Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Rómovia chcú zvrhnúť kráľa, nový by musel spĺňať 4 požiadavky: Toto sú kandidáti na miesto panovníka Róberta I.!

Chcú pripraviť kráľa o trón! Kaštieľ Château Belá (okr. Nové Zámky) bol miestom, kde mal v stredu úzky kruh vyvolených zvoliť nového rómskeho panovníka.

Problém bol v tom, že sa voľby nezúčastnili všetci desiati kandidáti. Definitíva tak vraj padne až po tom, keď prídu všetci, vrátane odvolaného kráľa. Róbert I., ktorého korunovali vlani v Košiciach, však tvrdí, že jeho nik odvolať nemôže a ich aktivity sú na smiech. Voľba nového kráľa začala s 90-minútovým meškaním a niesla sa v búrlivej atmosfére. Po hodine vyšiel z rokovacej sály hlavný organizátor.

„Dohodli sme sa, že sa dohodneme, lenže bude treba, aby tu boli všetci desiati kandidáti a tiež odvolaný kráľ Róbert Botoš. Kolégium si chce vypočuť predstavy kandidátov, ako chcú kraľovať. A tiež by odvolaný kráľ mal vysvetliť, prečo sa nesprával tak, ako sa náš panovník správať má,“ uviedol Jozef Ravasz (63), ktorý je tiež jedným z kandidátov.

 

Má mať vysokú školu

Zúčastnení Rómovia tvrdia, že Róberta Botoša, ktorého korunovali ako Róberta I., odvolali po 385 dňoch. „Nemal prehľad, neovládal komunikáciu, nevedel nič o štátnej ani verejnej správe, nedokázal sa adaptovať do celospoločenských problémov a navyše absolvoval len štyri triedy základnej školy,“ povedal na margo odvolaného kráľa Jozef Ravasz. Na nového kráľa majú požiadavky, aby mal v prvom rade vysokoškolské vzdelanie, autoritu a mal by byť rozhľadený. 

„Preto obídeme všetkých, ktorí sú navrhnutí a zistíme, či spĺňajú požiadavky. Ak áno, pozveme ich nabudúce medzi nás, keď nie, z kandidátky ich vyškrtneme,“ dodal Jozef Ravasz, ktorý je vedecko-pedagogickým pracovníkom. Odvolaný kráľ sa však pozície vzdať nemieni a je teda otázne, či vráti kráľovskú korunu, na ktorú sa mu mali vyzbierať Rómovia. „Bude musieť! Inak to dáme na civilný súd,“ zastrája sa J. Ravasz.

Otvoriť galériu
Mňa nemôžu odvolať

Kráľ Róbert I. tvrdí, že aktivitami týchto ľudí sa nezaoberá. „Som rómskym kráľom na celom Slovensku. Ale je to ako u prezidenta - majú všetci radi prezidenta Kisku? Nemusia, ale nikto nevolí nového,“ konštatoval Róbert I., podľa ktorého je to všetko pod jeho úroveň.

„Nebudem s nimi bojovať. Mám svoje ciele, a to pomáhať ľuďom. Nechcem sa zapájať do žiadnych intríg a špinavostí. Nech si šaškujú. Sú to nezaujímaví ľudia, ktorí nikomu nepomohli a nevedia ani sebe. A mňa chcú vydierať, aby som im dal peniaze a potom prestanú s aktivitami. Preto sa s nimi nebavím,“ odkazuje rómsky kráľ Róbert I. , ktorý si myslí si, že za všetkým môže byť aj politika. „Blížia sa voľby, možno je to kvôli tomu. Ale potom sa to skončí hanbou. A preto sa tým nebudem zaoberať, je to na smiech,“ dodáva Róbert Botoš.

Kandidát na kráľa č. 1

Otvoriť galériu
Jozef Ravasz (63).
Zdroj: juh, hkl

Jozef Ravasz (63) z Dunajskej Stredy je docentom a vedecko-pedagogickým pracovníkom na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce.

Kandidát č. 2

Otvoriť galériu
Peter Horváth (61).
Zdroj: juh, hkl

Peter Horváth (61) z Fiľakova. „Mám síce vychodenú iba základnú školu, ale keď náš odvolaný kráľ mal ukončené len štyri triedy, tak prečo by som nekandidoval aj ja? Keď bude treba na korunováciu za kráľa vysoká škola, tak z kandidatúry odstúpim.“

Požiadavky na nového kráľa

  • vysokoškolské vzdelanie
  • celospoločenský prehľad
  • znalosť štátnej správy
  • schopnosť riešiť problémy Rómov
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu