Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.12.2015 03:12 | Správy | Kultúra
Foto

Eagles of Death Metal splnili sľub: Po útokoch sa vrátili do Paríža

Splnili sľub a vrátili sa!

Americká rocková skupina Eagles of Death Metal, ktorá koncertovala v parížskom klube Bataclan v čase, keď tam 13. novembra došlo k teroristickému útoku, v pondelok znova vystúpila vo francúzskej metropole. Kapela z Kalifornie odohrala dve piesne v závere koncertu írskej skupiny U2 v plnej AccorHotels Arene. Pod vedením frontmana Jesseho Hughesa vystúpila so svojou verziou piesne People have the Power od Patti Smithovej pred vlastnou skladbou I Love You All The Time, píše agentúra Reuters.

We want to offer our heartfelt thanks and appreciation for everything our brothers in @u2 did for us in the aftermath of the November 13 attacks. They reminded us that the bad guys never take a day off, and therefore we rock ’n rollers cannot either…and we never will. We are incredibly grateful to U2 for providing us the opportunity to return to Paris so quickly, and to share in the healing power of rock ‘n roll with so many of the beautiful people – nos amis – of this great city. Thank you to Bono, The Edge, Larry and Adam, thank you to their wonderful management, thank you to France, and thank you to everyone in the world who continues to prove that love, joy, and music will always overcome terror and evil. We look forward to fighting the good fight on many more fronts very soon, especially when we pick up our tour in 2016. See you again in February, Paris. Photo by @bruno_fraioli

Fotka uverejnená používateľom EODM [Eagles of Death Metal] (@eodmofficial),Dec 7, 2015 o 4:02 PST

 

Frontman U2 Bono pozvaných hostí návštevníkom predstavil ako "ľudí, ktorých životy budú navždy súčasťou Paríža". "Sú to naši bratia, pripravili ich o ich pódium pred troma týždňami," povedal Bono počas posledného koncertu aktuálneho turné svojej kapely. Niektorí fanúšikovia boli počas pondelňajšieho koncertu zahalení vo francúzskych vlajkách. Podujatie neobišli posilnené bezpečnostné opatrenia v rámci výnimočného stavu vo Francúzsku. Nad arénou sa pred koncertom dve hodiny vznášal vrtuľník a diváci vstupovali do budovy s kapacitou 20.000 ľudí cez zadný vchod. Žiadne incidenty neboli hlásené.

Otvoriť galériu
Pri útokoch v Paríži z 13. novembra zabili páchatelia 130 ľudí, 89 z nich v koncertnej hale Bataclan, kde práve vystupovali Eagles of Death Metal. Americká skupina, ktorá napriek svojmu názvu nie je metalovou, následne odložila zvyšok svojho európske turné do februára. Kapela po útokoch tiež uviedla, že chce byť prvou, ktorá vystúpi v Bataclane po jeho opätovnom otvorení. Teroristické útoky z Paríža sa nepriamo dotkli aj hudobníkov z U2.

Írska skupina mala pôvodne vystúpiť vo francúzskej metropole 14.-15. novembra, koncerty však odriekla a náhradnými termínmi boli uplynulá nedeľa a v pondelok 6. a 7. decembra. U2 po útokoch osobne podporili amerických kolegov z Eagles of Death Metal, zakúpili im napríklad nové mobilné telefóny a poskytli k dispozícii svoje lietadlo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí