Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.01.2016 06:00 | Šport | Hokej

Prvý vážny spor v Lintnerovej ére má pokračovanie: Protichodné vyhlásenie fanúšikov Žiliny!

Žilina i jej fanklub poslali médiam svoj odkaz.

Vedenie hokejového klubu MsHK Žilina sa v utorok ohradilo k vyjadreniam zástupcov HC 05 iClinic Banská Bystrica ohľadne udalostí, ktoré sa odohrali v nedeľňajšom vzájomnom dueli 35. kola Tipsport Ligy oboch klubov v B. Bystrici (5:3), keď domáci organizátori nevpustili na tribúny priaznivcov hostí.

Stanovisko MsHK Žilina aj vyjadrenie fan klubu MsHK Žilina v plnom znení:

"Vysoko si vážime všetky fan kluby, ktoré podporujú svoje tímy na zimných štadiónoch súperov a zaráža nás nepravdivá informácia o nevhodnom správaní žilinských fanúšikov. Na každom zimnom štadióne majú samotnú bezpečnosť na starosti bezpečnostní manažéri, ktorí v prípade akýchkoľvek problémov musia navzájom komunikovať. (Bezpečnostného manažéra MsHK Žilina nikto nekontaktoval a neinformoval o situácii pred alebo počas zápasu.) Podľa našich neoficiálnych informácií nebol nikto po 'zasypaní kameňmi a pyrotechnikou' zranený ani zadržaný.

Dištancujeme sa od oficiálneho vyjadrenia HC 05 iClinic Banská Bystrica v znení: 'Stanovisko vedenia MsHK Žilina považujeme za unáhlené a neadekvátne, nakoľko prítomní zástupcovia žilinského klubu na štadióne v Banskej Bystrici sa s našim postupom stotožnili.' Nakoľko žiadny zo štatutárnych zástupcov vedenia klubu na zápase v Banskej Bystrici nebol, čiže toto tvrdenie nie je pravdivé a je účelové.
Vzhľadom na tieto udalosti chceme zdôrazniť, že v DOXXbet aréne sú vítaní slušní fanúšikovia zo všetkých klubov a to aj z Banskej Bystrice. Veď sú to práve oni, pre ktorých sa hokej hrá, ktorí dokážu vytvoriť skvelú atmosféru a sú tým našim "šiestym hráčom".

Na predstavenstvo klubu boli pozvaní aj zástupcovia fanúšikov a podali vysvetlenie k organizovanému výjazdu do Banskej Bystrice.

 


Vyjadrenie fan klubu MsHK Žilina:

"Včas a podľa dohody sme pred konaním zápasu oznámili zodpovedným ľuďom v Banskej Bystrici, že prídeme na zápas. Bolo nám oznámené, že nám poskytnú 96 lístkov. Pri stretnutí na vlakovej stanici v Žiline nás bolo približne 200. Pred nástupom do vlaku sme od zástupcu PZ SR dostali informáciu, že je pre nás vyčlenený väčší sektor pre cca 200 ľudí, a preto sme nastúpili do vlaku všetci. Počas celej cesty vlakom do Banskej Bystrice nás sprevádzala polícia. Cesta prebehla bez problémov, čo môžu potvrdiť aj zástupcovia polície. Po príjazde do Banskej Bystrice sme v sprievode polície išli všetci v jednej skupine na zimný štadión. Počas presunu na zimný štadión sme použili kontrolovanú pyrotechniku. Po príchode pred zimný štadión sme sa zhromaždili na jednom mieste stále pod dohľadom polície. Zástupca fan klubu išiel prevziať lístky, kde mu bolo oznámené, že majú len 96 lístkov. Po našich prosbách sa situácia zmenila a boli nám ponúknuté aj lístky do sektoru na sedenie za cenu 5 eur. Súhlasili sme aj s touto cenou a chceli sme ich kúpiť. Avšak situácia sa opäť zmenila a bolo nám oznámené, že lístky nedostaneme z dôvodu obáv o zničenie sedadiel. Sústavné naťahovanie času a poskytovanie informácie 'o chvíľu Vás pustíme' trvalo asi hodinu a pol. Počas celej doby čakania sme boli verbálne napádaní usporiadateľmi. Polícia vyhodnotila situáciu ako bezpečnú a odporučila usporiadateľom, aby nás pustili v ich sprievode sledovať zápas vo vyhradenom sektore.

Aj napriek odporučeniu polície nám vstup na zápas nebol umožnený. Nechali nás stáť pred zimným štadiónom na mraze a nebolo nám ani umožnené použiť toalety, keďže máme vo fan klube aj ženy tak to bolo dosť zarážajúce a smutné. Napriek tomu, že sme mali pred cestou všetko dohodnuté nás mrzí, že sme nedostali možnosť povzbudiť našich chalanov... Na záver chceme povedať, že nás neodradilo nekorektné správanie BB klubu. Sme fanúšikovia a v našom FAN tíme povzbudzujú otcovia aj ich synovia. Budeme naďalej pokračovať vo fandení a vytvárať tú správnu atmosféru pre náš tím na štadiónoch."

Fanúšikovia Žiliny tak svojim vyhlásením dementovali slová riaditeľa HC 05 iClinic Banská Bystrica Michala Longauera, ktorý pre Nový Čas uviedol, že kapacita sektora hostí na štadióne je 96 miest a vraj nie je pravda, že výjazd a zvýšený počet fanúšikov Žiliny bol vopred dohodnutý a odsúhlasený.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy