Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2015 14:02 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Dvojaký meter na transparentnosť a odbornosť: V Karlovej Vsi majú miesta kamaráti a politickí prívrženci

Má dva metre? Kým na pôde mestského zastupiteľstva politické nominácie rázne odmietal, vyzerá to tak, že v Karlovej Vsi taký transparentný nie je. 

Ján Hrčka, ktorý sedí až na troch stoličkách, dostal poslanecký mandát vo voľbách od Petržalčanov, no prácu vykonáva na karloveskom úrade. A v ňom sa podľa informácií Nového Času riadi z pozície prednostu úplne inými pravidlami ako v meste.

Otvoriť galériu

Do výberového konania na post hlavného kontrolóra sa prihlásilo 17 uchádzačov, medzi nimi aj Zuzana Dzivjaková z Rače. „Aj ja som mohol ako Hrčka vybrať zo všetkých kandidátov meno vopred určeného víťaza. Napísať ho na papier, vložiť do obálky a dať do úschovy v banke. Verte, že by som bol rovnako úspešný veštec,“ reagoval mestský poslanec Radovan Olekšák na spôsob výberu kontrolórky v obci.

Otvoriť galériu

Dzivjaková sa s Hrčkom pozná od minulého volebného obdobia, štyri roky vedľa seba sedeli v poslaneckej lavici a patrili do jedného politického klubu. Keď neobhájila Dzivjaková mandát poslankyne mesta, skončila aj v Rači a končilo sa jej teplé miestečko v dozornej rade BVS, Hrčka sa o ňu rýchlo postaral. „V Karlovke je 18 poslancov blízkych Čahojovej a Hrčkovi. Nemohol som vyhrať, aj keby som mal vyšperkovaný projekt,“ opisuje kádrovanie v obci Branislav Mráz, ktorý skončil s ôsmimi hlasmi druhý.

Otvoriť galériu

Otvorené konkurzy?

V Karlovej Vsi bolo v tomto roku 6 výberových konaní. Podľa vyjadrení hovorcu prednostu úradu sa všetky ostatné pozície obsadzovali bez súťaže. „Starostka uplatňuje princíp, podľa ktorého sa nerealizujú ,fingované‘ výberové konania s vopred vybranými uchádzačmi. Vyhrávajú tí, ktorí majú najlepšie predpoklady pre výkon práce,“ priznal subjektívny výber hovorca Skalník. Svedčí o tom aj prípad Dagmar L. (52), ktorá sa prihlásila do výberového konania na post vedúcej právneho oddelenia.

 

„Dostala som iba elektronickú odpoveď, že miesto je už obsadené. Pritom ma nepozvali ani na osobný pohovor,“ čuduje sa. Podobne to dopadlo aj s obsadením ďalších kľúčových miest, ktoré prischli kamarátom a politickým prívržencom starostky a prednostu. Dosadili si na ne svojich ľudí bez transparentných a odborne zameraných výberových konaní, po akých paradoxne v prípade magistrátu tak hlasno volajú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí