Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2015 14:30 | Šport | Šport mix

Slovenské zlato v štvorkajaku je taký malý zázrak: Čo naň hovoria strojcovia tohto obrovského úspechu?

Slovenský štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka získal na MS v Miláne zlatú medailu v K4 na 1000 m.

Vlčekov milánsky zlatý hetrik

Vlček získal v Miláne jubilejné desiate zlato z MS. V Miláne zavŕšil zlatý hetrik, ako člen K4 sa v metropole Lombardska tešil z najcennejšieho kovu aj na dvoch ME. "Pred šampionátom som hovoril, že by som vôbec nenamietal, keby sme v Miláne v K4 opäť získali zlato. Je skvelé, že sa nám to podarilo. Pred pretekmi som dal nášmu "háčikovi" Denisovi iba jedinú radu, aby sme zopakovali to, čo vieme a čo sme jazdili na tréningoch. Nečakal som, že hneď od úvodu sa odlepíme od ostatných posádok a že si udržíme náskok až do cieľa. Bol som si však stopercentne istý, že finiš máme najlepší zo všetkých lodí. Tristo metrov pred cieľom som už vedel, že nám zlato neujde. Som strašne rád, že sme vyhrali a že sa potvrdili moje slová. Je skvelé po 12 rokoch opäť získať v K4 zlato z MS. Veľmi ma teší, že sme našli takých skvelých parťákov."

 

Myšákovi sa kolená nerozklepali

Myšákovi sa napriek tomu, že v Miláne absolvoval premiéru na seniorských MS, vo finále nerozklepali kolená. "Nebol som nervózny. Snažil som sa sústrediť na seba a na našu jazdu, aby som to neprehnal a nepretočil. Na konci som sa už trochu pozrel na ostatné lode. Periférne som videl, že sme vpredu, inak som sa neobzeral. Po dojazde do cieľa som si hneď uvedomil, že sme zlatí, je to super pocit."

Tarrov prvý titul

Tarr získal na MS svoj prvý titul v K4 na 1000 m. "Táto medaila mi doposiaľ v mojej zbierke chýbala. V Gainesville som nebol súčasťou zlatej lode. Naša taktika bola dnes trochu iná ako v rozjazde. Mali sme lepší štart oproti tréningom na sústredení v Szolnoku. V sobotu vo finále K2 na 1000 m nám súperi na začiatku ušli, teraz sme to nechceli dopustiť. Na päťstovke, keď si Česi hopli, ale nedoťahovali sa, som vedel, že to bude medaila. Na posledných 250 metroch som tušil, že už vyhráme. Maďari, ktorí sa na nás doťahovali, totiž už nemali takú rýchlosť."

Linka mladému tímu veril

Veľkú radosť z prvého zlata z MS mal aj Linka "Sme najmladšou slovenskou posádkou, aká kedy získala zlato v K4. Dali sme sa dokopy iba na začiatku sezóny a nevedeli sme, že to takto skvele vypáli. Dúfam, že nám to spolu vydrží až do olympiády v Riu. Povedali sme si, že ak zopakujeme v dnešných pretekoch výkony z tréningov, bude z toho pekné umiestnenie. Posádky okolo som nevnímal. Na posledných 200 metroch som si všimol špičku maďarskej lode, no potom sme si hopli a už sme to dali."

Výsledky finále K4 na 1000 m:
1. SLOVENSKO (Denis MYŠÁK, Erik VLČEK, Juraj TARR, Tibor LINKA) 2:56,102, 2. Maďarsko (Zoltán Kammerer, David Tóth, Tamás Kulifai, Daniel Pauman) 2:56,902, 3. ČR (Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Šťěrba)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona