Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Na toto dievčatko zabudnite! Z Vanessy Sarköziovej vyrástla veľká krásavica

Vo svetle reflektorov zažiarila už ako päťročná. Televíznych divákov vtedy očarila v relácii 10 pre Hollywood. Odvtedy sa však zmenila na nepoznanie. 

Dnes ju vídame v seriáli RTVS Tajné životy, kde hrá svojskú 19-ročnú Jessicu, ktorá utiekla pred svojím osudom do azylového domu. Aký je však skutočný život dcéry slávnych rodičov? Vanesska Sarköziová sa po prvý raz objavila v televízii ešte v roku 2005. Relácia 10 pre Hollywood jej vtedy pootvorila dvierka do hereckého sveta. Následne si totiž zahrala v seriáloch Medzi nami, Priateľky, aj vo filme Cinka Panna. Odvtedy sa však z malého dievčatka vykľula atraktívna mladá žena, ktorá si na nezáujem mužov sťažovať nemôže.

Krásna cigánočka

Mnohým iste napadne, že ako dcéra slávnych rodičov Silvie (41) a Ernesta (41) Sarköziovcov z Cigánskych diablov určite nemala problém dostať sa do televízie. Pomohli teda Vanesse do seriálu rodičia alebo jej talent?

 

„Zavolali mi z agentúry a pozvali ma na kasting. Zahrala som im dve scény zo seriálu a vyšlo to, čo ma veľmi potešilo,“ opisuje nadšene mladá muzikantka, ktorá v Tajných životoch hrá spolovice Cigánku. „To mi vôbec neprekáža, keďže som úplná Cigánka. Nikdy som s tým nemala problém a možno aj preto, že som sa tým nikdy netajila,“ vraví s úsmevom Vanesska a zároveň si zaspomína na spolužiačku zo základnej školy. Aj tá totiž bola Rómka, ale pochádzala z chudobnejších pomerov. Spolužiaci sa jej posmievali a nikto sa s ňou nechcel kamarátiť. „Naštvalo ma to a hovorila som im, nech sa teda nebavia ani so mnou, lebo aj ja som Cigánka, ale nechceli mi veriť. Keď mama prišla po mňa do školy, kričala som na ňu cez celú chodbu, aby spolužiakom potvrdila, že som Cigánka,“ smeje sa nielen Vanesska, ale aj jej mama Silvia.

Bozkávacie manévre

Mladej Sarköziovej kamery učarovali a nakrúcanie s profesionálnymi hercami si užívala. „Bolo mi cťou s nimi pracovať a som vďačná, že som dostala takú hereckú príležitosť, keďže som doteraz hrala len detské postavy.“ No rodičia mladej hudobníčky až takí nadšení neboli.

„Zvažovali sme to, keďže v seriáli mala hrať už dospelú mladú ženu, ktorá prežije aj ľúbostný románik. Mala som obavy, predsa má len 14 rokov, aj keď sa navonok tvári, že je už dospelá. Chcela som to celé zakázať,“ priznáva rázne pani Silvia, ktorú nakoniec obmäkčili Vanesskine slzy a slová režiséra, s ktorým rodičia všetko prediskutovali, keďže je ich dcéra neplnoletá. „Takže jej prvá pusa v živote s chlapcom padla práve pred kamerami na pľaci.“

Muž, ktorého Vanessa bozkávala, je herec Dárius Kočí (21). „Už pri zoznamovaní režisér na nás kričal, aby sme si dali pusu. Bolo to vtipné,“ usmieva sa šarmantná dievčina. „Tie bozkávacie scény mi dali poriadne zabrať. Bolo to pre mňa úplne niečo nové a každá scéna sa opakovala aspoň tridsaťkrát. Zo začiatku mi pri tom bolo do smiechu, trochu som sa aj hanbila, ale napokon som si zvykla,“ priznáva.

Husle nahradil kontrabas

Keď sa v máji minulého roku začal seriál Tajné životy nakrúcať, Vanessa ešte študovala na osemročnom súkromnom jazykovom gymnáziu v bratislavskej Vrakuni. Dva roky bola na dennom štúdiu a dva ročníky robila súčasne. „Bolo to náročné, mala som individuálne štúdium, ale zvládla som to popri nakrúcaní na jednotky. Keďže som hudobníčka, nemám extra vzťah k matematike, fyzike a ani k chémii. Deväť rokov som hrala na husliach, teraz študujem na štátnom konzervatóriu v Bratislave hru na kontrabase,“ prezrádza mladá Sarköziová a tvrdí, že je to pre ňu oveľa zaujímavejší nástroj ako husle, pretože môže popri ňom spievať. O svojej budúcnosti má mladá žena jasné predstavy: „Vyhovuje mi to tak, ako to je. Som hudobníčka, a keď príde nejaká herecká príležitosť, využijem to.

Vreckové pre jedináčika

Aj keď Vanessa pochádza zo solventnej rodiny, so závisťou v okolí sa nestretáva. „Vždy som sa v triede kamarátila viac s chlapcami ako s dievčatami. Určite ma spolužiačky aj poohovárali, ale nikdy som to neriešila. Som skôr flegmatička,“ vraví presvedčivo. Je síce evidentné, že táto mladá slečna si môže dovoliť viac ako niektoré jej rovesníčky, nie je to rozmaznaný jedináčik, ktorého rodičia podplácajú peniazmi. „Musím povedať, že Vanesska je veľmi skromná. Dostáva vreckové, ale nie je to fixná suma, na ktorú by si nárokovala,“ vysvetľuje pani Silvia. „Keď viem, že bude v škole dlho, dám jej peniaze, ale nie toľko, aby ich mohla míňať, na čo si zmyslí. Možno by bolo aj dobré učiť ju, ako hospodáriť s peniazmi, ale zatiaľ sme to takto neriešili. Ak niečo potrebuje, riešime to spoločne,“ vysvetľuje Silvia.

Pre každý prípad má však aj kreditnú kartu, ak by sa náhodou ocitla v zložitej situácii,“ hovorí mama, ktorá stráži svoje jediné dieťa ako oko v hlave. „Keď spolu nakupujeme a niečo drahšie sa jej zapáči, mňa nahovára, aby som si to kúpila, lebo potom si to z môjho šatníka požičiava,“ smeje sa pani Silvia a dodáva, že je to vzájomné, pretože si kupujú rovnakú konfekčnú veľkosť.

Pubertu má za sebou

Mladý človek dokáže v puberte povystrájať toho dosť. Pani Silvia si však myslí, že jej dcéra ju už má za sebou. „Vanesska bola oproti svojim rovesníčkam vždy vpredu, a tak aj tá puberta prišla skôr. Nebolo to až také zlé, nerobila natruc, ale odmietala všetko, čo sme povedali. Keď mala desať rokov, vedela ma v obchode skritizovať, ako si môžem v mojom veku kupovať veci pestrých farieb. Dnes sa tomu už aj ona smeje,“ prezrádza Silvia.

Skôr ako na kritiku rodičov sa Vanessa viac sústredí na svoju hudobnú kapelu, kde ich je päť. „Sú to už dospelí a veľmi šikovní muzikanti. Oslovil ma klavirista Mário Richter, ale názov kapely zatiaľ nemáme. Mário a aj ja píšeme pesničky. Ide o spojenie popu, džezu, etna a funky a práve sa chystáme nahrávať cédečko,“ dodáva slečna. „Keď nám zaspievala svoje prvé pesničky, tak sme s manželom zostali úplne užasnutí. Zatiaľ jej texty napadajú len v angličtine, ale presviedčame ju, aby to skúsila aj v slovenčine,“ vraví Silvia. „Je prirodzené, že Vanesska skončila v novej kapele. Je to iná generácia“.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC