Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.09.2015 21:01 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Aspoň na pár dní bola naša krajina v bezpečí: Na Slovensko priletel Superman!

„To čo robí Supermana hrdinom nie je jeho sila, ale jeho schopnosť využívať svoju silu múdro,“ povedal raz o svojej postave herec Christopher Reeve. 

Tohto hesla sa chytil aj Brit Will Hodson (38), ktorý sa rozhodol precestovať celý svet na bicykli. To by nebolo ničím výnimočné, veď podobných šialencov je mnoho. Will však chce precestovať všetky svetadiely v kostýme supermana. Na Slovensku tak strávil viac než dva dni.

Otvoriť galériu
Will strávil na Slovensku viac ako dva dni.
Zdroj: Majo Peiger, Nový Čas

Vejúci plášť a opasok so známym symbolom písmena S sa objavil na chvíľu aj v Bratislave. Will sa rozhodol prerušiť kariéru učiteľa na základnej škole a 5 rokov stráviť v sedle bicykla z viacerých dôvodov. „Môj život bol jednotvárny, a tak som sa rozhodol trochu ho okoreniť,“ začína svoje rozprávanie Superman. V kostýme superhrdinu tak môže robiť to, čo mu dáva najväčší zmysel. „Robím ľudí šťastných, rozdávam im úsmevy,“ rozpráva Will zatiaľ čo sa s ním fotí niekoľko turistov. Navštevuje aj základné školy, kde sa rozpráva s deťmi a robí im radosť. Okrem toho sa Londýnčan snaží vyzbierať 150 000 € pre nadáciu, ktorá sa venuje Parkinsonovej chorobe. Zákerným ochorením trpí aj Willov otec. Peniaze získava z predaja náramkov s logom jeho cesty. Každý náramok obsahuje čip, ktorý dokáže po priložení na mobil načítať webovú stránku Willovej cesty s jeho aktuálnou polohou. To je ďalšia skvelá vychytávka. „Mám akúsi GPS vyielačku, ktorá každých 10 minút aktualizuje moju polohu. Moja mama je za to veľmi vďačná, pretože sa o mňa veľmi bojí,“ hovorí Will.

Otvoriť galériu

Na cestu vyrazil len v máji z Tower Bridgu a Slovensko je jeho desiata krajina. „Ľudia sú tu naozaj milí a štedrí. Zbožňujem aj ich zmysel pre humor, ktorý je podobný tomu nášmu,“ hodnotí Slovákov Will, ktorý je taktiež plný dobrej nálady a stále nás rozomieval. Taká cesta dokáže byť poriadne nebezpečná nielen kvôli náladám počasia, ale aj ľuďom. „Zatiaľ som sa nestretol so zlými ľuďmi. Všetci boli nápomocní,“ prezradil cyklista, ktorý mal k tomuto športu vzťah už od detstva. Na deň potrebuje podľa svojich slov približne 20 €, ale tie minie iba na jedlo. Nocľah rieši bezplatne. „Buď spím pod holým nebom v stane, alebo ma prichýlia známi či ľudia, ktorí ponúkajú posteľ pre cyklistov,“ opisuje spôsob prežitia. Jeho bicykel váži aj s batožinou 60 kíl. V nej má len samé potrebné veci ako spacák a stan, jedlo, vodu, opaľovací krém, doklady či denník, kde si zapisuje zážitky. A taktiež plyšovú dážďovku, ktorá je jeho maskotom. Supermanovský kostým má len jediný. „Raz som plášť dokonca stratil. Tak som sa musel vrátiť a nájsť ho. Našťastie ho niekto zavesil na strom,“ spomína.

 

Počas päťročnej cesty sa domov nedostane. „Vrátim sa tam, kde som začal, na Tower Bridge. Rodina mi chýba, ale tu každý deň stretnem zaujímavých ľudí a zažívam kopec nových zážitkov,“ dodáva Superman Will.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!