Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.04.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Braňo Mojsej vyvolal na Pereši poplach: Zasahovala polícia!

V dome Mojsejovcov na košickom Pereši je po dlhom čase opäť rušno! Z kedysi prepychovej vily, ktorá dýchala luxusom, mala totiž v piatok zmiznúť vírivka. 

Celú vec už dokonca začala vyšetrovať polícia. Podľa informácií Nového Času je za všetkým Braňo Mojsej (46), ktorý sa rozhodol odniesť chátrajúcu vírivku do opravy. A to sa mu stalo osudným!  

Luxusné sídlo Mojsejovcov, ktoré bolo kedysi preplnené drahým nábytkom a prepychovým zariadením, je dnes v rukách Braňa Mojseja. Podľa listu vlastníctva mu však na krk šliape záložný veriteľ, ktorý prebral pohľadávky od bankovej inštitúcie. Pri vykonávaní kontroly minulý piatok zostal zástupca firmy šokovaný. „Pred domom bolo nákladné auto s naloženou vírivkou. Okamžite bola privolaná polícia,“ uviedol zástupca spoločnosti, podľa ktorého ide o poškodzovanie veriteľa. „V danej veci poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania veriteľa. Firme bola spôsobená škoda tritisíc eur,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vírivku mali robotníci naložiť na pokyn Mojseja, ktorý je stále vedený ako majiteľ Pereša. „Mám vedomosť o tom, že v piatok zasahovala pred domom na Pereši polícia, ktorá sa tam dostavila približne pol hodiny po mojom odchode,“ priznal farbu rocker. „Záložné právo je na dom s príslušenstvom, teda veci, ktoré sú pevne späté s domom, ako napríklad trubky na vodu. Teda len to, čo je neoddeliteľnou časťou nehnuteľnosti,“ tvrdí Braňo a dodáva: „Ničoho nezákonného som sa nedopustil. V roku 2005, keď vzniklo záložné právo, vírivka ešte ani nechyrovala, že bude niekedy na Pereši. Potreboval som preskúmať jej stav. Stála vonku na konci záhrady štyri roky aj v mrazoch, plná vody a bez prúdu. Nakoniec mi ju polícia aj tak nedovolila odviezť a vírivka zostala na Pereši.“

Do celej kauzy sa snažila vniesť svetlo aj Mojsejova exmanželka Nora. „O vírivke viem. Bola som na mieste, pretože mi volal záložný veriteľ, prišla aj polícia. Záložný veriteľ ukázal záložné práva aj na príslušenstvo, takže aj to, čo je na pozemku. Vírivka bola moja, platila som ju ja. Mám informácie, že zmizol aj luster či kotol,“ uviedla Mojsejová, ktorá sa netají túžbou získať Pereš naspäť do svojich vlastných rúk. Zdá sa teda, že Braňo bude mať za svoj dobrý úmysel opäť opletačky s políciou.

 

Kto má právo na vírivku?

Lukáš Greždo, právnik

- Na nehnuteľnosť, ktorá je predmetom sporu, síce viazne záložné právo s príslušenstvom a prináležiacimi pozemkami, ale v zásade ide o stavbu, pozemok, na ktorom leží stavba a priľahlé pozemky evidované na danom liste vlastníctva. Ostatné hnuteľné veci, ako napríklad vírivka, sú iba zariadením rodinného domu a so stavbou domu alebo s jej príslušenstvom nesúvisia. Konanie vlastníka nehnuteľnosti, ktorý vírivku odmontoval napriek zriadenému záložnému právu, nie je v rozpore so zabezpečovacím inštitútom, akým záložné právo na nehnuteľnosti je.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí