Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2015 13:22 | Šport | Tenis

Viktória Kužmová radí titul z US Open medzi najväčšie úspechy: Takto oznámkovala svoj výkon v New Yorku

Slovenská tenistka Viktória Kužmová (17) zaradila triumf z juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji US Open medzi najväčšie úspechy kariéry.

Z titulu mala obrovskú radosť, no po príchode do rodnej krajiny priznala, že ju trochu mrzí vystúpenie v dvojhre, v ktorej skončila v osemfinále.

Sedemnásťročná tenistka triumfovala vo finále spolu s Ruskou Alexandrou Pospelovovou, keď zdolali ruský pár Anna Kalinská, Anastasia Potapovová v dvoch setoch 7:5, 6:2. Kužmová sa tak postarala o celkovo siedmy titul slovenského juniorského tenisu na podujatiach veľkej štvorky v ére samostatnosti, štvrtý v debli.

Otvoriť galériu

"Byť juniorskou grandslamovou šampiónkou je skvelý pocit. Je to jeden z mojich najväčších úspechov v kariére. Samozrejme, veľmi si vážim aj semifinále dvojhry z tohtoročného Wimbledonu. Na to som taktiež veľmi hrdá," povedala.

 

Najťažší zápas nebolo podľa jej slov finále deblu, ale semifinálový duel proti americko-brazílskej dvojici Francesca di Lorenzová, Luisa Stefaniová. "Najťažšie bolo semifinále, mali sme tam kopec mečbalov, ale nie a nie vyhrať, nie a nie to skončiť. Bolo evidentné, že sme boli lepšie, no stále sme sa ťahali, čo bolo hrozné. Vďaka Saši, že bola po druhom sete úplne pokojná a upokojovala aj mňa. To veľmi pomohlo."

Spoluprácu s Pospelovovou by si chcela zopakovať aj na budúci rok. "Väčšinou je to tak, že vždy hráme s niekým iným, no teraz sme sa dohodli, že ak by sme na ďalší rok hrali ešte nejaký juniorský Grand Slam, tak budeme určite spolu," povedala.

Na pondelňajšej tlačovej konferencii v Bratislave už s odstupom času zhodnotila svoje vystúpenie a sama sa oznámkovala: "Za dvojhru by som si dala asi takú trojku, no a za tú štvorhru by to bolo asi za 1/2."

Podobne to videl aj jej tréner Ján Sabovčík. "Vo štvorhre ma veľmi prekvapila, ešte som ju nevidel hrať tak dobre, ako predviedla v semifinálovom zápase, ktorý celý ťahala. Z dvojhry som sklamaný. Nebola to neporaziteľná hráčka, no musí vyjsť aj deň a všetky okolnosti. No výsledok 1:6, 3:6 je zlý," povedal.

Otvoriť galériu

Titul ju teší o to viac, že ho dosiahla v New Yorku. "Je to moje najobľúbenejšie mesto, je úžasné. Tie mrakodrapy, obchody i areál je úžasný." Počas turnaja nemala veľa voľného času, no predsa si nejaký našla na nákupy. "Keď sme prišli okolo šiestej večer na hotel, tak som pobehala vždy ešte po nejakých obchodoch. Ale na prehliadku mesta som čas už nemala. Stihla som nakúpiť sestre a niečo domov. A sebe som si darovala topánky," pokračovala.

Kým jej najobľúbenejšie mesto je "Veľké jablko", naj turnaj je v Londýne. "Stopercentne je to Wimbledon, rada hrám na tráve a milujem ten areál. Všetko je tam také staré a úplne iné ako v ostatných areáloch."

Okrem tenisového úspechu zaznamenala prednedávnom aj jeden študentský. "Pred pár týždňami som ukončila tretí ročník, čo som rada, pretože som si nechala dva najťažšie predmety na poslednú chvíľu. Som rada, že som to zvládla, mala som dvojky, takže celkom fajn," uviedla Kužmová, ktorá študuje na súkromnom športovom gymnáziu v rodných Košiciach. "Keďže je to športové gymnázium, tak samozrejme berú ohľad na tenis a snažia sa mi pomôcť, ako sa dá," dodala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!