snažila postaviť na nožičku, čo sa jej aj za pomoci brata podarilo. Neskôr sa rozhodli, že vyskúšajú aj barly. „Asi po 20 minútach na nás syn skríkol, aby sme sa prišli pozrieť, ako Simonka chodí,“ hovorí Miroslav, ktorý neveril vlastným ušiam. Pri pohľade na dcérine prvé krôčiky s barlami len ťažko zadržiaval slzy dojatia. „Bola to paráda. Síce ešte barly dáva ďaleko od seba, no postupne sa to určite zlepší,“ povedal šťastný otecko. V pokrok verí aj Simonka.

Otvoriť galériu
 

„Neviem sa ešte poriadne otáčať, ale s bratom to skúšame. Chcela by som kočíkovať svoju malú sestričku, no z vozíka sa to nedá. Chcela som sa preto naučiť chodiť,“ tvrdí malá bojovníčka, ktorá nestráca odvahu. Podľa otca je Simonka malý živel, no napriek tomu stále dochádza k chvíľam, keď ju zaplaví vlna smútku. Už nikdy sa totiž nebude na ihrisku jašiť s deťmi tak ako kedysi. Vďaka prvým krokom sa jej však podarilo rozhýbať členok. O tom, či ešte bude potrebovať operáciu však rozhodnú lekári. Simonku čaká viacero vyšetrení, ku koncu mesiaca by sa malo rozhodnúť, či dostane protézu.

Otvoriť galériu

O jej život bojovali aj naši čitatelia

Simonku prešiel domiešavač, keď bola s bračekom Dávidkom (6) na prechádzke a ona prebehovala cez cestu. S ťažkými zraneniami ju previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave, kde sa začal jej boj o život. Lekári jej museli amputovať ľavú nožičku. Pani Veronika, ktorá bola pri Simonke až do príchodu záchranárov, si ju aj jej súrodencov veľmi obľúbila. Doteraz ju chodia navštevovať do Zohora a volajú ju babka. Chodia spolu na výlety či na plaváreň. O život malej princeznej zabojovali aj čitatelia Nového Času. Ukázali svoje veľké srdce a bojovníčke darovali 31 litrov krvi.

Otvoriť galériu
Srdce pre deti
Zdroj: anc
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska