Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2015 20:24 | Šport | Hokej

Cíger po turnaji: Chceme hráčov, ktorí chcú hrať, nie takých, ktorým sa nechce a hodia to na bojkot!

Hoci zakončili kalendárny rok 2015 prehrou, na tohtoročnom turnaji Arosa Challenge si hanbu neurobili. 

Slovenskí hokejisti nedosiahli v sobotu pod švajčiarskymi Alpami na hokejový vrchol, dokázali však, že s chuťou a odhodlaním môže na úspech pomýšľať aj menej skúsený tím. Kouč Zdeno Cíger bol s ich vystúpením v Arose spokojný.

Jeho zverenci postúpili prekvapivo do finále po presvedčivom triumfe 4:1 nad Bieloruskom. Aj proti domácim odštartovali v sobotu takticky dobre, no v ďalšom priebehu sa mali čo obracať, aby dokázali vzdorovať s chuťou hrajúcim Helvétom. Duel za stavu 2:2 doviedli napokon až do nájazdov, v ktorých rozhodol Marc Wieser. "Bol to veľmi ťažký zápas. Švajčiari hrali zodpovedne, boli silní, dobre korčuľovali. Z našej strany to bolo aj trošku taktické, jednu chvíľu sme začali prepadať v herných činnostiach. Stretnutie bolo vyrovnané, na ich stranu sa v závere priklonilo viac šťastia," konštatoval po stretnutí Cíger.

Druhý náročný duel za 24 hodín sa postaral o to, že mladému výberu postupne dochádzali sily. Oproti piatku pribudli aj defenzívne zaváhania, no mužstvo sa opäť mohlo spoľahnúť na debutanta Michala Valenta. "Bolo vidno, že niektorí hráči nestíhali, hlavne obrancovia. Z toho vyplynuli chyby, ktorých sme sa dopustili. Z brankárskej dvojice nevyhorel ani jeden, ani druhý. Mali to náročné, no hanbu neurobili. Väčšina chlapcov si svoje uhrala. Útočníci sa vedeli presadiť, obrancovia zasa vynikali nielen rýchlosťou, ale aj tvrdosťou. Bolo to dobré," zhodnotil Cíger.

 

Dosiahnuté druhé miesto je menším prekvapením, no pre kouča o to väčším potešením: "Som spokojný. Mal som tu mladých chlapcov, ktorí potrebujú hrať veľa zápasov. Tu sa prezentovali kvalitným výkonom, v dobrom nasadení a nikto sa na to nevykašľal. Bojovali až do konca, a to nás teší."

Štyridsaťšesťročný kormidelník šéfoval reprezentačnej striedačke v piatich zápasoch. S tímom zaznamenal dve víťazstvá, čím podčiarkol fakt, že ani menej skúsení hráči nemusia byť na medzinárodnej úrovni vopred odpísaní. Situáciu pri tvorbe kádra mu pritom výrazne skomplikoval bojkot zhruba 50-člennej skupiny hráčov, aj preto sa Cíger rozhodol raziť si vlastnú cestu.

"My čakáme na hráčov, ktorí chcú hrať. Je mi tu zbytočný hokejista, ktorému sa ani nechce a hodí to na nejaký bojkot. Pritom chce byť napríklad niekde inde. Každý má za sebou náročné klubové povinnosti a dlhé sezóny, nech to teda skúsia tí, ktorí sa chcú presadiť a ešte sa niekde dostať," zdôraznil kouč.

Niekoľko hráčov si v uplynulom období odkrútilo reprezentačnú premiéru, no väčšina z nich si rozšírila obzor o potrebné skúsenosti. Po dvoch turnajoch majú väčší prehľad aj tréneri. "Zvolili sme takú taktiku, aby sme vyskúšali čo najviac hráčov. Možno to bolo trošku riskantné, pretože aj teraz sme mohli nominovať tých istých, ktorí boli s nami Nemecku. Takto máme ale širší káder, poodhalili sme jeho lepšie aj slabšie stránky. Myslím, že na najbližší domáci turnaj by sme mohli zložiť slušné mužstvo," avizoval Cíger.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby