Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.10.2015 12:05 | Šport | Futbal
FotoVideo

Futbalová reprezentácia 4 hodiny po víťazstve: Ožratí vyčíňali v hoteli, zasahovať musela polícia!

Najskôr dosiahli historický úspech, ale vzápätí to prehnali s oslavami a urobili si medzinárodnú hanbu!

Slovenskí futbalisti to v noci z pondelka na utorok po poslednom zápase úspešnej kvalifikácie o postup na Euro 2016 rozbalili v hoteli Double Tree v štýle, ako keby získali titul majstrov sveta. Miestne médiá opisujú ich vyčíňanie, ktoré v seniorskom národnom tíme nemá obdobu...

Keď v mestečku Dommeldingen v utorok o 1 hodine po polnoci zatvoril personál hotelový bar, padli podľa Luxembburger Wort všetky zábrany hosťujúceho futbalového tímu. Po tom, čo sa Slováci márne snažili prehovoriť prevádzku na predĺženie otváracích hodín, prišla skutočná divočina.

Otvoriť galériu

 

V izbách sa podľa tohto zdroja vyčíňalo a hádzalo sa predmetmi o stenu. Autor tvrdí, že hotelová chodba bola pokrytá zvratkami po tom, čo viacero hráčov nezvládlo nápor alkoholu. Po tom, čo sa spustil aj požiarny alarm, bol na nohách celý hotel.

Otvoriť galériu

Hanba na dve zimy

Podľa stanoviska miestnej polície, z ktorého citoval web L´essentiel, hráči boli v značne povznesenom rozpoložení, vykrikovali a správali sa neprístojne. Upokojiť sa ich podarilo až po príchode hliadky a za asistencie vedenia výpravy.

Budú musieť zaplatiť

Slováci museli zaplatiť pred svojím odchodom v 4-hviezdičkovom hoteli mastnú kauciu, z ktorej sa budú platiť vzniknuté škody. Ich výška ešte nie je vyčíslená. V súvislosti s incidentom nepadlo zatiaľ žiadne trestné oznámenie.

„Hráči boli v samostatnej sále, kde pri speve nešetrili svoje hlasivky. Po príchode polície sa rozišli do svojich izieb. Zistené škody boli uhradené,“ uviedol hovorca futbalového zväzu Juraj Čurný.

Tréner Ján Kozák sa k dianiu v nočných hodinách nevyjadril s odôvodnením, že momentálne hrá golf. Jeden z členov výpravy, ktorý nechce byť menovaný, k incidentu povedal: „Bola to normálna chlapská oslava úspechu. Čo sme zničili, to sme aj zaplatili. Neboli to rozhodne žiadne výtržnosti, a o alarme naozaj nič neviem.“ Nový Čas kontaktoval viacerých hráčov, tí však včera buď vôbec nedvíhali telefóny, alebo o vyčíňaní v hoteli mlčali.

Luxemburská polícia o zásahu

Miestna polícia vydala k zásahu v hoteli Double Tree by Hilton oficiálne stanovisko, v ktorom opisuje nočný incident:

„Trochu priveľmi euforická bola radosť hráčov slovenského reprezentačného mužstva po zápase kvalifikácie ME v Luxembursku. Okolo 3.40 hodiny bolo na dispečingu polície nahlásené rušenie nočného pokoja v hoteli na ulici Jeana Englinga.

Z miesta incidentu hliadka hlásila, že niekoľko slovenských futbalistov ešte stále hlasno oslavuje a v malej oddelenej konferenčnej miestnosti hlasno vykrikovali a správali sa neprístojne.

S pomocou vedenia mužstva a po dlhšom slovnom dohováraní sa napokon predsa len upokojili a rozišli do izieb. Krátko nato bol neznámym hosťom spustený požiarny alarm, pričom išlo o falošný poplach. V súčasnosti neregistruje polícia žiadnu žalobu ani oznámenie zo strany hotela na Slovenský futbalový zväz v súvislosti s prípadným poškodzovaním majetku,“ uvádza sa v komuniké.

Škrtel hovoril, že sú obkľúčení políciou

Na sociálnej sieti sa deň po zápase v Luxembursku objavilo nakrátko aj niekoľkosekundové video, na ktorom jeden z lídrov tímu Martin Škrtel (30) po anglicky nezrozumiteľne opisuje, čo sa deje v hoteli Double, Tree by Hilton. Na záberoch bol spolu s Jánom Ďuricom.

„Polícia pred hotelom. Uáááá. Aké rušenie kľudu?“ boli slová, ktoré sa dali vyrozumieť z ich spoločného kriku. Na oboch bolo zrejné, že oslavy sú v plnom prúde, ale niečo ich prerušilo, čo spôsobilo u rozjarených športovcov smútok a frustráciu.

Pozostatky nočných osláv boli na hráčoch vidieť, resp. počuť aj na druhý deň po prílete do Bratislavy. Niektorí nemali hlas, ďalší sa radšej novinárom s mikrofónmi vyhýbali.

Stopér Ján Ďurica ukazoval novinárom z auta prostredník – vtipne ho zachránil Vladimír Weiss, keď mu vysvetli, že na znak víťazstva sa dvíha palec.

Škandál mladých

Škandál s ničením hotela predviedli na jeseň 2014 mladí futbalisti. Dva jesenné zrazy slovenských futbalistov do 21 rokov údajne sprevádzali divoké večierky v spoločnosti litrov alkoholu a ľahkých žien, demolovanie hotela a obťažovanie hostí. Všetko sa údajne odohralo počas pobytu tímu v hoteli v Senci na Slnečných jazerách. Prvý prípad bujarej zábavy sa údajne stal počas septembrového zrazu, po remíze so Škótskom. Druhý októbrový prípad znie závažnejšie, mal sa udiať po zápase s Talianskom. Zasahujúceho príslušníka strážnej služby údajne priviazali k zábradliu. Hovorí sa o rozbíjaní pohárov a poškodených dverách, ako aj o napadnutí jedného hotelového hosťa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Nemocnice by mohli získať peniaze na nové CT a MR prístroje. Kvalitná diagnostika je totiž drahá, pomoc od štátu sa preto zíde.
Foto
Rezort zdravotníctva rozdelí milióny eur: Čo kritizujú lekári a o čo požiadali nemocnice?
An unknown criminal's hands dressed in black with tools of the trade and cash
Početné krádeže v Prešove: Za všetkými stojí jeden Bratislavčan! Ako mu v rukách skončili tisíce eur?
Veža budovy sa zrútila.
Foto
Horiace inferno v Kodani: Historická budova v plameňoch, časť už ľahla popolom! FOTO z miesta činu
Mzdy rastú, ale rastú aj výdavky.
Rebríček prosperity v EÚ: Takto dopadlo Slovensko a aha, kde skončila Česká republika!
Roof lights of polish police (Policja) car on the street
Ľudí v Poľsku mali tajne sledovať: Znepokojivé, ako nenápadne to robili
Drone no copyright in a soybean field,
Ministerstvo obrany vyzýva ľudí: TOTO s dronmi neskúšajte! Hrozí vám mastná pokuta
2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník
Domácim
násilím
trpia
častejšie
ženy.
Zažívate domáce násilie a neviete, ako ďalej? Odpoveď môžete nájsť na týchto miestach na Slovensku
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Vysoké Tatry.
Aprílové počasie úraduje: Hory sa zahalia späť do zimy! Pre zvyšok krajiny to tiež nevyzerá ružovo