Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2016 23:50 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Aktivistka zverejnila foto len pár sekúnd po znásilnení: Takú tvrdú reakciu rozhodne nečakala!

Aktivistka Amber Amour z New Yorku bola na návšteve Kapského mesta, aby spropagovala svoju kampaň proti znásilňovaniu žien.

Incident sa odohral v novembri minulého roka. Amber prišla do juhoafrického mesta, aby odprednášala informácie o svojej kampani "Stop rape! Educate" (Neznásilňuj! Vzdelávaj), kde ju v moteli u kamaráta znásilnil muž menom Shakir. Obeť znásilnenia sa niekoľko minút po akte odfotografovala, plačúc v sprche, v ktorej sa malo znásilnenie odohrať. Fotku následne zverejnila na jej InstagrameČo však vyvolalo v komentároch vlnu pohoršenia je skutočnosť, že Amber dobrovoľne súhlasila ísť s mužom do sprchy. Komentujúci ju obviňujú z toho, že tak násilníka vyprovokovala.

Svoje konanie zdôvodnila v texte pod fotkou, spolu s farbistým opisom znásilnenia: "Išla som do svojho starého motela za kamarátom Nickom. Bol tam aj iný chlapec, Shakir. Bolo od začiatku jasné, že po mne ide. Raz som ho pobozkala, no on vyzeral príliš opitý, a tak som mu povedala, že to bolo zlé načasované a už som vlastne stretla niekoho iného. Predtým ako som z motela odišla, išla som ešte na poschodie pozdraviť ďalšieho kamaráta. Shakir išiel po schodoch za mnou a povedal, že si ide dať sprchu a spýtal sa, či sa nechcem pridať. Súhlasila som, pretože v mojom novom hosteli tiekla iba studená voda a po dvoch dňoch choroby som horúcu sprchu jednoducho potrebovala. Akonáhle som sa dostala do kúpeľne, zrazil ma na kolená, kričala som STOP. Zdvihol ma a zasunul penis do mojej vagíny. Opäť som ho požiadala aby prestal, potom som sa rozplakala. Keď na mne začal praktikovať análny sex, omdlela som... Po zobudení sa v kúpelni som cítila všetky tie negatívne pocity, ktoré človeka zavalia po znásilnení. Stud, hnus, pocit utrpenia. Stopy DNA určite zmizli vo výlevke sprchy."

It was only a few minutes ago but sometimes these things happen so fast it's hard to remember all the details.... I've been sick for the past 2 days and today was my first day out. I went back to my old hostel to leave a note for a friend, Nick. There was another guy there, Shakir, who was desperately trying to get with me. I kissed him once but he seemed drunk so I told him it was bad timing, I had already met someone. Before heading out, I went upstairs to say hi to one more friend, Clyde from the states. Shakir followed me upstairs and said he was going to take a shower. He invited me to join. I said yes because the water at my current hostel is pretty cold and after 2 days of being sick, I just really wanted a hot shower. As soon as I got in the bathroom, he forced me to my knees. I said "stop!" but he just got more violent. He lifted me up and put his penis in my vagina. I asked him to stop, again, as I began to cry. When he shoved it in my ass, that's when I passed out. I woke up a few minutes later and saw him trying to creep out the door. When he saw that I was awake, he came back to finish me off in the shower. I have all those fucked up feelings that we get after rape...shame, disgust, suffering. I'm here, alone, and any DNA has been wiped away in the shower. The South African police will just roll their eyes when I walk in. Feeling sicker than ever now. Needless today, I'm going to disappear for a bit. Just need to enjoy the freaking sun and call my friends and family in the states. Love you guys. Thank you for always being there for me. All the more reason to continue @stoprapeeducate but not today. Today, I need rest. #StopRapeEducate

Fotka uverejnená používateľom Amber Amour (@ambertheactivist),Nov 21, 2015 o 9:34 PST

"Každý boží deň hovorím obetiam znásilnenia, že musia prehovoriť, vedela som, že aj ja musím spraviť to, čo hlásam. Prvé čo som po precitnutí preto urobila bolo, že som sa odfotila a opísala priebeh incidentu," uviedla Amber pre magazín Marie Claire. Keď sa zo šoku spamätala, navštívila gynekológa, odkiaľ zároveň zverejnila ďalšiu fotografiu - zachytila na nej zariadenie ambulancie.

My view of the rape kit. Thank you all for being so loving & supportive during this time. Your messages pushed me to take action and to stand up for myself and for all rape survivors. For those who wish to BLAME ME or any other survivor out there, I want you to know that you are the very reason that I am so brutally honest. I could have hidden details. I could have kept some info to myself, but NO. You need to know the truth and to see the reality of the situation. No matter what a person does, it is not an invitation for rape. It doesn't matter if I kissed him. It doesn't matter if he was drunk. It doesn't matter if I said yes to a shower. I never said he could get violent with me. I never said he could make me bleed. I never said he could rape me. But still, that's how the scene went down. I don't need to explain myself but if you're wondering WHY I took a shower with him, it was written in the text, I'd been sick with food poisoning for 2 days and needed to sweat it out. My current place of residence has only cold water (third world problems are real!) and it seemed like a miracle to be offered a hot shower. That's not what he was there for though, because as soon as he got a chance, he threw me to the ground and had his way. Dealing with rape is hard enough but the aftermath is often even more traumatic but I did this for you and I did this for me. The US Embassy and the South African police are super supportive and he may be arrested as soon as this week. Thank you for the love. And for the victim blamers, I send love, peace, and enlightenment to you so that you may be a beacon of light for us, too. #StopRapeEducate #AmberAmour #AmberTheActivist #SouthAfrica #humanitarian #healing #education #africa #survivor #sexualassault #recovery #victimblaming #overcome #rapeculture #staystrong

Fotka uverejnená používateľom Amber Amour (@ambertheactivist),Nov 22, 2015 o 11:12 PST

Amber v ďalších týždňoch po znásilnení informovala o stave vyšetrovania prostredníctvom textových obrázkov na Instagrame. Vyšetrovatelia páchateľa vypočuli a zatkli, no kaucia bola stanovená na 75 dolárov, ktoré obvinený nasledujúci deň zaplatil, vďaka čomu bol prepustený na slobodu. "Nevzdávam sa. Budem sa hájiť na súde. Súdny proces začne 29. marca. Aj keď som nahá, neznamená to, že si TO pýtam! Moje telo je len a len moje."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky