Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dve verzie výpovedí kamarátov o tragédii vo Váhu: Ako sa naozaj utopil Laco († 17)?!

Najskôr sranda, teraz bolesť na duši a plač. Ladislav Papp († 17) sa po zábave s kamarátmi vo Váhu už nevynoril. 

Nádej u rodičov tlela do poslednej minúty. V nedeľu však plamienok zhasol nadobro. Záchranári nevládne telo mladíka vytiahli z Váhu. Obaja rodičia sa psychicky zrútili a kamaráti, ktorí s ním v osudný deň boli vo vode, si budú navždy vyčítať, že svojmu spolužiakovi nedokázali pomôcť. Zbytočnú tragédiu navyše zahmlieva záhadná zmena vo výpovediach kamarátov.

Partia kamarátov a spolužiakov sa vybrala na stanovačku do Komoče (okr. Nové Zámky), kde bol i festival. Zábava už od štvrtka gradovala aj napriek extrémne horúcemu počasiu. Práve slnečné lúče vyhnali mladých chalanov v piatok do Váhu. Jediný neplavec v partii bol Laco († 17). „Ešte sme tam za nimi boli, chlapci sa bavili, niečo popili. Nikto však nečakal, že sa stane takáto tragédia,“ začína rozprávať nevlastná mama Laca.

Otvoriť galériu

„Voda tam bola len niečo vyše kolien, ja si to neviem vysvetliť. Polícia chalanov vypočúvala a práve Adrián, Lacov spolužiak, ho mal ešte zachraňovať. Lacko sa ako keby začal vo vode strácať, Adrián ho držal za tričko na chrbte a ťahal ho von, ale keď už ťahalo aj Adriána, tak Laca pustil,“ opisuje smutne nevlastná mama slová, ktoré uviedli na polícii spolužiaci.

 

Zmätené výpovede

Potom však chalani spolu s Adriánom, ktorý bol Lacov spolužiak a najlepší kamarát, výpoveď zmenili. „Zase začali rozprávať o tom, že Laco zmizol, akoby vyšiel z vody a stratil sa v lese. Jednoducho tí chalani boli v takom šoku, že absolútne nevedeli, ako sa tragédia stala. Celé dni sú záchranári na vode a hľadajú ho aj v lese,“ povedala nevlastná mama. Podľa záchranárov bola v mieste nešťastia rieka veľmi zradná. „Zdalo sa, akoby bola voda len po kolená, ale opak je pravdou. Voda je zradná. Stačilo urobiť pár krokov a boli tam aj výmole hlboké až päť metrov,“ vyjadril sa záchranár Alexander Berek.

Otvoriť galériu

Iskrička nádeje dotlela v nedeľu popoludní, keď v obci Kameničná (okr. Komárno), asi 20 kilometrov od miesta drámy, našli bezvládne telo. Vlastný otec musel svojho syna identifikovať. Tragédia poznačila kamarátov, spolužiakov a hlavne rodinu. Mama stále dúfala, že jej syn je nažive. Jej slová po krutej správe zadúšal plač. „Je mi veľmi ťažko,“ s veľkým žiaľom povedala mama Mária. Čo sa presne na vode stalo a prečo išiel mladý informatik do vody, keď bol neplavec, zostáva záhadou. „Polícia pracovala s viacerými verziami. Mladíka hľadali policajti i záchranári vo vode, ale i v lese. Prípadom sa polícia naďalej zaoberá,“ povedala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Otvoriť galériu

Nešťastia vo vode

  • Mladík (20) sa topil aj pri obci Lipovec (okr. Martin). Ľudia si ho v jazere všimli a vytiahli ho skôr, ako prišli záchranári. Vo vážnom stave ho previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine.
  • Niekoľko kilometrov za hranicami zahynul mladík († 18) zo Slovenska. Spolu s rodinou išiel na výlet k Czorsztyňskému jazeru v Poľsku. Pár metrov od brehu jazera zmizol pod hladinou. Ľuďom na pláži sa ho podarilo vytiahnuť z vody. Napriek intenzívnemu oživovaniu mu však už nedokázali pomôcť.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
Ilustračné foto
Na výstavbu a opravu športovísk chcú takmer 80 miliónov eur
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc
Ilustračné foto
Nové detaily o podvodnej stránke, ktorá sa vydávala za zbierku pre Ukrajinu: Sila, čo prezradila polícia
(ilustračné foto)
Festival sa zmenil na nočnú moru: Stovky nakazených! Vypuknutie epidémie?